Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Karsums un Daugaviņš rezultatīvi piespēlē, "Dynamo" otrā uzvara

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Karsums un Daugaviņš rezultatīvi piespēlē, "Dynamo" otrā uzvara
Mārtiņš Karsums
Foto: dynamo.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas pirmās kārtas otrās spēles ceturtdien aizvadīja Rietumu konferences komandas. Latviešu uzbrucēju Martiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto klubu Maskavas "Dynamo" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo" duelī uzvarētāju noskaidrošanai atkal bija nepieciešams pagarinājums un pie otrās uzvaras sērijā tika maskavieši, šoreiz ar 3:2. Abiem latviešu uzbrucējiem pa vienai rezultatīvai piespēlei. Savukārt Helsinku "Jokerit" ar Artūru Kuldu ierindā pagarinājumā piekāpās Maskavas CSKA hokejistiem.

Latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma pārstāvētās komandas Maskavas „Dynamo” un Ņižņijnovgorodas „Torpedo” atkārtoti tikās Maskavā. Atšķirībā no abu komandu pirmās spēles, kas notika divas dienas iepriekš un kurā uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešamas gandrīz 93 minūtes, kurās tika gūti tikai vieni vārti, šoreiz maskavieši jau 14. minūtē atklāja rezultātu, skaitlisko vairākumu realizējot Artjomam Fjodorovam. Pavisam drīz „Torpedo” rindās atkal sekoja noraidījums un arī šoreiz vairākums tika realizēts – vārtus guva Jūso Hietanens, bet rezultatīva piespēle kombinācijā Mārtiņam Karsumam – 2:0 „Dynamo” labā pēc pirmās trešdaļas.

Otrā perioda sākumā „Dynamo” prieku tika nedaudz atslāpēti, jo Jevgeņijs Mozers bija pirmais pie atlēkušās ripas, viesiem vienus vārtus atgūstot. „Torpedo” hokejisti aktīvi centās atspēlēties un tas viņiem izdevās trešās trešdaļas vidū. Kaspara Daugaviņa skaitliskajā vairākumā mesto ripu vārtu priekšā vārtos pielaboja Dmitrijs Frolovs – Daugaviņam rezultatīva piespēle un „Torpedo” ilgi gaidītais izlīdzinājums – 2:2. Atlikušajās pamatlaika minūtēs abas komandas spēlēja aktīvi, centās izraut uzvaru pamatlaikā, bet tomēr uzvarētāju atkal nācās noskaidrot pagarinājumā.

Pagarinājums šoreiz nebija ilgs. Jau 59. sekundē „Torpedo” vārtsargs Mihails Birjukovs netika galā ar Kutejkina metienu un otro uzvaru sērijā izcīnīja „Dynamo” - 3:2.

Karsums spēlēja „Dynamo” pirmajā maiņā, laukumā pavadīja 17 minūtes un 18 sekundes, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, nopelnīja četras soda minūtes, vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, kā arī veica vienu spēka paņēmienu.

Arī Daugaviņš maču aizvadīja „Torpedo” pirmajā virknējumā, laukumā pavadīja precīzi 17 minūtes, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, saņēma vienu divminūšu noraidīju, bloķēja vienu sāncenšu metienu, izdarīja vienu spēku paņēmienu, kā arī pret viņu vienu reizi tika pārkāpti noteikumi.

"Jokerit" un Kulda zaudē pagarinājumā

Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku „Jokerit” viesos atkārtoti piekāpās regulārā čempionāta Rietumu konferences uzvarētājai Maskavas CSKA, lai gan, tāpat kā pirmajā mačā, spēja izrādīt favorītiem vērā ņemamu pretestību. CSKA piederēja pārsvars un armijnieki biežāk viesojās pretinieku zonā, taču somu hokejisti prasmīgi aizsargājās un rezultāts netika atklāts līdz pat spēles 26. minūtei, kad armijniekus vadībā izvirzīja Maksims Mamins. Trešās trešdaļas sākumā „Jokerit” panāca izlīdzinājumu. CSKA spēlētājs saņēma 2+10 noraidījumu par uzbrukumu galvas un kakla rajonā un Tomijs Hūhtala panāca 1:1. Vārtu guvumā asistēja kādreizējais Rīgas dinamietis Čarlzs Genovejs. Pamatlaikā rezultāts vairs nemainījās un sekoja pagarinājums.

