Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Artjoms Jeļisejevs

Karsums pieveic Daugaviņu otrajā pagarinājumā, Kuldam piespēle zaudējumā

Karsums pieveic Daugaviņu otrajā pagarinājumā, Kuldam piespēle zaudējumā
Mārtiņš Karsums
Foto: dynamo.ru

Kontinentālajā Hokeja līgā (KHL) ākušas izslēgšanas turnīra jeb Gagarina kausa izcīņas spēles. Pirmās cīņā par trofeju iesaistījās Rietumu konferences komandas, kuras pārstāv arī latvieši. Artūrs Kulda izcēlās ar rezultatīvu piespēli Helsinku "Jokerit" zaudējumā Maskavas CSKA. Latviešu uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvēto klubu Maskavas "Dynamo" un Ņižņijnovgorodas 'Torpedo" sērijas pirmajā mačā uzvaru otrajā pagarinājumā svinēja maskavieši. Pie panākuma pirmajā mačā pret Podoļskas "Vityaz" tika arī Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA.

Karsuma komanda uzvar 93. minūtē

„Dynamo” un „Torpedo” hokejisti pirmo trešdaļu aizvadīja augstā tempā, regulāri apdraudot vārtus. Iespējas gūt vārtus viesiem bija skaitliskajā vairākumā, kad aktīvi darbojās arī Daugaviņš, taču pirmajā trešdaļā vārti palika neatslēgti. Līdzīga aina bija vērojama laukumā arī otrajā trešdaļā. Cīņa bija visumā līdzīga, nedaudz bīstamāk uzbruka viesi. Karsums vienā epizodē pēc svilpes pagrūstījās ar Dmitriju Sjominu, taču noraidījums nesekoja.

Arī trešajā trešdaļā abu komandu vārti ilgu laiku palika neskārti. Vairākas reizes tuvu panākumam bija „Dynamo” hokejisti. Trešdaļas vidū Karsuma raidījumu atvairīja „Torpedo” vārtsargs Mihails Birjukovs, kurš glāba Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna vadīto komandu arī mirkli vēlāk, kad aci pret aci ar viņu nonāca Deniss Kokarevs. Taču vārtsargi Jerjomenko un Birjukovs līdz pamatlaika beigām tā arī palika nepārspēti un tas nozīmēja, ka šīs sezonas Gagarina kausa izcīņā sekos pirmais pagarinājums
.
Pagarinājuma ceturtajā minūtē labā pozīcijā bija nonācis Karsums, taču nespēja uztvert partneru piespēli. Mirkli vēlāk pāri vārtiem meta dinamietis Karpovs, bet vēl vienu iespēju mājiniekiem neizmantoja Kutejkins. Pirmajā pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots.

Otrajā pagarināumā "Dynamo" jau piederēja ievērojams pārsvars. Tas beidzot atspoguļojās rezultātā. Mača 93. minūtē Maksims Karpovs beidzot pārspēja Birjukovu un trakajā sērijas pirmajā mačā uzvarēja "Dynamo", sērijā izvirzoties vadībā ar 1-0.

Mārtiņš Karsumsspēlēja "Dynamo" pirmajā maiņā, laukumā pavadīja 24 minūtes un 37 sekundes un izdarīja piecus spēka paņēmienus. Savukārt Kaspars Daugaviņš laukumā pavadīja 25 minūtes un 43 sekundes.

Kuldam piespēle rupjībām pārpildītā cīņā

Latviešu aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku „Jokerit” sērijas pirmajā mačā pret Maskavas CSKA cieta zaudējumu ar 2:4. „Jokerit” maču sāka ar aktīvu spēka spēli, cenšoties pretoties Rietumu konferences uzvarētājiem, tomēr jau trešajā minūtē CSKA hokejistu spiediens vainagojās ar panākumu, kad Bogdans Kiseļevičs realizēja skaitlisko vairākumu. Savukārt jau septītajā minūtē CSKA pārsvaru dubultoja, vārtus gūstot Gregam Skotam. Otrajā periodā „Jokerit” arvien biežāk apdraudēja pretinieku cietoksni un spēles 33. minūtē vienus vārtus atguva. Rezultatīvi piespēlējot Artūram Kludam, 2:1 panāca Anti Pilstrēms.

