Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Dārziņam otrie vārti sezonā, Majonem divas piespēles, ''Dinamo'' pieveic arī ''Vityaz''

Dārziņam otrie vārti sezonā, Majonem divas piespēles, ''Dinamo'' pieveic arī ''Vityaz''
Metjū Majone un komandas biedri. Foto: dinamoriga.lv

Otro uzvaru pēc kārtas izdevies izcīnīt Rīgas ''Dinamo'' hokejistiem, kas viesos ar 2:1 pieveica Podoļskas ''Vityaz'' komandu. Abos uzvarētāju gūtajos vārtos rezultatīvi piespēlēja Metjū Majone, kurš šobrīd kļuvis par KHL rezultatīvāko hokejistu ar 24 (6+18) punktiem.

Spēles teksta tiešraide

Spēlē pret ''Vityaz'' savu debiju ''Dinamo'' rindās piedzīvoja krievu aizsargs Artjoms Aļajevs, kurš ieņēma Marka Dzaneti vietu spēles pieteikumā un darbojās trešajā aizsargu pārī kopā ar Dmitriju Šuļeņinu. Pēc ilgākas pauzes pieteikumā tika iekļauts Frenks Razgals, bet nespēlēja Koltons Gilīss, kurš nepabeidza arī iepriekšējo spēli.

Maču ļoti aktīvi uzsāka Podoļskas komanda, tiekot pie vairākuma jau pirmajā nomaiņā. Nevienādos sastāvos rīdzinieki spēlēja pārliecinoši un nosargāja vārtus neskartus. Mājinieki pirmā perioda sākumā pārspēja ''Dinamo'' hokejistus ātrumā, tomēr pirmais bīstamais moments radās tieši pie Joni Ortio sargātajiem vārtiem. Uzbrukuma zonā aizsargam ripu atņēma Videls, tika arī pie metiena, taču no tuvas distances raidīja ripu pāri vārtiem.

14. minūtē pie iespējas spēlēt piecatā pret četriem pirmoreiz tika arī viesi un atklāja rezultātu. Majone meta no zilās līnijas, ripai savas nūjas vārtu priekšā pielika gan Rēdlihs, gan Klārks, un tā nonāca aiz vārtu līnijas (1:0). Sākotnēji vārtu guvums tika ieskaitīts Miķelim, tomēr pēc veikta labojuma par vārtu autoru tika pasludināts Kevins Klārks. Trešdaļas izskaņā bīstamāk uzbruka iedzinējos nonākušie mājinieki, tomēr Rīgas hokejisti aizsargājās gana uzmanīgi un pašaizliedzīgi. Pirmajās 20 spēles minūtēs pa katras komandas vārtiem tika izdarīti vien pieci metieni.

Otrā perioda pirmajās minūtēs bija vērojams pamatīgs ''Vityaz'' hokejistu spiediens uz pretinieku vārtiem, taču viesi aizsargājās pārliecinoši. Turpinājumā jau krietni bīstamāka epizožu virkne otrā laukuma galā. Vārtu priekšā ripu iebakstīt teju tukšos Podoļskas vārtos neizdevās Dārziņam un Rēdliham, bet Ortio vēlāk nācās glābt savu komandu pēc Skvorcova metiena no tuvas distances.

''Dinamo'' neapstājās un turpināja uzbrukt, 27. minūtē panākot divu vārtu pārsvaru. Otros vārtus sezonā ar teicamu plaukstas metienu guva Lauris Dārziņš (2:0). Kapteinis pēdējoreiz vārtus bija guvis pirms vairāk nekā mēneša, 8. septembrī pret ''Sibir''. Rīdzinieku prieki gan nebija ilgi, jo piecas minūtes vēlāk savu rēķinu atklāja arī ''Vityaz''. Vairākumu ar precīzu metienu noslēdza Mīro Āltonens, kurš tika atstāts pilnīgi viens vārtu priekšā (2:1). Perioda izskaņā viesi nonāca neapskaužamā situācijā, jo noraidījums līdz spēles beigām par spēcīgu grūdienu apmalē tika piešķirts Skvorcovam, ''Vityaz'' tiekot pie piecu minūšu vairākuma.