Pagarinājumā krietni aktīvāk uzbruka laukuma saimnieki un pēc 11 nospēlētajām minūtēm mača likteni izšķīra Sergejs Andronovs precīzs raidījums – CSKA uzvara ar 2:1 un pirms nākamajiem diviem mačiem Helsinkos sērijā ar 2-0 vadībā armijnieki.

Artūrs Kulda spēlēja „Jokerit” ceturtajā maiņā, laukumā pavadīja 19 minūtes un 11 sekundes, vienu reizi meta pa sāncenšu vārtiem, bloķēja trīs pretiniekus metienus, kā arī izdarīja četrus spēka paņēmienus.

SKA un „Lokomotiv” vienādi grauj, sērijās 2-0

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA vienība sērijas otrajā spēlē ar Podoļskas „Vitjaz” ar grūtībām nesaskārās, sagraujot pretinieku ar 5:0. Ja sērijas pirmajā mačā „Vitjaz” blīva aizsardzība un vārtsarga Hari Sateri veiksmīgs sniegums neļāva SKA cerēt uz kaut ko vairāk par 3:1, tad šoreiz Sanktpēterburgas mašīna sameta pretinieku vārtos piecas ripas jau līdz otrajam pārtraukumam. Pirmajā trešdaļā Jevgeņijs Ketovs un Maksims Dadonovs panāca 2:0, bet otrajā trešdaļā deviņu minūšu laikā Ketovs, Pāvels Dacjuks un Jarno Koskiranta panāca jau graujošu 5:0. Rezultātā SKA graujoša uzvara ar 7:2 un sērijā 2-0 armijnieku labā. Divi vārti Ketova kontā.

Otro uzvaru pār Minskas „Dynamo” izcīnīja Jaroslavļas „Lokomotiv” un otrajā mačā dzelzceļniekiem panākums padevās vieglāk, nekā pirmajā tikšanās reizē. Pirmajā trešdaļā ripa tikai vienu reizi pabija vārtos, kad minskiešu vārtsargu Benu Skrivensu pārspēja Stafans Kronvals. Savukārt mača otrajā cēlienā ripas minskiešu vārtos bira kā no pārpilnības raga un 13 minūšu laikā „Lokomotiv” hokejisti pretinieku cietoksni iekaroja četras reizes, panākot 5:0. Galarezultātā arī „Lokomotiv” sagrāva pretiniekus ar 7:2 un uz Minsku dodas ar komfortablu 2-0 sērijā. Divi vārti uzvarētājiem Andreja Loktionova kontā.

Rietumu konference

DuelisRezultātsSērijā
SKA - Vityaz7:22-0
CSKA - Jokerit2:1 P2-0
Dynamo Maskava - Torpedo3:2 P2-0
Lokomotiv - Dinamo Minska7:22-0

Izmantotie avoti:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

     [+] [-]

, 2017-02-23 18:58, pirms 7 gadiem
Šis gols laika noraka torpēdu izredzes

     [+] [-]

, 2017-02-23 19:02, pirms 7 gadiem
Ļoti labi! Protams žēl Daugaviņu bet milzīgs prieks par Skudru!

  +7 [+] [-]

, 2017-02-23 19:05, pirms 7 gadiem
laikam labi, ka vinnē dinamo. ja izkristu menti, iespējams, Karsums tāpat meklētu un atrastu iemeslu nebraukt uzreiz uz izlases nometni, savukārt, ja izkritīs skudras, Kaspars paspēs atvilkt elpu un tad pievienoties izlasei.

