Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Krievu mediji: "Avangard" mājas arēna ir kritiskā stāvoklī

Krievu mediji: "Avangard" mājas arēna ir kritiskā stāvoklī
Arēna "Omsk"
Foto: hawk.ru

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Omskas „Avangard” pirms jaunās sezonas saskarās ar nopietnām problēmām mājas arēnas remonta darbu laikā, vēsta vairāki Krievijas sporta mediji. Informāciju apstiprināja arī klubs, publicējot mājas lapā speciālo paziņojumu.

„Vasarā mēs bijām sākuši interjera remontu un inženierijas sistēmu modernizāciju arēnā. Šo darbu laikā mēs saskaramies ar neparedzētajām grūtībām un uzreiz nozīmējām papildu ekspertīzes. Atzīmēšu, ka iepriekšējos gados arēnā netika veiktas padziļinātas pārbaudes. Šobrīd vēl notiek konsultācijas un ekspertīzes. Taču līdz sezonas sākumam nav tik daudz laika, līdz ar ko klubam noteikti jānovērtē visus scenārijus un jāpadomā par rezerves variantiem”, - paziņojumā citēts „Avangard” prezidents Maksims Sušinskis.

Tēmu savā kanālā Telergam vietnē turpina viens no krievu hokeja ietekmīgākajiem insaideriem, „Sport-Express” žurnālists Aleksejs Ševčenko: „Arenas Omsk” darbinieki netiek laisti iekšā. Ēkai ir nopietnas problēmas, bet pagaidām nav zināms, kas būs tālāk”; „Vai ir variants, ka Omska spēlēs citā pilsētā? Jā”, - raksta žurnālists, vēlāk papildinot informāciju: „Ja Omska nevarēs aizvadīt mājas spēles savā arēnā, tad vislielākā varbūtība ir par pārcelšanos uz Hantimansijsku”.

„Arenas Omsk” būvniecība tika uzsākta 2004. gadā, bet 2007. gadā tā tika nodota ekspluatācijā. Bijušais „Avangard” prezidents Vladimirs Šalajevs savulaik atzīmējis, ka ēkas būvniecība notika paātrinātā tempā – lai paspētu aizvadīt Krievijas un Kanādas U20 izlašu supersērijas spēles, - vēsta cits krievu medijs Sports.ru. Tēmai veltītajā rakstā autors atceras arī citas nepatīkamās epizodes šajā arēnā – problēmas ar elektrību un plaisas pazemes gājēju pārējā.

Ja arēnu neizdosies atjaunot, tad par rezerves halli varētu kalpot cita vieta pilsētā - krievu hokejista Viktora Bļinova vārdā nosauktais sporta-koncertu komplekss. Taču šī arēna ir celta 1986. gadā, un vairāki hokeja žurnālisti raksta, ka tā ir avārijas stāvoklī un neatbilst KHL prasībām pēc vairākiem nopietniem parametriem.

Ševčenko arī vēsta, ka gadījumā, ja „Arēna Omsk” nebūs gatava, tad ir lielā varbūtība, ka „Avangard” mājas spēles aizvadīs Hantimansijskā, kura atrodas 1000 kilometru attālumā no Omskas. Iepriekšējā sezonā „Arēnā Yugra” spēlēja „Yugra” komanda, taču šogad kopā ar Arta Ābola trenēto „Lada” tā tika izslēgta no KHL. Arēnas ietilpība ir 5 500 skatītāji, kas pēc KHL prasībām ir minimums. Salīdzinājumam, „Arēnā Omsk” hokeju klātienē var skatīties 10 318 cilvēki.

Omskas halles liktenis kļūs zināms nākamajā nedēļā.

Atgādinām, ka šosezon „Avangard” trenēs Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs, ar kuru ir noslēgts līgums uz diviem gadiem. Vienīgo Krievijas čempiones titulu komanda izcīnījusi sezonā 2003./2004, vēl divas reizes iekļūstot finālā. Taču kopš sezonas 2011./2012., „Avangard” nav spējis tikt tālāk par konferences pusfinālu, bet sezonā 2013./2014. palika ārpus „play-off”.

Izmantotie avoti:
https://web.telegram.org/#/im?p=@Derzhiperedachu
Официальный сайт омского хоккейного клуба...
https://www.sports.ru/tribuna/blogs...


, 2018-07-23 21:51, pirms 6 gadiem
es pis kā Bobs ir ieberzies, būtu labāk trennējis kādu Šveices klubu nevis vatesgalvu vienību..
, 2018-07-23 22:05, pirms 6 gadiem
Ševčenko viens no ietekmīgākajiem insaideriem? Drīzāk viens no lielākajiem muldoņām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-23 22:22, pirms 6 gadiem
Bobītis iestāstīs ka viņi ir varoņi un viss būs labi.Nosauks par Lauvuaknām un vperjod!
, 2018-07-23 22:53, pirms 6 gadiem
Vismaz atzīst problēmu, nevis cenšas visu paslaucīt zem paklāja. Netipiski krieviem. Lai gan, ja tur ir kaut kas iebrucis, tad grūti būtu kaut ko noslēpt
, 2018-07-23 23:39, pirms 6 gadiem
Pateiktu, ka tas jaunais interjerdizains i vsjo, jautājumu nav
, 2018-07-24 00:17, pirms 6 gadiem
Uzkritīs apmetums uz galvas ,varēs Latvija meklēt jaunu galveno treneri .Koziol !uzdāvini Bobam aizsarg ķiveri Latvijas karoga krāsās
, 2018-07-24 04:25, pirms 6 gadiem
Ševčenko ir nenopietne avots. Atceramies kā Značoks ar šito tirsēju izrēķinājās...
, 2018-07-24 09:10, pirms 6 gadiem
Omskas Jugrā Bobu gaidīs daudzi piedzīvojumi, ap Z-svētkiem vajadzētu mēģināt šmaukt prom pavisam, labāk tomēr, kur bruņurupucis un trusis
, 2018-07-24 09:56, pirms 6 gadiem
Tas "nopietnais insaiders" ir tas pats klauns, ar kura rakstu linkiem volčara mētājās. Fuflagons, āpsis, mudaks un vate Un kauns autoram, ja sauc šito ķēmu par nopietnu insaideri.
, 2018-07-24 11:15, pirms 6 gadiem
Visa “varenà” Krievija ir kritiskà stàvoklï.!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.