Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Lada" piekāpjas "Ak Bars" un turpina melno sēriju

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

"Lada" piekāpjas "Ak Bars" un turpina melno sēriju
Artim Ābolam vielas pārdomām netrūkst.
Foto: Raimonds Volonts, Dinamo Rīga

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā ja devīto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Toljati "Lada" komanda ar Arti Ābolu un Viktoru Ignatjevu pie stūres un Kristapu Sotnieku aizsardzībā. "Lada" savā lakumā ar 1:3 atzina Kazaņas "Ak Bars" pārākumu un turpina grimt krīzē. Arī citās piektdienas spēlēs uzvaras svinēja vies komandas.

Ar maču pret divkārtējo Gagarina kausa ieguvēju un pašreizējo Austrumu konferences līderi Kazaņas „Ak Bars” (astoņas uzvaras un trīs zaudējmi) „Lada”, kas cieta jau astoņus zaudējumus pēc kārtas (pēdējā uzvara izcīnīta 29.augustā), uzsāka četru mājas spēļu sēriju. Jau ziņots, ka šonedēļ Toljati kluba vadība medijos paziņoja, ka no šīs mājas spēļu sērijas iznākuma lielā mērā būs atkarīgas treneru štaba ar Arti Ābolu priekšgalā perspektīvas pie komandas stūres.

Spēles pirmā trešdaļa aizritēja visumā līdzīgā cīņā un favorītiem no Kazaņas savu spēli Toljati vienībai uzspiest neizdevās. Turklāt pirmajās 20 minūtēs „Lada” trīs reizes spēlēja skaitliskajā vairākumā, taču atklāt rezultātu neizdevās. „Ak Bars” centienus atklāt rezultātu apturēja „Lada” vārtsargs Aleksandrs Lazušins un pirmajā trešdaļā rezultāts netika atklāts.

Otrā trešdaļā iesākusies ar virkni noraidījumu „AK Bars” rindās – trīs noraidījumi četru minūšu laikā. „Lada” aktīvi uzbruka, cenšoties gūt vārtus un vairākas reizes bija tuvu panākumam, taču vārtu guvums izpalika. Savukārt „Ak Bars”, izturot skaitliskajā mazākumā, mača 28.minūtē atklāja rezultātu, kad Staņislavs Gaļijevs no izcilas pozīcijas izredžu Lazušinam neatstāja (0:1). Pēc ielaistajiem vārtiem pazaudējuši spēles pavedienu „Lada” hokejisti līdz otrajam pārtraukumam zaudējuši arī otros vārtus – precīzs bija Vladimirs Tkačovs, panākot 0:2 pēc otrās trešdaļas.

Trešajā trešdaļā „Lada” beidzot izdevās gūt vārtus. Spēlējot skaitliskajā mazākumā, Staņislavs Bočarovs pārtvēra ripu un raidīja to „Ak Bars” vārtus, panākot 1:2. Taču jau nepilnas divas minūtes vēlāk Džastins Azevedo atjaunoja Kazaņas klubam komfortablu divu vārtu pārsvaru – 1:3, kas tika nosargāts līdz beigu signālam.

Kristaps Sotnieks maču pavadīja „Lada” otrajā maiņā, laukumā pavadīja 16 minūtes un divas sekundes, izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, veica vienu spēka paņēmienu, kā arī bloķēja divus pretinieku metienus.

Magņitka izglābjas, taču zaudē

Arī citās piektdien aizvadītajās spēlēs uzvaras svinēja viesi. Ufas „Salavat Yulaev” Magņitogorskā ar 4:3 pārspēja vietējo „Metallurg”, sagādājot tai jau ceturto neveiksmi pēc kārtas. Spēles gaitā viesi izvirzījās vadībā ar 3:0, taču laukuma saimnieki spēja atgriezties spēlē, desmit minūtes pirms pamatlaika beigām panākot izlīdzinājumu (3:3). Tomēr mājinieku prieki bija īsi, jo jau pēc 25 sekundēm Vjačeslavs Soloduhins atkal izvirzīja vadībā viesus, kuri minimālo pārsvaru noturēja līdz pat beigu signālam.

Sausas uzvaras izbraukumā izcīnīja Ņižņekamskas „Neftehimik” un „Sochi”, pieveicot attiecīgi Čeļabinskas „Traktor” un Jekaterinburgas „Avtomobilist”.

KHL spēles, 22. septembris

SpēleRezultāts
Traktor– Neftehimik0:3
Avtomobilist – Sochi0:2
Metallurg – Salavat Yulaev3:4
Lada – Ak Bars1:3

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

  +1 [+] [-]

, 2017-09-22 20:34, pirms 7 gadiem
iekostais "aabol" ! Tev buust muusu miikstaa chekista nagos krist un aizstaat nelaimes putnu OZO !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-09-22 20:48, pirms 7 gadiem
Ābols izmisīgi ķer Ozoliņu.Nekas nesanāks,jo Sandim uzticības kredīts
lielāks,bet vēl pēc pāris kārtām Artim droši vien ,ka būs jāatgriežās dzimtenē.

     [+] [-]

, 2017-09-22 21:29, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Ābols izmisīgi ķer Ozoliņu.Nekas nesanāks,jo Sandim uzticības kredīts
lielāks,bet vēl pēc pāris kārtām Artim droši vien ,ka būs jāatgriežās dzimtenē.
Nav jau izslegts, ka ja Abolam jaatstaj Lada, vins varetu pievienoties RD. Jautajums, tikai kada statusa - ka galvenais vai ka Ozo paligs. Jebkura gadijuma, laiks radis.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-22 22:14, pirms 7 gadiem
- Izslēdziet tos pīkstuļus! Es vairs nedzirdu, ko pats runāju!

     [+] [-]

, 2017-09-23 13:50, pirms 7 gadiem
Ladai sastāvs ir švaks. Dinamo nedaudz labāks. Uzbrucējiem nav ne vainas. Vārtsargs pilnīgs mēsls vienozimigi. Ja vārtu sargs n eielaistu katru ripu vārtos domāju arī uzbrucējiem būtu lielāka pārliecība un punkti naktu. Pirmajās spēles taču bija daudziem vairāk par punktu spēle. Tagad ir pilnīga pakaļā.
Skatīties dinamo spēles vairs neskatos, bet neizlasit nevaru. Neliela cerība tomēr ir ka saņemsies.