Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Karsums gūst vārtus retro mačā, SKA 67 770 skatītāju priekšā kapitulē CSKA

Karsums gūst vārtus retro mačā, SKA 67 770 skatītāju priekšā kapitulē CSKA
Mārtiņš Karsums kopā ar maiņas partneri Iļju Zubovu. Foto: www.spartak.ru

Ar sesto vārtu guvumu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) šosezon atzīmējās „Spartak” uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kurš palīdzēja savai komandai apspēlēt „Sochi” ar 3:2. Savukārt, Sanktpēterburgā SKA aizvadīja spēli futbola stadionā 67 770 skatītāju klātbūtnē, kurā cieta sakāvi pret CSKA ar 1:4.

Maskavā norisinājās retro spēle 90. gadu stilā, kurā „Spartak” savā laukumā uzņēma „Sochi”. Komanda no Krievijas galvaspilsētas spēlēja to laiku formās, bet uz maču atbrauca vecajā „LIAZ” autobusā. Rezultāts tika atklāts otrā perioda beigās, kad Mārtiņš Karsums sagaidīja piespēli vārtu priekšā un no tuvās distances iemeta ripu tālajā stūrī – 1:0, gūstot savus sestos vārtus šosezon. „Sochi” panāca izlīdzinājumu trešajā periodā, kad precīzs bija Šons Kolinss – 1:1. Trīs minūtes vēlāk Andrejs Kuteikins otro reizi izvirzīja mājiniekus vadībā – 2:1, bet drīzumā Zijats Paigins guva „Sochi” otros vārtus – 2:2.

Tomēr „Spartak” tika pie panākuma, bet uzvaras vārtus papildlaikā iemeta Bens Maksvels. Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 17:47 minūtes, izdarīja divus metienus, pielietoja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu, savukārt, Kaspars Daugaviņš 21:57 minūtēs vienu reizi meta pa vārtiem, ka arī izprovocēja „Sochi” hokejistus uz diviem noteikumu pārkāpumiem. Sezonas 38 spēlēs Karsums sakrājis 18 (6+12) punktus, kamēr Daugaviņš 40 mačos guvis deviņus vārtus un atdevis 16 piespēles.

Tikmēr Sanktpēterburgā norisinājās otrā spēlē „Gazprom-Arēna” futbola stadionā, kurā Sanktpēterburgas SKA uzņēma savu principiālāko sāncensi – Maskavas CSKA. Iepriekšējās trīs cīņās vienmēr uzvarējusi komanda no Maskavas galvaspilsētas, un arī sev ļoti nozīmīgā mačā 67 770 skatītāju klātbūtnē SKA cieta sakāvi ar 1:4. Līdz mača vidum vārtus uzvarētāju labā guvuši Lindens Vejs, Pāvels Karnauhovs un Kirils Kaprizovs, vienīgo ripu CSKA vārtos divarpus minūtes pirms sirēnas iemeta Ņikita Gusevs, bet pašās beigās Janniks Hansens panāca 1:4, kad SKA spēlēja bez vārtsarga.

Šajā mačā tika uzstādīts Eiropas klubu vienas spēles apmeklētības rekords. Iepriekšējais sasniegums piederēja DEL klubam DEG no Diseldorfas, kad 2015. gada Ziemas klasikā tā spēli pret "Haie" apmeklējuši 51 125 skatītāji.

Balašihā Boba Hārtlija vadītā „Avangard” piekāpās Jaroslavļas „Lokomotiv” ar 0:2. Kanādieša komandai tā bija 15. neveiksme 42 mačos, taču pateicoties divīziju sistēmai „Avangard” joprojām ieņem otro vietu Rietumos ar 57 punktiem, lai gan trešajā un ceturtajā vietā esošajām „Ak Bars” un „Metallurg” komandām ir vairāk punktu.

Mika Indraša Maskavas „Dynamo” izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas Tālo Austrumu izbraukumā, tā noslēdzošajā mačā apspēlējot Habarovskas „Amur” ar 2:0. Latvijas izlases uzbrucējs laukumā pavadīja 14:40 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu metienu, bet spēli noslēdza ar pozitīvu lietderību +1. Indraša statistika nav mainījusies – deviņi vārti un septiņas piespēles, savukārt, „Dynamo” pēc 42 spēlēm ieņem sesto vietu Rietumos ar 45 punktiem.

KHL spēles, 22. decembris

SpēleRezultāts
Amur – Dynamo (Maskava)0:2
Sibir – Admiral1:4
Salavat Yulaev – Severstal3:2
Avangard – Lokomotiv0:2
SKA – CSKA1:4
Spartak – Sochi3:2 PL
Jokerit – Dinamo (Rīga)3:2 PL

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...


, 2018-12-22 18:37, pirms 5 gadiem
fui cik neskatāma spele bija starp SKA un CSKA , SKA vispār neko nespēja izveidot uzbrukumā.
Vienīgais pluss ,ka kameras labi bija izvietotas stadionā
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.