  +4 [+] [-]

, 2017-02-23 19:28, pirms 7 gadiem
purva_velns rakstīja: laikam labi, ka vinnē dinamo. ja izkristu menti, iespējams, Karsums tāpat meklētu un atrastu iemeslu nebraukt uzreiz uz izlases nometni, savukārt, ja izkritīs skudras, Kaspars paspēs atvilkt elpu un tad pievienoties izlasei.
Ļoti labi teikts! Parakstos!

     [+] [-]

, 2017-02-23 20:38, pirms 7 gadiem
Kas par hokeju SKA vs. Vityaz.
Nu piedodiet tas nebija godīgi, visa spēle pie Vitjaz vārtiem, pat neinteresanti bija.
SKA arī tāda dīvaina komanda, reizēm spēlē tā itkā komanda no citas planētas būtu, citreiz atkal pašvaki.
Žēl Vitjaz.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-23 21:11, pirms 7 gadiem
Ja DR būtu Minskas, Vitjaz vietā , viegli uzminēt ko rakstītu. Kāda jēga bija censties tikt PO, šitie nekad neko neizcīnīs utt.
Vienmēr ir jēga tikt augstāk. Komanda kura tiek PO un kaut vai visas 4 spēles zaudē 0-10 tik un tā ir labāka par jebkuru komandu, kura netiek PO.

  -1 [+] [-]

, 2017-02-23 21:43, pirms 7 gadiem
Jokerit- tas nav somu hokejs. Zaudēti iemetieni, nestabils vārtsargs, zaudēta vārtu priekša. Saņem tikai naudu, bet somu hokeja gara Jokerit nav
Minska vispār ir pārpratums. Reg. sezonā izskatījās neslikti, bet play off pilnīgas lupatas. Bet skaidrs, ka kluba vadība nemaz nevēlējās uzvarēt play off, ja ar vieglu roku tika atdots Beilens un Ulstroms. Vudkrofts tā arī nespēja mainīt belaru zaudētāju psiholoģiju

     [+] [-]

, 2017-02-23 22:46, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Jokerit- tas nav somu hokejs. Zaudēti iemetieni, nestabils vārtsargs, zaudēta vārtu priekša. Saņem tikai naudu, bet somu hokeja gara Jokerit nav
Minska vispār ir pārpratums. Reg. sezonā izskatījās neslikti, bet play off pilnīgas lupatas. Bet skaidrs, ka kluba vadība nemaz nevēlējās uzvarēt play off, ja ar vieglu roku tika atdots Beilens un Ulstroms. Vudkrofts tā arī nespēja mainīt belaru zaudētāju psiholoģiju
Par Jokerit - sodien gan par Zapolska sniegumu nav ko piesieties. Si bija no taam retajaam reizeem kad vins vartus sargaaja cieniijami. Par zaudeetajiem iemetieniem jaapiekriit un zaudetu vaartu prieksu laikam arii.
Bet aicinaatu ne tikai lamaat Jokerit speletajus jo vismaz manupraat sodien vini godam dariija savu darbu. Tiesasana loti maigi izsakoties ir katastrofaali negodiigaa liimenii. Pec pirmaas speeles Jalonens uzdrikstejas tiesasanu kritizet - KHL piesprieda naudas sodu. Sodien Pilstremam 10min hz par ko. Par n-tajiem Jokeriem pieskirtajiem 2min nerunaajot. Nesaku ka neviens 2min nebuutu pelniits, bet balance starp CSKA un Jokerit 2min ir milziiga. Bet noteikumus abi, manuprat, paarkapj liidziigi. Bet es vel ticu! Ticu ka Jokerit seriju vinnees. Abas naakamaas speeles maajaas ir obligaati jaauzvar!