Rīdzinieki gan neļāva pretiniekiem lielisko iespēju izmantot, piecu minūšu mazākuma laikā nosargājot savu cietoksni neieņemtu. Nedaudz vēlāk ''Dinamo'' bija iespēja vairākumā iemest arī pašiem, tomēr Ortio rīdzinieki nepārspēja. Nepilnas sešas minūtes līdz pamatlaika beigām aiz saviem vārtiem pamatīgi apmalē tika ielīmēts Gimajevs, kurš izskatījās pamatīgi cietis un pameta laukumu komandas ārstu pavadībā.

Pašā spēles izskaņā ''Vityaz'' mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr ''Dinamo'' aizsardzību otrreiz vairs apspēlēt nespēja, rīdziniekiem turpinot veiksmīgi iesākto izbraukumu un pēc ilgāka laika izcīnot divas uzvaras pēc kārtas. Tāpat jāizceļ ''Dinamo'' līdera Metjū Majones kļūšana par KHL rezultatīvāko spēlētāju - kanādietim tagad 20 spēlēs 24 (6+18) punkti, kamēr tuvākajam sekotājam Ņikitam Gusevam no SKA ir par punktu mazāk.

Podoļskas ''Vityaz'' - Rīgas ''Dinamo'' 1:2 (0:1;1:1;0:0)

Vārti: 13:27 Klārks (Majone, Rēdlihs, vair.) 0:1, 26:57 Dārziņš (Majone) 0:2, 31:11 Āltonens (Stoļarovs, Sjomins, vair.) 1:2.
Soda minūtes: 6:31
Vārtsargi: Joni Ortio - Kristers Gudļevskis

Rīgas ''Dinamo'' sastāvs

Kristers Gudļevskis (Timurs Biļalovs); Kristaps Sotnieks - Nerijus Ališausks, Metjū Majone - Sergejs Gimajevs, Artjoms Aļajevs - Dmitrijs Šuļeņins, Roberts Kaļķis; Gints Meija - Oskars Batņa - Emīls Ģēģeris, Miķelis Rēdlihs - Līnuss Videls - Lauris Dārziņš, Kevins Klārks - Matiass Mitinens - Roberts Lipsbergs, Gunārs Skvorcovs - Andris Džeriņš - Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals.


