Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Voris: "Rīgas "Dinamo" rindās jaunie spēlētāji gūst pieredzi un attīstās"

Voris: "Rīgas "Dinamo" rindās jaunie spēlētāji gūst pieredzi un attīstās"
Jānis Voris cīņā pret Nursultanas "Barys". Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas hokeja vārtsargs Jānis Voris sezonu sāka MHL klubā "Rīga", sezonas turpinājumā pārcēlās uz Rīgas "Dinamo" un debitēja KHL, bet tagad atgriezies jaunatnes komandā. 20 gadus vecais latvietis norāda, ka "dinamiešus" šosezon vajā traumas, līdz ar to jaunajiem spēlētājiem parādās iespējas tikt pie spēles laika.

KHL esat aizvadījis jau septiņas spēles.
- Debitēju mačā pret "Jokerit" - tajā vakarā piepildījās mans bērnības sapnis, gribējās atvairīt katru metienu! Nākamajā mačā Aleksanders Salāks guva traumu, man nācās iesaistīties jau spēles gaitā. Bet man jau bija pieredze, tāpēc mierīgi iekļāvos spēlē. KHL katrs mačs man pagaidām ir ļoti sarežģīts. Interesantākās droši vien bija spēles pret "Jokerit" un SKA. Bet visvairāk atmiņā palika spēle pret "Barys", kurā pirmoreiz pieaugušo līmenī nostāvēju "sausā" - sekundes līdz beigām neskaitīju, vienkārši koncentrējos katram nākamajam metienam, bet pēc sirēnas paņēmu ripu.

Rīgas "Dinamo" šobrīd ir daudzi gados jauni spēlētāji.
- Šajā sezonā komandu vajā traumas - daudzi līderi nav ierindā, līdz ar to jaunajiem spēlētājiem ir lielāks spēles laiks. Šeit ir savi plusi: mēs gūstam pieredzi, attīstāmies, lai tuvākajā nākotnē sevi parādītu visā spožumā. Ja godīgi, negaidīju, ka šosezon varēšu pavadīt tik daudz laika pamatkomandā. Bet tā sanāca, ka man bija jāspēlē. Esmu ļoti priecīgs spēlēt KHL, gribas progresēt tajā līmenī.

Janvāra sākumā jūs tikāt atzīts par KHL nedēļas labāko jauno spēlētāju.
- Par to uzzināju nejauši. Mamma izlasīja internetā, piezvanīja un apsveica. Bez viņas es nezinātu.

Sezonas pirmajos mēnešos spēlējāt MHL komandā "Rīga", kurai sākās kritums pēc jūsu pāriešanas uz KHL.
- Nedomāju, ka manis dēļ. Bruno Brūveris ir teicams vārtsargs, daudz glābj komandu. Tagad komandai vienkārši ir smags grafiks. Pamatuzdevums ir iekļūt izslēgšanas spēlēs - tas mums visiem ir liels sapnis un sezonas galvenais uzdevums. Sezonas sākumā bijām pat pirmajā vietā, jo labi pastrādājām vasarā, iespēlējām vairākumu un metām daudz ripu. Tagad komanda ir mazliet "nosēdusies", kaut kas vairs tik labi nesanāk, taču tas ir labojams.

Izmantotie resursi:
mhl.khl.ru


, 2020-01-22 16:43, pirms 4 gadiem
Ar šādiem atklātiem meliem pelna nākošo līgumu?
, 2020-01-22 16:53, pirms 4 gadiem
biskaps rakstīja: Ar šādiem atklātiem meliem pelna nākošo līgumu?
Kuri ir tie šausmīgie meli, durnais kepka?
, 2020-01-22 16:54, pirms 4 gadiem
biskaps rakstīja: Ar šādiem atklātiem meliem pelna nākošo līgumu?
Nesaprotu. Tu ar to gribi pateikt, ka MHL ir augstāks līmenis kā KHL?
, 2020-01-22 17:00, pirms 4 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Kuri ir tie šausmīgie meli, durnais kepka?
Uzprasi Svensonam,Aivar
, 2020-01-22 17:06, pirms 4 gadiem
Voris molodčiks! Nekautrējās teikt ko domā! Čalis zin hokeja drēbi!
, 2020-01-22 17:10, pirms 4 gadiem
biskaps rakstīja: Ar šādiem atklātiem meliem pelna nākošo līgumu?
nu beidz - tiešā tekstā pasaka ka jaunie spēlē tik tāpēc ka daudzi traumējušies, tā nav komandas politika bet situācija.
, 2020-01-22 17:12, pirms 4 gadiem
biskaps rakstīja: Uzprasi Svensonam,Aivar
Tu patiešām esi neglābjami stulbs
, 2020-01-22 17:15, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: nu beidz - tiešā tekstā pasaka ka jaunie spēlē tik tāpēc ka daudzi traumējušies, tā nav komandas politika bet situācija.
Un tā ir tā attīstība - būšana komandā, kurai nekas neinteresē un vienkārši atslido numuru? Pie trenera, kurš to vien prot kā bezjēgā aurot? Nu nezinu, var jau būt...
, 2020-01-22 17:15, pirms 4 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Tu patiešām esi neglābjami stulbs
Ko tik kašķīgs šovakar, Aivar?
, 2020-01-22 17:21, pirms 4 gadiem
biskaps rakstīja: Un tā ir tā attīstība - būšana komandā, kurai nekas neinteresē un vienkārši atslido numuru? Pie trenera, kurš to vien prot kā bezjēgā aurot? Nu nezinu, var jau būt...
Viņs nekomentēja trenerus, viņš komentēja faktu ka spēles laiks dod iespēju attīstīties. Un spēls laika pieaugumu izskaidro ar daudziem traumētajiem, kopumā viss pa tēmu. Ko Tu gribēji? Tirādi par ankeponiem, savickijiem un fuņiem? Nu neprasi no puikas par daudz
, 2020-01-22 18:11, pirms 4 gadiem
Tagad Voris kādam iekļūs nemīlēto sarakstā. Kāds sāks stāstīt ka Voris tā saka lai dabītu līgumu DR, ka pielien utt. Kad kāds saka ko labu par DR un KHL tad viņš tā nedomā , viņam tas ir jāsaka. Kad kritizē DR un KHL , tad tas saka no sirds ko domā.
, 2020-01-22 18:13, pirms 4 gadiem
Domāju kurš hokejā labāk orientējas. Puče, Voris un citi kuri saka ka jaunie attīstās spēlējot KHL un DR vai klausīt gudros SC komentētājus.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.