Par Minsku runaajot biju sokeets ieraugot speles rezultatu. Speeli atkal neredzeju tapec nespriediisu kas noticis bet so seeriju jau varam norakstiit. Loko beidzot ies taalaak.

     [+] [-]

, 2017-02-23 22:56, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Par Jokerit - sodien gan par Zapolska sniegumu nav ko piesieties. Si bija no taam retajaam reizeem kad vins vartus sargaaja cieniijami. Par zaudeetajiem iemetieniem jaapiekriit un zaudetu vaartu prieksu laikam arii.
Bet aicinaatu ne tikai lamaat Jokerit speletajus jo vismaz manupraat sodien vini godam dariija savu darbu. Tiesasana loti maigi izsakoties ir katastrofaali negodiigaa liimenii. Pec pirmaas speeles Jalonens uzdrikstejas tiesasanu kritizet - KHL piesprieda naudas sodu. Sodien Pilstremam 10min hz par ko. Par n-tajiem Jokeriem pieskirtajiem 2min nerunaajot. Nesaku ka neviens 2min nebuutu pelniits, bet balance starp CSKA un Jokerit 2min ir milziiga. Bet noteikumus abi, manuprat, paarkapj liidziigi. Bet es vel ticu! Ticu ka Jokerit seriju vinnees. Abas naakamaas speeles maajaas ir obligaati jaauzvar!

Par Minsku runaajot biju sokeets ieraugot speles rezultatu. Speeli atkal neredzeju tapec nespriediisu kas noticis bet so seeriju jau varam norakstiit. Loko beidzot ies taalaak.
https://www.youtube.com/watch?v=chf...

     [+] [-]

, 2017-02-23 23:19, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=chfa0qoXqfs
Redzeets

     [+] [-]

, 2017-02-23 23:24, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Redzeets
Jāpaprasa draugam Somijā lai iztulko.

     [+] [-]

, 2017-02-23 23:24, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Par Jokerit - sodien gan par Zapolska sniegumu nav ko piesieties. Si bija no taam retajaam reizeem kad vins vartus sargaaja cieniijami. Par zaudeetajiem iemetieniem jaapiekriit un zaudetu vaartu prieksu laikam arii.
Bet aicinaatu ne tikai lamaat Jokerit speletajus jo vismaz manupraat sodien vini godam dariija savu darbu. Tiesasana loti maigi izsakoties ir katastrofaali negodiigaa liimenii. Pec pirmaas speeles Jalonens uzdrikstejas tiesasanu kritizet - KHL piesprieda naudas sodu. Sodien Pilstremam 10min hz par ko. Par n-tajiem Jokeriem pieskirtajiem 2min nerunaajot. Nesaku ka neviens 2min nebuutu pelniits, bet balance starp CSKA un Jokerit 2min ir milziiga. Bet noteikumus abi, manuprat, paarkapj liidziigi. Bet es vel ticu! Ticu ka Jokerit seriju vinnees. Abas naakamaas speeles maajaas ir obligaati jaauzvar!

Par Minsku runaajot biju sokeets ieraugot speles rezultatu. Speeli atkal neredzeju tapec nespriediisu kas noticis bet so seeriju jau varam norakstiit. Loko beidzot ies taalaak.
Ar to ir jārēķinās. Lai uzveiktu krievu oligarhu klubus, ir jābūt ievērojami pārākiem. Nevar cerēt, ka tiesāšana būs pilnībā godīga
Bet Jokerit būtu jābūt principiālākiem un jādraud boikotēt spēles, ja netiks mainīta tiesnešu norīkošanas sistēma. Kā spēli starp krievu un somu klubiem var tiesāt krievu tiesnesis? Gimajevs jau LEV fināla laikā norādīja, ka tā ir absurda situācija, bet nekas nav mainījies. Lai Jokerit neiziet uz nākamo spēli, ja netiks norīkoti neitrāli tiesneši. Jābeidz šis "bezpredeļs"! Bet sērijā variantus neredzu. Paša Jokerit sniegumā ir lieli trūkumi+ tiesneši= nav variantu