, 2018-10-20 19:21, pirms 6 gadiem
Ieslēdzu uz trešo perioda sākumu. Ja Rīga šitā spēlēs visu laiku ,tad tiks ļoti tālu šosezon. Ļoti ātrs hokejs no mūsējiem un cenšās katrā stūrī Malalači!
, 2018-10-20 19:22, pirms 6 gadiem
ka sak Letini mest tad vinas birst
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-20 19:22, pirms 6 gadiem
Ienāku iečekot kur i nolicēji. Vēl nav. Ļoti labi.
, 2018-10-20 19:23, pirms 6 gadiem
Majonem pēdējā sezona Rīgā, tāpat kā Videlam. Rīgas komanda malači, bet bez šiem abiem "maestro" nekas tāds neizdotos! BRAVO
, 2018-10-20 19:25, pirms 6 gadiem
Apsveicu ar labu un saturīgu spēli, pēdējās spēlēs mums arī vārtsargs beidzot ir. Bet nu tiesnesis ir reāls jebanāts. Esmu diezgan drošs, ka Skvorcovam atcels 5 + 20 un pilnīgi noteikti, ka tas pret Gimajevu tiks novērtēts ar 5 + 20 vai pat vairāk...
, 2018-10-20 19:26, pirms 6 gadiem
Teicama darba uzvara! Notika tiesi tas, ko teicu ieprieks - uzvarets 1.periods un uzvara visa spele neizpaliek. Tada pasa gara jaturpina pirmdien pret Jokeriem. Pretinieks protams nopietns, pat draudigs, bet nekas jau nav neiespejams. Lai veicas, RD!
, 2018-10-20 19:28, pirms 6 gadiem
Dīvaina komanda tā Dinamo Rīga, bezzobaini zaudējumi mijās ar pilna cīņasspara pītām uzvarām.
Grūti teikt vai tas ir labi vai slikti. Man piemēram ne īpaši simpatizē šāda nestabilitāte.
, 2018-10-20 19:28, pirms 6 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Apsveicu ar labu un saturīgu spēli, pēdējās spēlēs mums arī vārtsargs beidzot ir. Bet nu tiesnesis ir reāls jebanāts. Esmu diezgan drošs, ka Skvorcovam atcels 5 + 20 un pilnīgi noteikti, ka tas pret Gimajevu tiks novērtēts ar 5 + 20 vai pat vairāk...
Par tiesnesi piekrītu, bet te arī akmens Dārziņa un Ankipāna lauciņos - abi divi nemaz neprotestēja, ka jāpiešķir 2 vai vairāk min pēc Gimajeva epizodes. Kapteinim un trenerim to būtu jādara. Tāpat arī nepatika, ka neviens negājā pārmācīt pāri darītāju un mača izskaņā neviens nepieprasīja atkārtojumu epizodē, kurā mūsu vairākuma beigās ripa lekāja uz līnijas - tur ļoti iespējams bija gols... Visādi citādi laba spele un puikas malači.
, 2018-10-20 19:28, pirms 6 gadiem
Grūdiens plecā kur pretinieks ielido bortā 5 + 20. Grūdiens apmalē nav soda , ļoti patīk KHL tiesneši
, 2018-10-20 19:30, pirms 6 gadiem
izredzētais rakstīja: Grūdiens plecā kur pretinieks ieido bortā 5 + 20. Grūdiens apmalē nav soda , ļoti patīk KHL tiesneši
Tas "grūdiens" plecā bija pamatots 5+20 dēļ attāluma no borta, tiesa tas neizskaidro kāpēc par grūdienu uz apmali Vitjaz izpildījumā neiedeva pat 2 min, nerunājot par ko vairāk...
, 2018-10-20 19:32, pirms 6 gadiem
protams pozitīvais par uzvaru,pie tam spēlē kurā tiesneši bija vispār bez kategorijas un sajēgas,jeb vienkārši urlas.. vienīgais, ja spēli skatās uzmanīgi saproti,ka tendēti uz vārtiem ir tikai daži hokejisti,vēl mazāks to skaits ,kuri var iemest..šis ir izteikti trauksmes zvans..manā skatijumā pie Klarka un Mitinena ar steigu jāpērk viens vecis ,kurš atdot piespēli Klarkam un būtu labi ja tas arī pats varētu ko samest,protams ja tam ir nauda,tas krievu aizsargs ,kurš šodien bija pirmo spēli krita ārā no spēles ,bet varbūt sen nav spēlējis..Gillis bija jāatdod Kurbadam,es neredzu viņa spēju dot pienesumu komandai..Lipsbergs,Batņa,Razgals cik saprotu ir komandā par minimālo algu aizpildot spēlētāju skaitu no vietējiem..
