Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Karalahti aiziet no "Jokerit", Palušajs Zagrebu nomaina pret "Avtomobolist"

Rolands Eliņš

Karalahti aiziet no "Jokerit", Palušajs Zagrebu nomaina pret "Avtomobolist"
Jere Karalahti
Foto: Jokerit.com

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Helsinku "Jokerit" paziņojis par līguma laušanu ar pieredzējušo aizsargu Jeri Karalahti. Savukārt "Avtomobolist" papildinājusi savas rindas ar Āronu Palušaju, kurš atstājis "Medvescak" vienību. Gulējuši gan nav arī Zagrebas kluba vadītāji, kuri paziņojuši par Krisa Kolanosa piesaisti.

39 gadus vecais Somijas aizsargs Jere Karalahti šosezon "Jokerit" sastāvā piedalījies 22 spēlēs, to laikā sakrājot desmit punktus (1+9) un nopelnot 40 soda minūtes. Lai arī "Jokerit" savā KHL debijas sezonā pagaidām darbojas visai veiksmīgi un ir Rietumu konferences līderu vidū, Karalahti nav bijis apmierināts ar savu spēles laiku un lauzis līgumu ar komandu.

Karalahti "Jokerit" sastāvā bija arī pagājušajā sezonā, bet iepriekš pārstāvējis arī Minskas "Dinamo" KHL, savukārt NHL viņš bijis Losandželosas "Kings" un Nešvilas "Predators" sastāvā, kopā aizvadot pasaules spēcīgākajā līgā 149 spēles. Pēc aiziešanas "Jokerit" Karalahti jau parakstījis līgumu ar Zviedrijas augstākās hokeja līgas klubu "HV71", kurā viņš spēlēs šajā un nākamajā sezonā.

Jekaterinburgas "Avtomobolist", kuru nesen personīgu iemeslu dēļ atstāja tās pagaidām rezultatīvākais spēlētājs Jakubs Petružāleks, parakstījusi vienošanos ar Zagrebas "Medvescak" sezonu uzsākušo Āronu Palušaju. 25 gadus vecais ASV hokejists 25 šīs sezonas mačos bija guvis 12 punktus (3+9), viņa rēķinā arī NHL pieredze un bronzas medaļa 2013. gada pasaules čempionātā. "Avtomobolist" ģenerālmenedžeris gan paziņojis, ka klubs vēlējies papildinājumu centra uzbrucēja izskatā, taču spēlētāju tirgū situācija bija tāda, ka Palušajs bija labākā iespēja.

"Medvescak" Palušaja vietā jau var ielikt jauna spēlētāja uzvārdu, proti, Krisu Kolanosu. 33 gadus vecais Kanādas uzbrucējs savulaik NHL aizvadījis 149 spēles, bet pagājušajā sezonā pārstāvēja Pētera Skudras vadīto Ņižņinovgorodas "Torpedo", tiesa, aizvadīja tikai pāris spēles. Jāpiezīmē, ka Palušajs Zagrebas komandu atstāja savas vēlmes motivēts.

Problēmas tikmēr piemeklējušas "Yugra" vienību, kurai pēc zaudējuma Maskavas "Dynamo" ar 1:4 traumas dēļ no sastāva zaudējusi arī Denisu Sokolovu, turklāt komandas ģenerālmenedžeris izteicis iespēju, ka viņš varētu šajā sezonā vairs nespēlēt.

Izmantotie resursi:
ХК Автомобилист
ТАСС: Спорт - Генменеджер ХК "Югра":...
Karalahden viesti kannattajille | Jokerit.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-11-21 17:42, pirms 9 gadiem
elmaars rakstīja: Laikam Riigas Dinamo ssaadu nepavilks.
Tu vismaz rakstu izlasīji?
.....Pēc aiziešanas "Jokerit" Karalahti jau parakstījis līgumu ar Zviedrijas augstākās hokeja līgas klubu "HV71", kurā viņš spēlēs šajā un nākamajā sezonā.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-21 17:43, pirms 9 gadiem
Paši somi atzīst, ka Karalahti aiziešana viņiem ir liels zaudējums.

  +2 [+] [-]

, 2014-11-21 18:24, pirms 9 gadiem
elmaars rakstīja: Laikam Riigas Dinamo ssaadu nepavilks.
Klauns

     [+] [-]

, 2014-11-21 22:11, pirms 9 gadiem
39 gados žēloties par pārāk mazu spēles laiku! Nu varbū...

     [+] [-]

, 2014-11-22 11:48, pirms 9 gadiem
AUTOMOBOLIST no vārda automobolis?