  -1 [+] [-]

, 2017-02-23 23:31, pirms 7 gadiem
purva_velns rakstīja: laikam labi, ka vinnē dinamo. ja izkristu menti, iespējams, Karsums tāpat meklētu un atrastu iemeslu nebraukt uzreiz uz izlases nometni, savukārt, ja izkritīs skudras, Kaspars paspēs atvilkt elpu un tad pievienoties izlasei.
Sīkie zombiji ejiet lasīt Mein Kampf

  -1 [+] [-]

, 2017-02-23 23:33, pirms 7 gadiem
SKA sabradā Vitjaz. Minsku iznesa ar kājām pa priekšu.

     [+] [-]

, 2017-02-23 23:34, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: Jāpaprasa draugam Somijā lai iztulko.
Runaju somiski un valodu saprotu, iisumaa varu pastastiit:
Jokerit ipasnieks Harkimo pazino ka nav apmierinats ar Jokerit sniegumu KHL, tadel izlemis pardot Jokerit. Turpmak Jokerit speles Z-korejas liigaa. Speletaji brinijaas vai tur vispar hokeja liga ir, Harkimo saka ka patreiz nav bet tagad tada tiks izveidota, par tik par cik Jokerit ir vienigaa komanda kas tajaa piedalisies tad beidzot ari Jokerit uzvarees. (kops 2002 gada nav neviena cempiona titula). Velak jaunais Jokerit ipasnieks Kim Jong-uns ienak un vairs neko smiekligu nesaka..

     [+] [-]

, 2017-02-23 23:37, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Ar to ir jārēķinās. Lai uzveiktu krievu oligarhu klubus, ir jābūt ievērojami pārākiem. Nevar cerēt, ka tiesāšana būs pilnībā godīga
Bet Jokerit būtu jābūt principiālākiem un jādraud boikotēt spēles, ja netiks mainīta tiesnešu norīkošanas sistēma. Kā spēli starp krievu un somu klubiem var tiesāt krievu tiesnesis? Gimajevs jau LEV fināla laikā norādīja, ka tā ir absurda situācija, bet nekas nav mainījies. Lai Jokerit neiziet uz nākamo spēli, ja netiks norīkoti neitrāli tiesneši. Jābeidz šis "bezpredeļs"! Bet sērijā variantus neredzu. Paša Jokerit sniegumā ir lieli trūkumi+ tiesneši= nav variantu
Ja Jokerit kaut ko protestees tad Rotenbergs naudas kraanus izsleegs. Harkimo nav tik turiigs lai KHL izdevumus segtu pats no savas kabatas.
Kas zin varbut ta butu labak, spelejot Liiga, protams limenis bus daudz zemaks. Bet vismaz godigi tiesaatu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-02-23 23:43, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Ja Jokerit kaut ko protestees tad Rotenbergs naudas kraanus izsleegs. Harkimo nav tik turiigs lai KHL izdevumus segtu pats no savas kabatas.
Kas zin varbut ta butu labak, spelejot Liiga, protams limenis bus daudz zemaks. Bet vismaz godigi tiesaatu...
Nav teikts. KHL somi ir vajadzīgi, ar vieniem ķīniešiem tālu neaizbrauksi
Un ja KHL nebūs gatava norīkot neitrālus tiesnešus, tas pierādīs atklāti visai pasaulei, ka tiesneši tiesā pēc uzstādījuma. Un tas būtu ļoti liels traips Krievijas hokejam.

