Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Krikunovs: "Ar Znaroku sadraudzējāmies jau Rīgā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Krikunovs: "Ar Znaroku sadraudzējāmies jau Rīgā"
Vladimirs Krikunovs ar kazahu izlasi "Arēnā Rīga". Foto: shaiba.kz

70 gadu slieksni šodien sasniegušais Maskavas "Dynamo" galvenais treneris Vladimirs Krikunovs atklāj, ka plāno strādāt vēl vismaz gadu.

Kāda ir jūsu attieksme pret KHL aizvadītās sezonas priekšlaicīgu noslēgšanu?
- Šo epidēmiju nevar saprast. Varbūt arī labi, ka pabeidza sezonu. Varbūt vajadzēja izspēlēt līdz galam. Bet kā? Pie tukšām tribīnēm vairs nav tas. Pēdējo maču ar "Spartak" spēlējām bez skatītajiem - bija maz patīkamā. Kaut gan mačs sanāca lielisks. It īpaši tāpēc, ka mēs uzvarējām [smejas].

Kad tā sērija beidzās, jūs ar "Spartak" galveno treneri Oļegu Znaroku sarokojāties un, šķiet, arī apskāvāties. Abi nesabijāties no epidēmijas.
- Tādā situācijā citādi nevarēja būt. Šodien tu uzvarēji, rīt - viņš. Ar Oļegu mēs sadraudzējāmies jau Rīgā, kaut gan kopā neesam spēlējuši. Savulaik vienā starpsezonā [1982.] es aizgāju no Rīgas "Dinamo", bet viņš ieradās. Bet abi dzīvojām Rīgā un arī redzējāmies.

1976.-1982. gadā Krikunovs bija Rīgas "Dinamo" aizsargs, bet līdz 1977. gadam šo komandu trenēja slavenais Viktors Tihonovs.
- Kad man bija 18 gadi, Tihonovs kļuva par Rīgas "Dinamo" galveno treneri [1968.]. Reiz pēc turnīra Ļeņingradā viņš man teica: "Nāc pie mums uz Rīgu! Cik ilgi vēl bēguļosi no armijas?" Bet armijā tā arī neesmu dienējis. Tā mēs vienojāmies, 1976. gada maijā atbraucu uz turieni un sāku trenēties ar komandu. Tihonovs mani aicināja uz savu komandu astoņus gadus pēc kārtas [sākot ar to laiku]. Rīgā mani iesauca milicijas bataljonā un uzreiz iedeva atsevišķu dzīvokli, kur mana sieva ievācās 1976. gada vasarā - brīdī, kad PSRS izlases sastāvā piedalījos Kanādas kausa izcīņā.

Kas trenera darbā jūs dzen uz priekšu 70 gadu vecumā?
- Nejūtu vecumu, strādājot ar jauniem puišiem. Viņi visi man ir jauni [smīn]. Un spēks man ir. Vēl gadiņu pastrādāšu un tad jau redzēs.

Slidas velkat katrā treniņā?
- Protams! Tas pat netiek apspriests.

Kā atzīmēsiet jubileju pašizolācijas apstākļos?
- Mājās. Droši vien atbrauks dēls. Un viss.

Piecdesmit gramus ieliesiet?
- Dabiski.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru
rsport.ria.ru

  +1 [+] [-]

, 2020-04-23 13:40, pirms 4 gadiem
dezinfekcijas nolūkā jālej vismaz 70