, 2018-10-20 19:34, pirms 6 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Par tiesnesi piekrītu, bet te arī akmens Dārziņa un Ankipāna lauciņos - abi divi nemaz neprotestēja, ka jāpiešķir 2 vai vairāk min pēc Gimajeva epizodes. Kapteinim un trenerim to būtu jādara. Tāpat arī nepatika, ka neviens negājā pārmācīt pāri darītāju un mača izskaņā neviens nepieprasīja atkārtojumu epizodē, kurā mūsu vairākuma beigās ripa lekāja uz līnijas - tur ļoti iespējams bija gols... Visādi citādi laba spele un puikas malači.
Nu par to līniju atkārtojumos varēja redzēt, ka nebija - un spēlētāji jau paši redz labāk par kamerām, ja jau būtu aizdomas par to, ka bija vārti tad jau teiktu. Gimajeva epizodē Majone jau gāja runāt - viņš, ja nemaldos ir "A", tā kā... Bet par to pārmācīšanu tīri emocionāli piekrītu, bet, racionāli domājot, tajā brīdī, ja kāds iedotu štangā tad dabūtu divīti, un redzot, ka ta tiesnesis nav ar pilnu rubli, tad prātīgi bija, ka negāja atriebties
Slēpts komentārs: kemrausis
, 2018-10-20 19:34, pirms 6 gadiem
izredzētais rakstīja: Grūdiens plecā kur pretinieks ielido bortā 5 + 20. Grūdiens apmalē nav soda , ļoti patīk KHL tiesneši
Nu tur jajauta tiesasanas specukiem par tam epizodem. Un KHL ir tada disciplinarlietu komisija vai ka nu vinu tur sauc. Bet es ari sliecos uz to, ka Skvorcovam tur soda nebija. Vismaz apzinati vins necentas grust pretinieku apmale, vienkarsi sanaca "nelaimes gadijums".
, 2018-10-20 19:35, pirms 6 gadiem
jeepis59 rakstīja: protams pozitīvais par uzvaru,pie tam spēlē kurā tiesneši bija vispār bez kategorijas un sajēgas,jeb vienkārši urlas.. vienīgais, ja spēli skatās uzmanīgi saproti,ka tendēti uz vārtiem ir tikai daži hokejisti,vēl mazāks to skaits ,kuri var iemest..šis ir izteikti trauksmes zvans..manā skatijumā pie Klarka un Mitinena ar steigu jāpērk viens vecis ,kurš atdot piespēli Klarkam un būtu labi ja tas arī pats varētu ko samest,protams ja tam ir nauda,tas krievu aizsargs ,kurš šodien bija pirmo spēli krita ārā no spēles ,bet varbūt sen nav spēlējis..Gillis bija jāatdod Kurbadam,es neredzu viņa spēju dot pienesumu komandai..Lipsbergs,Batņa,Razgals cik saprotu ir komandā par minimālo algu aizpildot spēlētāju skaitu no vietējiem..
Es domāju daudzi gaidīja, ka tā veča loma bija paredzēta Dzierkalam, kurš patiesībā arī to varētu realizēt, ja nevis mestu lokus pa laukumu un beigās pazaudētu ripu, bet izmantojot savu tehniku, kas viņam tiešām ir labā līmenī uzvilktu uz sevi aizsargus tādējādi atbrīvojot vietu Klārkam vai Mitinenam un tad atdotu piespēli. Ankipānam jāpalūdz Ņiživiju aprunāties ar Dzieri, lai pastāsta kā mazam, vieglam bet ļoti tehniskam spēlētājam vislabāk izpausties.
, 2018-10-20 19:37, pirms 6 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Es domāju daudzi gaidīja, ka tā veča loma bija paredzēta Dzierkalam, kurš patiesībā arī to varētu realizēt, ja nevis mestu lokus pa laukumu un beigās pazaudētu ripu, bet izmantojot savu tehniku, kas viņam tiešām ir labā līmenī uzvilktu uz sevi aizsargus tādējādi atbrīvojot vietu Klārkam vai Mitinenam un tad atdotu piespēli. Ankipānam jāpalūdz Ņiživiju aprunāties ar Dzieri, lai pastāsta kā mazam, vieglam bet ļoti tehniskam spēlētājam vislabāk izpausties.