Otrās trešdaļas beigās maskaviešu guva trešos vārtus, otro reizi spēlē izceļoties Kiseļevičam. Trešā perioda vidū „Jokerit” komandai bija iespēja samazināt deficītu, kad uz CSKA vārtiem tika nozīmēts soda metiens. Iespēju garām palaida Tommi Huhtala, kurš zaudēja duelī vārtsargam Iļjam Sorokinam. Taču sešas minūtes pirms pamatlaika beigām somi vienus vārtus atguva, izceļoties Villem Lajunenam. Viesu centieni glābt spēli galotnē ar panākumiem nevainagojās un Vladimirs Žarkovs raidīja ripu tukšajos „Jokerit” vārtos, nodrošinot CSKA uzvaru ar 4:2.

Kulda laukumā pavadīja 15 minūtes un 35 sekundes, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli,saņēma vienu divminūšu noraidījumu, bloķēja vienu pretinieku metienu un veica četrus spēka paņēmienus.

SKA un "Lokomotiv" arī uzvar savā laukumā

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA sēriju uzsāka ar uzvaru pār izslēgšanas turnīru debitanti Podoļskas „Vityaz”. Neskatoties uz lielu pārsvaru, pirmajā trešdaļā Sanktpēterburgas vienība guva tikai vienus vārtus, pašā trešdaļas izskaņā precīzi metot Antonam Belovam. Cīņas raksturs nemainījās arī otrajā trešdaļā, bet lieliski „Vityaz” vārtos darbojās Hari Sateri. Otrās trešdaļas vidū „Vitjaz” izdevās panākt 1:1, kad Aleksejs Makejevs, neapstrādājot ripu, raidīja to SKA vārtos. Līdzsvars nesaglabājās ilgi, jo četras minūtes vēlāk Ņikita Gusevs realizēja skaitlisko vairākumu, no jauna izvirzot SKA vadībā. Pašā trešās trešdaļas izskaņā mājinieki guva trešos vārtus, precīzs bija Jevgeņijs Dadonovs. Atlikušajā laikā rezultāts nemainījās un SKA svinēja uzvaru ar 3:1.

Jaroslavļas „Lokomotiv” un Minskas „Dynamo” vienību cīņā rezultāts pirmajās divās trešdaļās netika atklāts. Laukuma saimnieki uzbruka vairāk, bet viesi pacietīgi spēlēja aizsardzībā, gaidot iespējas pretuzbrukumā. Minskiešu cietoksnis krita vien mača 45. minūtē, kad vārtsargs Bens Skrivens kapitulēja pēc Jegora Korškova raidījuma. Četras minūtes vēlāk „Lokomotiv” pārsvaru dubultoja Petri Kontiola. Lai gan nepilnas deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām Mets Elisons vienus vārtiem minskiešiem atguva, „Lokomotiv” uzvaru ar 2:1 nosargāja, sēriju sākot ar smagu panākumu.

Rietumu konference

DuelisRezultātsSērijā
SKA - Vityaz3:11-0
CSKA - Jokerit4:21-0
Dynamo Maskava - Torpedo1:0 P1-0
Lokomotiv - Dinamo Minska2:11-0

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...


