Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

KHL Spēlētāju arodbiedrības vadītājs: "Lēmums neapturēt spēles bija trieciens imidžam"

KHL Spēlētāju arodbiedrības vadītājs: "Lēmums neapturēt spēles bija trieciens imidžam"
Andrejs Kovaļenko. Foto: KHL

Kontinentālās hokeja līgas Spēlētāju arodbiedrības vadītājs Andrejs Kovaļenko atzinis, ka vilcināšanās ar sezonas apturēšanu bija liels trieciens tam, kā līgu uzlūko spēlētāji un pārējā pasaule.

"Daudzi spēlētāji nervozēja tādēļ, ka KHL nepieņēma ātru lēmumu. Ģimenes pārdzīvoja, sāka parādīties neapmierinātas intervijas leģionāru izpildījumā, izstājās klubi – tas viss iesita pa mūsu hokeja imidžu," teica Andrejs Kovaļenko, kura dēls Nikolajs spēlē Jaroslavļas "Lokomotiv". Viņa komanda pirmajā kārtā zaudēja Helsinku "Jokerit", bet Jāņa Kalniņa vienība drīz pēc tam paziņoja par izstāšanos no Gagarina kausa.

"Daudz runājam par to, ka mums vajadzētu ņemt piemēru no Nacionālās hokeja līgas. Pandēmijas sakarā tas nenotika – NHL brīvdienās devās vienu divas nedēļas pirms mūsu līgas. Daudziem tā bija iespēja salīdzināt līgas," pauda Kovaļenko. "Vajag atzīt, ka NHL tādā veidā parādīja savu attieksmi pret spēlētājiem, līdzjutējiem, klubiem, un imidžs kļuva spēcīgāks."

Pēc tam, kad par izstāšanos paziņoja "Jokerit" un Nursultanas "Barys", KHL nevis paziņoja par Gagarina kausa izcīņas apturēšanu, bet gan pavēstīja, ka nedēļas laikā sagatavos kalendāru sešām palikušajām komandām. Paziņojumā par to nemaz netika minēts, kāpēc divas komandas vairs nespēlēs. Spēļu apturēšana nebija KHL prioritāte, un līga to izdarīja tikai pēc spiediena no Sporta ministrijas.

"Mani arī pārsteidza, ka NHL pieņēma lēmumu tik ātri pārtraukt sezonu. Tas ir milzīgs bizness, kas lēmumu pieņēma, neskatoties uz milzīgajiem zaudējumiem finansiālajā ziņā. Man NHL lēmums bija kā signāls, cik patiesībā nopietna ir situācija ar šo pandēmiju. Ticiet man, Gerijs Betmens un pārējie prot skaitīt naudu. Ja tiek apturēts bizness, tad varam secināt, ka tika veikta padziļināta analīze, kurā secināja, ka vienkārši nav citas izejas."

Izmantotie resursi:
Андрей Коваленко: «Лигам, клубам, профсоюзу...


, 2020-03-21 16:38, pirms 4 gadiem
Neaptraipīto reputāciju "Tas ir kolhozs" (A. Radulovs) aptraipīt nedrīkst!
, 2020-03-21 16:50, pirms 4 gadiem
Kàds imidžš! Tur taču hokeju nespēlē, tur pēc viena veca kolorado p*rdela vārdiem “karavīri izcīna kaujas” 😂
, 2020-03-21 19:37, pirms 4 gadiem
Krieviem piekāst uz izmidžu, galvenais ir pokazuha!
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.