par Dzierkalu par 100% piekrītu
, 2018-10-20 19:38, pirms 6 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Nu par to līniju atkārtojumos varēja redzēt, ka nebija - un spēlētāji jau paši redz labāk par kamerām, ja jau būtu aizdomas par to, ka bija vārti tad jau teiktu. Gimajeva epizodē Majone jau gāja runāt - viņš, ja nemaldos ir "A", tā kā... Bet par to pārmācīšanu tīri emocionāli piekrītu, bet, racionāli domājot, tajā brīdī, ja kāds iedotu štangā tad dabūtu divīti, un redzot, ka ta tiesnesis nav ar pilnu rubli, tad prātīgi bija, ka negāja atriebties
Man atkārtojumā izskatījās strīdīgi, bet lai paliek. Nebija izšķiroša epizode. Majone īsti baigi runāt nevar. Ja noteikumi nav mainījušies tad tiesības tā pa īstam runāties ar tiesnesi ir tam, kas ir ar C burtiņu. Vai trenerim. Savukārt, par to, ka nebūtu bijis racionāli pārmācīt nepiekrītu. Jā vareja dabūt 2 min, bet tajā pašā laikā parādam, ka ļaujam pret sevi spēlēt rupji. Ja tu spēlē rupji un tevi par to nesoda ne tiesnesis, ne pretinieks, tad tas ir signāls, ka var turpināt spelēt ar vien rupjāk.
, 2018-10-20 19:38, pirms 6 gadiem
Pokuj uz to dinamo.akcents šovakar ir uz ko citi.gimajevam no galvas uztaisa borta uzlīmi,bet dinamo galvenais treneris neko īpaši neiebilst.tas pats Pjotrs muravjovs tajā pašā momentā ar to tiesnesi būtu savu sievu piekrāpis.
, 2018-10-20 19:38, pirms 6 gadiem
Oscars-Cards rakstīja: Dīvaina komanda tā Dinamo Rīga, bezzobaini zaudējumi mijās ar pilna cīņasspara pītām uzvarām.
Grūti teikt vai tas ir labi vai slikti. Man piemēram ne īpaši simpatizē šāda nestabilitāte.
Ja gribam uzlabot garastāvokli un baudīt klātienē Dinamo uzvaras, tad jābrauc uz ārzemēm lūkoties.
, 2018-10-20 19:44, pirms 6 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Es domāju daudzi gaidīja, ka tā veča loma bija paredzēta Dzierkalam, kurš patiesībā arī to varētu realizēt, ja nevis mestu lokus pa laukumu un beigās pazaudētu ripu, bet izmantojot savu tehniku, kas viņam tiešām ir labā līmenī uzvilktu uz sevi aizsargus tādējādi atbrīvojot vietu Klārkam vai Mitinenam un tad atdotu piespēli. Ankipānam jāpalūdz Ņiživiju aprunāties ar Dzieri, lai pastāsta kā mazam, vieglam bet ļoti tehniskam spēlētājam vislabāk izpausties.
es jau šodien pa dienu rakstiju par Dzierkalu,ka viņam labs ātrums,ir tehnika,bet ir trūcis tiešam laba trenera,kas viņam iemāca ko darīt ar ripu pretinieka zonā,diemžēl patriez RD ir vajadzīgs vecis ,kurš var tagad un tūlīt to darīt,nevis gaidīt kad Dzierkals apgūs spēli,žēl ,ka RD nav farma ,tur Dzierkals varētu apgūt iemaņas piespēlēt ripu,nevis tukšgaitā griezt riņķus ap vārtiem..rezultāts ir vajadzīgs tagad,citādi no Klarka neko nesagaidīt..
, 2018-10-20 19:44, pirms 6 gadiem
7:1 Kurbads pret to Spāņu klubu pagaidām.
, 2018-10-20 19:45, pirms 6 gadiem
Gudļevkis kaut arī neiemeta goli vai arī atkal nedeva rezultatīvu piespēli, bija drošs vārtos kā 1.nr.
