Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kulda un "Salavat Julaev" ar 6:2 sakauj Austrumu līderi "Metallurg"

Rolands Eliņš

Kulda un "Salavat Julaev" ar 6:2 sakauj Austrumu līderi "Metallurg"
Artūrs Kulda
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kontinentālajā hokeja līgā spēles aizvadījuši Latvijas izlases aizsargi Artūrs Kulda un Oskars Bārtulis. Kulda palīdzēja Ufas "Salavat Julaev" pārspēt Austrumu konferences līderi Magņitogorskas "Metallurg" (6:2), bet Bārtulis Astanas "Barys" sastāvā cieta zaudējumu papildlaikā pret "Avtomobolist" (1:2).

Magņitogorskas "Mettalurg" uzņēma Artūru Kuldu un Ufas "Salavat Julaev" kā Austrumu konferences līdere, tiesa, pēc novembra sākumā gūtās uzvaras pār SKA tā bija zaudējusi trijās no pēdējām četrām spēlēm. Šodien to sagaidīja līdzīgs liktenis, kuru ievadīja divi Kirila Koļcova gūtie vārti pirmajā periodā.

Magņitka pirmā perioda pēdējā sekundē vienus vārtus gan atguva, izmantojot Kuldas nopelnīto noraidījumu, taču pēc tam, spēlējot četri pret četri, 3:1 panāca "Salavat Julaev". Pie laba metiena no distances tika arī Kulda, kas gan tika atvairīts, taču trešā perioda sākumā tika panākts arī 5:1. Mozjakina vārti gan vēl radīja intrigu, turklāt atkal noraidījumu nopelnīja Kulda, taču šoreiz "Metallurg" neizdevās to realizēt, un spēle noslēdzās ar zaudējumu 2:6.

Kulda laukumā pavadīja 24 minūtes, kas bija pārliecinoši ilgākais spēles laiks komandā, izdarīja trīs metienus pa vārtiem un nopelnīja četras soda minūtes. Viņa rēķinā arī viens bloķēts metiens un viens spēka paņēmiens. Jāpiezīmē, ka Ufas komanda parūpējās par kādu kuriozu gadījumu, proti, tās uzbrucējs Deniss Hlistovs bija tik neapmierināts par tiesneša darbu iemetienos, ka pamanījās dabūt 10 minūšu disciplinārsodu par izrunāšanos jau spēles trešajā sekundē.

Daudz mazrezutatīvāku spēli pieredzēja Oskars Bārtulis, kura pārstāvētā "Barys" pamatlaikā spēlēja 1:1 pret "Avtomobolist", turklāt daudz vairāk uzbruka Jekaterinburgas hokejisti (metienu attiecība 48:20). Savu pārākumu mājiniekiem izdevās pierādīt arī papildlaikā, izraujot uzvaru 2:1. Bārtulis laukumā pavadīja 20 minūtes, izcēlās ar divām soda minūtēm un trim bloķētiem metieniem.

Jānis Sprukts piedalījās "Lokomotiv" zaudējumā mājās pret Toljati "Lada" - 2:4. Jānis desmit minūtēs un 42 sekundēs pie rezultativitātes punktiem netika, trīsreiz meta pa vārtiem, uzvarēja septiņus no 12 iemetieniem, reizi bloķēja metienu un reizi izdarīja spēka paņēmienu.

KHL spēles, 22. novembris

KomandasRez.KomandasRez.
Avtomobolist-Barys2:1 PMetallurg M-Savalav Julaev2:6
Lokomotiv-Lada2:4Severstal-Atlant3:4 P
Vitjaz-Neftekhimik3:2 PMAk Bars-Avangard4:2
Dinamo R-SKA4:2Medvescak-Jokerit

Izmantotie resursi:
Континентальная хоккейная лига : Чемпионат...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja