Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kempe pēc atgriešanās KHL: "Maskavas CSKA saņemšu vairāk nekā Losandželosas "Kings""

Kempe pēc atgriešanās KHL: "Maskavas CSKA saņemšu vairāk nekā Losandželosas "Kings""
Mario Kempe. Foto: imago images/Bildbyran/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausa ieguvējs Maskavas CSKA sastāvu pastiprināja ar 31 gadu veco zviedru uzbrucēju Mario Kempi, kurš tā arī netika pie teikšanas Nacionālās hokeja līgas vienībā Losandželosas "Kings", kurai pievienojās vasarā.

"Jūtu atvieglojumu, ka lēmums beidzot ir pieņemts un ka būšu tādā klubā kā Maskavas CSKA. Kontinentālajā hokeja līgā jau esmu aizvadījis trīs sezonas [Podoļskas "Vityaz"], un tagad jutīšos ērtāk, ierodoties šajā līgā un Krievijā," spēlētājs sacīja sarunā ar zviedru mediju Expressen.

Iepriekšējā sezonā Arizonas "Coyotes" kreklā Kempe aizvadīja 52 spēles un sakrāja deviņus (4+5) punktus, bet starpsezonā parakstīja viena gada līgumu ar brāļa Ādriana pārstāvēto Losandželosas "Kings". Losandželosas sastāvā viņš tā arī nedebitēja un spēlēja tikai fārmklubā, 16 spēlēs nopelnot 14 (3+11) punktus. "AHL mūsdienās ir attīstības līga, un 31 gada vecumā skraidīt apkārt bez cerības tikt NHL nebija pārāk motivējoši," skaidroja Kempe.

Ar Losandželosas "Kings" zviedrs parakstīja 700 tūkstošus ASV dolāru vērtu līgumu. "Jā, alga CSKA noteikti būs lielāka," neslēpa Kempe. "Bija interese arī no citām komandām, taču CSKA allaž esmu apbrīnojis. Tas ir liels klubs ar īpašu vēsturi, tā ka man uzvilkt tā kreklu būs liels gods."

2007. gadā Mario Kempi piektajā kārtā ar kopējo 122. numuru draftēja Filadelfijas "Flyers", un 21 gada vecumā viņš neilgu laiku pavadīja Amerikas Hokeja līgā, tomēr atgriezās dzimtenē. No 2014. līdz 2017. gadam Kempe pārstāvēja "Vityaz", trīs regulāro sezonu laikā aizvadot 166 spēles un izceļoties ar 83 (39+44) punktiem, bet tad viņš pievienojās "Coyotes".

Izmantotie resursi:
https://www.expressen.se/sport/hock...


, 2019-11-22 15:04, pirms 4 gadiem
Savus pāris vārtus NHL būs iemetis un spēlēt Eiropā, tuvāk savām mājām un pie tam par lielāku naudu, tā ir skaidra izvēle! Pie tam čalim jau vairs nav 21 vai kaut 25 , bet jau 31!
, 2019-11-22 15:06, pirms 4 gadiem
Un arī lielākas izredzes uz izlasi ir
, 2019-11-22 15:08, pirms 4 gadiem
Kretinē šitie naudas maisi Cska,Ska da kāda jēga??
Rekur Omska , Spartak , Vityaz ar mazāku budžetu spēj izsist šamejos-galvenais komandas ķīmija!!!
, 2019-11-22 15:20, pirms 4 gadiem
Dzīvespriecīgs rakstīja: Kretinē šitie naudas maisi Cska,Ska da kāda jēga??
Rekur Omska , Spartak , Vityaz ar mazāku budžetu spēj izsist šamejos-galvenais komandas ķīmija!!!
Tu dolbik, kur vini vinus ir izsitusi? atseviska spele??? Galvenais jau play off,un tur neviens nevinne vinus!
Naudas maisi vienmer ir bijusi sporta,nekas jauns tas nav
, 2019-11-22 15:53, pirms 4 gadiem
Maikl30 rakstīja: Tu dolbik, kur vini vinus ir izsitusi? atseviska spele??? Galvenais jau play off,un tur neviens nevinne vinus!
Naudas maisi vienmer ir bijusi sporta,nekas jauns tas nav
Dolbik Tu... tagad ļauj spēlēt pēc spējām... finālā tā pat tiks ievilti CSKA vai SKA... jo sarkanajai armijai jābūt visuvarenai...
ja SKA būtu rietumos un CSKA austrumos... tad katru gadu vatenīšiem finālā būtu jāskatās sarkanās armijas savstarpējā cīņa...
gan jau kaut kad tā arī izformēs tabulas, lai finālā varētu spēlēt SKA pret CSKA...
, 2019-11-22 15:55, pirms 4 gadiem
Dzīvespriecīgs rakstīja: Kretinē šitie naudas maisi Cska,Ska da kāda jēga??
Rekur Omska , Spartak , Vityaz ar mazāku budžetu spēj izsist šamejos-galvenais komandas ķīmija!!!
Budžets jau varbūt mazāks, bet ne jau uz leģionāru rēķina.

P.S. Kurš tad te spēj izsist to CSKA? Omska ar savu bezvariantu 0-4 pagājušogad?
, 2019-11-22 16:56, pirms 4 gadiem
ACSK tiešām ir ar vēsturi, tikai Kempem piekāst kādu, zviedrus jau neokupēja, tad nu krievu tautai nozagtā nauda nesmird un murgi gulēt netraucē. Ne jau Kempe tāds vienīgais, lielākajai daļai cilvēku ir pie vienas vietas viss, kas nenotiek konkrēti ar viņiem tagadnē.
, 2019-11-22 19:12, pirms 4 gadiem
Kas gan ir cska salīdzinājumā kaut ar vājāko nhl klubu... pamatīgs regress, Kempes k-gs...😁😎
, 2019-11-22 21:45, pirms 4 gadiem
Tas pats kad viduvējības brauc no NBA un CBA un tur tip baigās zvaigznes uzreiz un saņem 3x vairāk.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.