, 2018-10-20 19:48, pirms 6 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Man atkārtojumā izskatījās strīdīgi, bet lai paliek. Nebija izšķiroša epizode. Majone īsti baigi runāt nevar. Ja noteikumi nav mainījušies tad tiesības tā pa īstam runāties ar tiesnesi ir tam, kas ir ar C burtiņu. Vai trenerim. Savukārt, par to, ka nebūtu bijis racionāli pārmācīt nepiekrītu. Jā vareja dabūt 2 min, bet tajā pašā laikā parādam, ka ļaujam pret sevi spēlēt rupji. Ja tu spēlē rupji un tevi par to nesoda ne tiesnesis, ne pretinieks, tad tas ir signāls, ka var turpināt spelēt ar vien rupjāk.
diemžēl nākas atzīt ,ka dikti pietrūkst tāda kapteiņa kā Sandis,Dārziņs kā cilvēks varbūt ir labs ,bet kā kapteinis 0..patreiz izskatāas ,ka nav neviena kas var aizstāvēt savus cīņu biedrus,pat mazajam Majonem jāiet skaidroties..
, 2018-10-20 19:49, pirms 6 gadiem
DR uzvar, paarsvaraa komentee tie, kuri juut liidzi shim klubam. DR zaudee - paarsvaraa komente komandas heiteri.
, 2018-10-20 19:51, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: DR uzvar, paarsvaraa komentee tie, kuri juut liidzi shim klubam. DR zaudee - paarsvaraa komente komandas heiteri.
Vaitad tā nav pārsvarā jebkuram klubam/izlasei?
, 2018-10-20 19:52, pirms 6 gadiem
izredzētais rakstīja: Vaitad tā nav pārsvarā jebkuram klubam/izlasei?
DR visizteiktaak.
, 2018-10-20 19:52, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: DR visizteiktaak.
Par to gan var piekrist.
, 2018-10-20 19:57, pirms 6 gadiem
kemrausis rakstīja: Kas tad būs Dinamo pretinieki izslēgšanas spēlēs??
Ottavas Senators
, 2018-10-20 20:11, pirms 6 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Man atkārtojumā izskatījās strīdīgi, bet lai paliek. Nebija izšķiroša epizode. Majone īsti baigi runāt nevar. Ja noteikumi nav mainījušies tad tiesības tā pa īstam runāties ar tiesnesi ir tam, kas ir ar C burtiņu. Vai trenerim. Savukārt, par to, ka nebūtu bijis racionāli pārmācīt nepiekrītu. Jā vareja dabūt 2 min, bet tajā pašā laikā parādam, ka ļaujam pret sevi spēlēt rupji. Ja tu spēlē rupji un tevi par to nesoda ne tiesnesis, ne pretinieks, tad tas ir signāls, ka var turpināt spelēt ar vien rupjāk.
Nu arī taisnība, bet vienīgais no esošajiem laukumā, kas varētu iedot pa tablo gulēja uz ledus savainots - par cik redzēju Dārziņu un Majoni, tad atlikušie bija, visticamāk, Videls un Miķelis, laikam, tie tomēr mums vairāk tādi ar baltiem cimdiņiem.
, 2018-10-20 20:14, pirms 6 gadiem
Tiesneši tiešām ļoti, ļoti zema līmeņa šodien. Sākot jau ar Džeriņa "noraidijumu", kur viņa nūju atklāti ar roku sagrābis pretinieks, tieši blakus tiesnesim izmisīgi mēģina nokrist pats, kas sanāca tik neveikli, ka nevarēja saprast smieties, vai raudāt par to epizodi. Skvorcova 5+20, kur prerinieks nesavācās pēc spēka paņēmiena un ietriecās apmalē un tīrs pārkāpums pret Gimajevu tieši blakus tiesnesim, kurš nereaģēja pilnīgi nekādi. Drausmas. Veselību Gimajevam, šādi var gūt ļoti, ļoti smagas traumas.

Arī man likās, ka ripa bija pāri līnijai vismaz līdz pusei un tad vartsargs uzlika roku virsū un turpināja kustību ar roku iekšā vārtos. Bet tas tā, sīkums, šī mača lieliskie arbitri tāpat neko nemanija un mūsējie arī kā ūdeni mutē paņēmuši klusēja..

Prieks par uzvaru - malači
, 2018-10-20 20:19, pirms 6 gadiem
Prieks par Dinamo! Malači!
, 2018-10-20 20:51, pirms 6 gadiem
Maione vienkārši bomba!
, 2018-10-20 20:53, pirms 6 gadiem
Malači puikas, skaista uzvara!
Slēpts komentārs: večukiņš
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.