Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kalniņam pamatīga sakāve Minskā, Karsumam seši spēka paņēmieni uzvarā

Agris Suveizda

Kalniņam pamatīga sakāve Minskā, Karsumam seši spēka paņēmieni uzvarā
Jānis Kalniņš pret Sanktpēterburgas SKA. Foto: SKA.ru

Kontinentālajā hokeja līgā šovakar laukumā devās latviešu uzbrucēji Mārtiņš Karsums, Kaspars Daugaviņš un vārtsargs Jānis Kalniņš.

Tikai trešo uzvaru desmit spēlēs izcīnīja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais Maskavas "Spartak", kas izbraukumā ar 4:2 pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist". Interesanti, ka pirmās trīs ripas "Spartak" iemeta 40 sekunžu laikā – vispirms Artjoms Fjodorovs pirmās trešdaļas priekšpēdējā sekundē panāca 1:1, otrā perioda 20. sekundē Mihails Juņkovs izvirzīja viesus vadībā (2:1), bet pēc 19 sekundēm pārsvaru jau dubultoja Jakovs Rilovs (3:1).

Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš kopā ar Juņkovu spēlēja pirmajā uzbrucēju maiņā. Karsums uz ledus pavadīja 14 minūtes un 53 sekundes, izpildīja sešus spēka paņēmienus, nopelnīja pozitīvu lietderību +1, izdarīja vienu metienu, uzvarēja savā vienīgajā iemetienā un bloķēja vienu metienu. Daugaviņš spēlēja 14 minūtes un 38 sekundes, sakrāja pozitīvu lietderību +2, bloķēja vienu metienu un uzvarēja savā vienīgajā iemetienā.

Tikmēr jau piekto neveiksmi septiņās spēlēs piedzīvoja Helsinku "Jokerit", kas izbraukumā ar 0:5 kapitulēja Minskas "Dinamo". Jānis Kalniņš atvairīja tikai 25 no 30 metieniem, ielaižot gandrīz tikpat daudz vārtu, cik iepriekšējās nedaudz vairāk nekā trīs spēlēs kopā. Līdz šim Kalniņš sezonā bija atvairījis 70 no 76 jeb 92,1% metienu. Tik daudz vārtu līgā Kalniņš nebija ielaidis kopš februāra, kad piecas ripas ielaida Sanktpēterburgā (2:5, metieni 25/30) un sešas – Astanā jeb tagadējā Nursultanā (2:8, metieni 21/27).

"Jokerit" ar pieciem punktiem saglabā priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē, apsteidzot vienīgi Čerepovecas "Severstal", kas šovakar mājās ar 2:4 piekāpās Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un kas parīt uzņems Rīgas "Dinamo".

SpēleRez
Salavat Yulaev – Neftekhimik2:0
Avtomobilist – Spartak2:4
Metallurg Mg – Ak Bars1:2
Severstal – Torpedo2:4
Sochi – Admiral1:2 P
Dinamo Mn – Jokerit5:0
Dynamo M – Dinamo R17:30

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/game/851/81882/p...