, 2017-02-21 21:49, pirms 7 gadiem
Dynamo spēlēs 2. pagarinājumu. Play off hokejs ir varens!
, 2017-02-21 22:41, pirms 7 gadiem
Vareja panemt! Zapolskis galigi nespelee kaa playofos vartsargam jaspeelee. Ja sanemsies, viss bus labi!
, 2017-02-21 23:16, pirms 7 gadiem
slikti...Daugavinam bija jauzvar...ja seriju vinnes Dinamo, tad izredzes Karsumu redzet izlase uz so PC ir tuvu nullei...jo laikam atkal naksies kaut ko operet...
, 2017-02-21 23:33, pirms 7 gadiem
Patiešām aizraujošas batālijas šovakar bija! Patiess prieks baudīt.
, 2017-02-21 23:35, pirms 7 gadiem
Nu galīgi Karsumu nevar pazīt bildē.
, 2017-02-21 23:40, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Vareja panemt! Zapolskis galigi nespelee kaa playofos vartsargam jaspeelee. Ja sanemsies, viss bus labi!
Nav izredžu sērijā. Vārtsarga problēma bija redzama jau sen, tāpēc kaut kas bija jādara agrāk
, 2017-02-21 23:44, pirms 7 gadiem
Prieks pa Mārtiņu vel tik 3 uzvaras , lai tas krievu Skudra var iet uz vienu vietu
, 2017-02-21 23:51, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Nav izredžu sērijā. Vārtsarga problēma bija redzama jau sen, tāpēc kaut kas bija jādara agrāk
Nu es visu speli noskatijos, nav tik traki. Bet ja, vartsargs patreiz ir Jokeritu lielaakaa problema.
, 2017-02-22 00:05, pirms 7 gadiem
Tāda līmeņa hokeju Eiropā vairāk nekur neredzēt.
Super, kas par hokeju. Elpu aizraujoša spēle!
, 2017-02-22 00:09, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Nu es visu speli noskatijos, nav tik traki. Bet ja, vartsargs patreiz ir Jokeritu lielaakaa problema.
Gribējās, lai Minska tiek tālāk bet pēc šodienas izredžu maz
Pakļāvās Loko stilam un spēlēja pārāk bailīgi. Nav vērts spēlēt tik piesardzīgi un cerēt uz pretinieku kļūdām, jo Loko ir lielāka pieredze šādā zīmējumā. Minskai jāiet drošāk uz priekšu un jāuzvar ar uzbrukumu. Kas iemet ir un jāriskē pārsteigt ar aktīvu spēli. Kaut gan, protams, lēmums atteikties no Beilena un Ulstroma bija nepareizs. Tieši šie 2 spēlētāji būtu varējuši ienest kreativitāti
, 2017-02-22 00:21, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Gribējās, lai Minska tiek tālāk bet pēc šodienas izredžu maz
Pakļāvās Loko stilam un spēlēja pārāk bailīgi. Nav vērts spēlēt tik piesardzīgi un cerēt uz pretinieku kļūdām, jo Loko ir lielāka pieredze šādā zīmējumā. Minskai jāiet drošāk uz priekšu un jāuzvar ar uzbrukumu. Kas iemet ir un jāriskē pārsteigt ar aktīvu spēli. Kaut gan, protams, lēmums atteikties no Beilena un Ulstroma bija nepareizs. Tieši šie 2 spēlētāji būtu varējuši ienest kreativitāti
Minskas speli neredzeju nemacesu spriest, bet nospeleta ir tikai 1 spele kura turklat beidzas ar minimalu parsvaru. Del ta uzreiz visu seriju norakstit?
, 2017-02-22 00:42, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Minskas speli neredzeju nemacesu spriest, bet nospeleta ir tikai 1 spele kura turklat beidzas ar minimalu parsvaru. Del ta uzreiz visu seriju norakstit?
Loko tagad ir liels psiholoģisks pārsvars. Minskai obligāti jāņem nākamā spēle jo pret Loko no 0-2 atspēlēties būs praktiski nereāli. Bet nav īsti redzams, kā to izdarīt. Reg. sezonā Vudkrofts izskatījās ļoti pārliecināts, bet tagad raustās kā pirmo reizi redzētu izslēgšanas spēles. Spēlē pēc Loko stabules, lai gan tieši Kudašovs vēl nav uzvarējis nevienu pla off sēriju. Pluss, kā jau minēju, pietrūkst radošuma, ko būtu varējuši pienest Beilens un Ulstroms
, 2017-02-22 06:50, pirms 7 gadiem
Kas tur autoram ir "ākušās"?
, 2017-02-22 06:56, pirms 7 gadiem
XMARTINSLV rakstīja: Prieks pa Mārtiņu vel tik 3 uzvaras , lai tas krievu Skudra var iet uz vienu vietu
Piekrītu ka Skudra krievs tikai ar ko Maskavas miliči labāki?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-02-22 08:47, pirms 7 gadiem
No pirmās izslēgšanas kārtas tikai divos pāros varētu izvērsties kaut cik nopietna cīņa.Jau redzētajā Dinamo un Torpedo mačā un šodien zaļajā derbijā.Ar to jau KHL pirmā kārta ir neinteresanta,ka galarezultātā parasti uzvar rangā(pēc regulārā čempionāta rezultātiem) augstākstāvoša komanda.Arī nākošajā izslēgšanas kārtā tā vajadzētu būt.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.