Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Masaļskis atgriežas ar zaudējumu CSKA, Pujacam piespēle pret "Admiral"

Masaļskis atgriežas ar zaudējumu CSKA, Pujacam piespēle pret "Admiral"
Edgars Masaļskis
Foto: Vitālijs Miro/ Hclada.ru

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) šodien tiek aizvadītas desmit spēles. Galvenā trenera pienākumu izpildītāja Arta Ābola vadītā Toljati "Lada" ar 2:4 piekāpās Maskavas CSKA. Edgars Masaļskis atvairīja 28 no 31 pretinieku metiena.

Edgars Masaļskis "Lada" vārtos nebija stājies kopš 10. septembra, kad pēc četrām ielaistām ripām tika nomainīts Toljati komandas zaudējumā pret "Avangard" (1:6). Nākamajos trīs mačos "Lada" vārtus sargāja Ivans Kasutins, bet šajā laika posmā no komandas tika atlaists galvenais treneris Sergejs Svetlovs, kura pienākumus pagaidām pilda Artis Ābols.

Jau pirmajā uzbrukumā "Lada" izvirzījās vadībā, taču pēc minūtes Dmitrijs Kugriševs atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Perioda beigās CSKA otro reizi pārspēja Masaļski, bet otrās trešdaļas sākumā Maskavas kluba pārsvars sasniedza jau divas ripas. Lai gan Latvijas vārtsargam bieži nācās glābt "Lada", līdz otrā perioda beigām tieši Toljati guva vēl vienus vārtus, un pirms izšķirošajām 20 minūtēm CSKA bija tikai vienas ripas pārsvars.

Pēc izturēta mazākuma trešās trešdaļas sākumā "Lada" arvien biežāk uzbruka viesu vārtiem. Toljati komanda tika arī pie vairākuma, kas gan netika realizēts. Mača izskaņā Masaļskis tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, taču Džefs Plets iemeta ripu tukšos vārtos un nodrošināja CSKA uzvaru (4:2). Masaļskis atvairīja 28 no 31 pretinieku metiena.

Ābolam šī bija otrā spēle "Lada" galvenā trenera pienākumu izpildītāja amatā. Aizvakar "Lada" ar 0:2 piekāpās Čerepovecas "Severstal" un saglabā pēdējo vietu līgā ar septiņiem punktiem 12 mačos.

Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna trenētais Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 1:3 viesos piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv". Šī bija tikai otrā spēle sezonā, kad "Torpedo" palika bez punktiem. Ar 23 punktiem 12 mačos "Torpedo" saglabā trešo vietu Rietumu konferencē.

Latvijas aizsargu duelī Oskars Bārtulis un Vladivostokas "Admiral" ar 3:2 pārspēja Ņižņekamskas "Neftekhimik" un Georgiju Pujacu. Bārtulis 23 minūtēs (ilgākais spēles laiks) izcēlās ar divām soda minūtēm, diviem bloķētiem metieniem, vienu spēka paņēmienu un diviem metieniem pa pretinieku vārtiem. Pujacs atgriezās laukumā pirmo reizi kopš 4. septembra un 16 minūtēs un 11 sekundēs izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, trim spēka paņēmieniem un diviem metieniem. "Admiral" ar 16 punktiem 11 mačos ir devītajā vietā Austrumu konferencē, savukārt "Neftekhimik" ir 20 punkti 12 spēlēs un sestā vieta.

Zaudējumu piedzīvoja Austrumu konferences līdervienība Omskas "Avangard", kas ar 0:3 viesos piekāpās Hantimansijskas "Yugra". "Avangard" hokejisti izpildīja 35 metienus, tomēr "Yugra" vārtsargs Georgijs Gelašvili palika nepārspēts.

KHL regulārā sezona, 20. septembris

SpēleRezultāts
Avtomobilist – Barys2:1 PM
Traktor – Amur2:1 PM
Yugra – Avangard3:0
Metallurg Mg – Metallurg Nk5:2
Salavat Yulaev – Sibir2:1
Lada – CSKA2:4
Sochi – Dinamo M4:1
Lokomotiv – Torpedo3:1
Neftekhimik – Admiral2:3
Ak Bars – Severstal3:1

Izmantotie resursi:
Континентальная хоккейная лига : Чемпионат...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-20 18:40, pirms 9 gadiem
Ābols pareizi dara uzticas edžam
Nebija slikta spēle ja skaita ka CSKA meta pa vārtiem 64 reizes
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-20 20:12, pirms 9 gadiem
Kāpēc rakstu autori, gandrīz nemitīgi raksta - Bārtuļa "Admiral" utt.?
Precīzāk būtu - Bārtuļa pārstāvēto "Admiral".
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.