Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

KHL sezonas sākumu var pārcelt, ja krasi pasliktināsies epidemioloģiskā situācija

KHL sezonas sākumu var pārcelt, ja krasi pasliktināsies epidemioloģiskā situācija
Aleksejs Morozovs. Foto: KHL

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas sākums ieplānots 2. septembrī. Trijos klubos reģistrēts liels Covid-19 slimnieku skaits, taču līgas vadība pagaidām orientējas uz iepriekš noteikto sezonas sākuma datumu.

Kā jau ziņots, vadoties no pieejamās informācijas, patlaban visvairāk saslimušo ir Omskas "Avangard" (20), Maskavas "Spartak" (13) un Maskavas CSKA (septiņi). Iepriekš līgas prezidents Aleksejs Morozovs informēja par pozitīviem testiem arī Ņižņijnovgorodas "Torpedo" (3) un Čerepovecas "Severstal" (2).

Hokeja sabiedrībā bieži vien vērojama neticība, ka sezona varēs sākties laicīgi. Parādījušās baumas, ka sezonas atklāšana varētu tikt pārcelta pat uz oktobra sākumu. KHL tagad cenšas kliedēt neskaidrību, taču tik un tā lielā mērā viss būs atkarīgs no koronavīrusa pandēmijas apgriezieniem.

KHL paziņojums: "Līgas medicīniskā pārvalde tiešsaistes režīmā seko līdzi situācijai ar koronavīrusa izplatīšanos klubos. Klubi ievēro KHL izstrādātās rekomendācijas un veic visus nepieciešamos soļus šīs infekcijas profilaksei. Covid-19 pozitīvu testu saņēmušie spēlētāji ievēro karantīnas režīmu. Regulāri notiek hokejistu un citu darbinieku testēšana. Klubi operatīvi maina pirmssezonas plānus, vadoties no izveidojušās situācijas. Gatavošanās notiek uz regulārās sezonas sākumu 2020. gada 2. septembrī. Šis ir pamatdatums līgai un klubiem, ņemot vērā, ka uz to ir sagatavots čempionāta kalendārs. Tajā pašā laikā līgas prioritāte bija un ir visu čempionāta dalībnieku veselība. KHL kopā ar klubiem dara visu iespējamo, lai nepieļautu regulārās sezonas sākuma pārcelšanu. Tikai valstī [droši vien te domāta Krievija] esošās epidemioloģiskās situācijas krasa pasliktināšanās var ietekmēt starta datumu."

Jauno saslimšanas gadījumu skaits Krievijā turas vienmērīgā līmenī ar tendenci samazināties: pirms dažām nedēļām bija 9000 un daži simti diennaktī, pēcāk 6000 un daži simti, bet šonedēļ jau 5000 un daži simti diennaktī, liecina worldometers.info/coronavirus apkopotie dati.

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru


, 2020-07-22 19:57, pirms 4 gadiem
Tu tikai Skudru neaplipini!
, 2020-07-22 20:05, pirms 4 gadiem
Ja aplips Skudra tad ne tikai RD aplip, s bet arī riska zonā esošie Gunča un sovjeckis...
, 2020-07-23 02:24, pirms 4 gadiem
Visi te tik noliek un pārmet Savickim, bet, tomēr, viņš katru gadu LV iepludina 10-12 milj. eiro, kur daļa aiziet valsts kasē, maksājot nodokļus...
, 2020-07-23 07:20, pirms 4 gadiem
RonaldoCR rakstīja: Visi te tik noliek un pārmet Savickim, bet, tomēr, viņš katru gadu LV iepludina 10-12 milj. eiro, kur daļa aiziet valsts kasē, maksājot nodokļus...
Pašnodarbināto režēmā tātad nodokļi tiek maksāti tikai daļēji nesaprotu kā VID to pieļauj atradušies mikrouzņēmēji.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.