     [+] [-]

, 2017-02-24 09:03, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Nav teikts. KHL somi ir vajadzīgi, ar vieniem ķīniešiem tālu neaizbrauksi
Un ja KHL nebūs gatava norīkot neitrālus tiesnešus, tas pierādīs atklāti visai pasaulei, ka tiesneši tiesā pēc uzstādījuma. Un tas būtu ļoti liels traips Krievijas hokejam.
tiesneši viens no vājākajiem posmiem KHL
un 2 oligarhu klubu(SKA un CSKA) līga un pārējie skaitam neko labu neliecina par līgu.

     [+] [-]

, 2017-02-24 09:41, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Z-Korejā ir līga un, liekas, pēdejos pāris gadus aicina kanādas "zvaigžņu" izlasi spēlet ar vietejām komandām lai sagatavotos PČ. Zvaigznes, protams, ir pa visu kanādu salasīti spēletāji, kas grib izbaudīt eksotiku. Pieteikties var visi un labākie brauc pie Kima
Kas tik neatklaajaas
Un kada ir Z-korejas liga salidzinot ar Spanijas karalistes hokeju vai Turcijas virsligu?

     [+] [-]

, 2017-02-24 09:47, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Nav teikts. KHL somi ir vajadzīgi, ar vieniem ķīniešiem tālu neaizbrauksi
Un ja KHL nebūs gatava norīkot neitrālus tiesnešus, tas pierādīs atklāti visai pasaulei, ka tiesneši tiesā pēc uzstādījuma. Un tas būtu ļoti liels traips Krievijas hokejam.
Nav zvanits ka Jokerit speles KHL nakamsezon. Vairaki somu mediji par to jau rakstijusi. Dazi totokantori (NordicBet&Bettsson + iespejams ari dazi citi) piedava likt likmi par to vai Jokerit turpinas KHL vai ne. Tiesa gan koefs patreiz par to ka Jokerit ari nakamgad speles KHL ir tikai 1,15.
Protams butu stulbi no krievu puses - vispirms milzu kompensacijas maksat Somijas hokeja federacijai+Somijas Liigai par Jokerit pareju uz KHL un tagad no viniem atvadities.. Pats personigi esmu parliecinats ka Jokerit ari nakamgad speles KHL. Bet kaut kas ar to tiesasanu butu jadara savadak tas nav godigs un tirs sports.

     [+] [-]

, 2017-02-24 11:17, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Nav zvanits ka Jokerit speles KHL nakamsezon. Vairaki somu mediji par to jau rakstijusi. Dazi totokantori (NordicBet&Bettsson + iespejams ari dazi citi) piedava likt likmi par to vai Jokerit turpinas KHL vai ne. Tiesa gan koefs patreiz par to ka Jokerit ari nakamgad speles KHL ir tikai 1,15.
Protams butu stulbi no krievu puses - vispirms milzu kompensacijas maksat Somijas hokeja federacijai+Somijas Liigai par Jokerit pareju uz KHL un tagad no viniem atvadities.. Pats personigi esmu parliecinats ka Jokerit ari nakamgad speles KHL. Bet kaut kas ar to tiesasanu butu jadara savadak tas nav godigs un tirs sports.
Pirms pāris dienām bija kaut kāda informācija, ka noteikti spēlēšot
Bet savas intereses Jokerit būtu jāaizstāv ar reālu pozīciju, ne tikai pēcspēles konferencē. Prasība pēc ne-krievu tiesnešiem ir pamatota un viegli izpildāma. Ja somu pusei tas tiešām interesē, ir jāvirza priekšplānā šis jautājums

     [+] [-]

, 2017-02-24 11:19, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Pirms pāris dienām bija kaut kāda informācija, ka noteikti spēlēšot
Bet savas intereses Jokerit būtu jāaizstāv ar reālu pozīciju, ne tikai pēcspēles konferencē. Prasība pēc ne-krievu tiesnešiem ir pamatota un viegli izpildāma. Ja somu pusei tas tiešām interesē, ir jāvirza priekšplānā šis jautājums
Prasiba butu pamatota. Vai krievi piekritis tas jau ir cits jautajums.