Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Karsuma divas piespēles un Daugaviņa meistarīgie vārti nokārto uzvaru derbijā

Karsuma divas piespēles un Daugaviņa meistarīgie vārti nokārto uzvaru derbijā
Kaspars Daugaviņš tiek apsveikts ar vārtu guvumu. Foto: Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

Kontinentālajā hokeja līgā Maskavas komandu cīņā „Spartak” ar 4:2 pieveica Mika Indraša pārstāvēto „Dynamo”. Uzvarētāju sastāvā divi punkti Mārtiņam Karsumam, bet Kaspars Daugaviņš 57. minūtē dubultoja komandas pārsvaru ar precīzu metienu no aizvārtes.

Maskavas komandu duelī pirmā vadībā izvirzījās „Dynamo” vienība, kuras rindās vārtus guva Mika Koivosto, bet pirmā perioda izskaņā „Spartak” sniedza atbildi, realizējot vairākumu, kurā ar rezultatīvu piespēli piedalījās arī Karsums. Latviešu uzbrucējs vārtu malā tika pie vārtsarga atsistās ripas un ātri pagriezienā piespēlēja Ņikitam Filatovam, kurš raidīja ripu vārtos.

Otrā perioda izskaņā „Dynamo” vēlreiz izvirzījās vadībā, un šoreiz „Spartak” līdz perioda izskaņai nepaspēja atspēlēties, toties Mihails Grigorenko iesaistījās kautiņā ar Iļju Ņikuļinu. „Spartak” pēc tam tika vairākumā trešā perioda sākumā, un Karsums vēlreiz palīdzēja panākt neizšķirtu. „Spartak” hokejisti neveiksmīgi iegāja zonā, taču pārtvēra ripu. Karsuma metiens tika atvairīts, taču pirmais pie atsistās ripas bija Aleksandrs Hohlačovs, panākot 2:2.

„Spartak” pirmoreiz vadībā izvirzījās 55. minūtē, kad vārtus guva Andrejs Kuteikins, ar spēcīgu metienu raidot ripu „Dynamo” vārtos no laukuma centra. Bet 57. minūtē komandas vadību nostiprināja Kaspars Daugaviņš, kurš guva individuāli meistarīgus vārtus. Daugaviņš izdarīja metienu no vārtu priekšas kreisajā pusē, ripa tika atsista aizvārtē, un Daugaviņš to uzreiz savāca un pēc ātras vārtu apslidošanas ar tālu izstieptu nūju kritienā raidīja to vārtu stūrī (4:2).

Kuteikins gūst "Spartak" uzvaras vārtus ar metienu no centra

Daugaviņš spēles izskaņā gan sarūpēja savai komandai nelielas problēmas, nopelnot noraidījumu, taču „Dynamo” neiemeta, arī spēlējot seši pret četriem, kas noveda pie „Spartak” uzvaras ar 4:2. „Spartak” ar 22 punktiem 21 spēlē saglabā sesto vietu Rietumu konferencē, bet „Dynamo” šis bija ceturtais zaudējums pēdējās piecās spēlēs, un Indraša komanda ar 15 punktiem ir tikai desmitajā vietā konferencē.

Karsums laukumā pavadīja 13:08 minūtes, kurās savu sezonas punktu krājumu palielināja līdz 4+5. Viņam arī divi metieni pa vārtiem un trīs spēka paņēmieni, tiesa, arī negatīvs lietderības koeficients -1. Jāpiemin, ka Karsums divus punktus nopelnīja arī iepriekšējā spēlē, savācot 1+1 pret „Slovan”. Savukārt Daugaviņš šodien guva savus sestos vārtus šosezon (21 spēlē 6+8). Viņš nospēlēja 16:15 minūtes, arī divreiz metot pa vārtiem un tika pie lietderības koeficienta +2. Bet Indrašis, kurš tika iespēlēts otrās maiņas centrā, 18:37 minūtēs izcēlās ar pieciem metieniem pa vārtiem (labākais rādītājs komandā), vienu spēka paņēmienu un uzvarētiem pieciem no 14 iemetieniem. Indrašis spēli pabeidza ar lietderības koeficientu -1.

Daugaviņš iemet ripu vārtos kritienā un no aizvārtes

Savukārt Boba Hārtlija trenētā „Avangard” pamatlaikā tā arī neguva vārtus Ufā pret „Salavat Yulaev”, spēlējot 0:0. Ufas vārtsargs Juha Metsola kopumā mačā tika galā ar 42 Omskas komandas metieniem, bet papildlaika trešajā minūtē tomēr tika pārspēts – par to parūpējās Jevgeņijs Medvedevs, pasniedzot minimālu uzvaru 1:0 Hārtlija komandai.

KHL spēļu rezultāti, 22. oktobris

KomandasRez.KomandasRez.
Amur-Torpedo3:4 PAdmiral-Neftekhimik4:1
Sibir-Ak Bars0:1Barys – Dinamo Min3:1
Salavat Yulaev-Avangard0:1 PJokerit – Dinamo R7:3
Sochi-Slovan4:2Spartak – Dynamo M4:2

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-22 22:16, pirms 5 gadiem
Interesanta spēle, ļoti augsts temps. Dinamo vārtsargs nolēja, ielaida no centra, bet Kuteikins jau kārtējo reizi iemet no centra ar interesantu ripas trajektoriju. Arī Daugavas gols bija vārtsarga kļūda. Indrašis spēlē kā centrs. Karsums pēc nosēdināšanas saņēmies. Labs hokejs!
, 2018-10-22 22:36, pirms 5 gadiem
Molodčiki! Letiņi velk leģendāro Spartak!
, 2018-10-23 00:10, pirms 5 gadiem
Protams prieks par viņiem,bet Spartaks ir mūsu vieni no tiešajiem konkurentiem,protams labi,kā Soči izģerēja Slovākus.
, 2018-10-23 08:25, pirms 5 gadiem
Nu jau visi māk vārtus gūt. Rezultatīvi.
, 2018-10-23 08:26, pirms 5 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Interesanta spēle, ļoti augsts temps. Dinamo vārtsargs nolēja, ielaida no centra, bet Kuteikins jau kārtējo reizi iemet no centra ar interesantu ripas trajektoriju. Arī Daugavas gols bija vārtsarga kļūda. Indrašis spēlē kā centrs. Karsums pēc nosēdināšanas saņēmies. Labs hokejs!
Ātrs.
, 2018-10-23 13:34, pirms 5 gadiem
https://skaties.lv/sports/dinamo/kh...

Patīkami redzēt priecīgus bērnus. Prieka asaras , bērnam kolosālas emocijas.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.