Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Mozess SKA nomaina pret "Sabres" fārmklubu, varēs piedalīties olimpiskajās spēlēs

Mozess SKA nomaina pret "Sabres" fārmklubu, varēs piedalīties olimpiskajās spēlēs
Stīvs Mozess
Foto: Sputnik/Scanpix

Amerikāņu uzbrucējs Stīvs Mozess, kurš 2015. gadā kļuva par Kontinentālās hokeja līgas vēsturē labāko vārtu guvēju, nolēmis Sanktpēterburgas SKA nomainīt pret Ročestras "Americans".

2015. gada sezonā Helsinku "Jokerit" uzbrucējs Stīvs Mozess guva 36 vārtus, sasniedzot jaunu Kontinentālās hokeja līgas rekordu. Pēcāk viņš Amerikas Savienoto Valstu izlases rindās ieguva pasaules čempionāta bronzas medaļu un ieguva līgumu ar Nacionālās hokeja līgas klubu Nešvilas "Predators". Tomēr viņš spēlēja tikai fārmklubā un pēc 16 mačiem pārcēlās uz Sanktpēterburgas SKA.

Sanktpēterburgas SKA rindās viņš aizvadīja arī pagājušo sezonu, taču laukumā devās tikai 24 spēlēs un izcēlās ar desmit punktiem. Pirms divām dienām klubs paziņoja, ka Mozess dosies prom, un šodien Amerikas Hokeja līgas klubs Ročestras "Americans" paziņoja, ka ar 27 gadus veco uzbrucēju parakstīts līgums. "Americans" ir Bufalo "Sabres" fārmklubs, tomēr Nacionālajā hokeja līgā Mozess spēlēt nedrīkstēs.

Tikmēr Amerikas Hokeja līgas vadītājs Deivids Endrjūss apstiprinājis, ka hokejisti, kuriem ir līgumi tikai ar fārmklubiem, taču nav spēkā esošu kontraktu ar Nacionālās hokeja līgas klubiem, drīkstēs doties uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm. Laika posmā no 5. līdz 26. februārim hokejisti drīkstēs būt valstsvienību rīcībā, taču līgā pauzes nebūs. Tāpat hokejisti, kuriem ir divvirzienu līgumi ar Nacionālās hokeja līgas klubiem, nedrīkstēs doties uz olimpiskajām spēlēm, pat ja viņi atradīsies fārmkluba rindās.

Izmantotie resursi:
AMERKS AGREE TO TERMS WITH STEVIE MOSES


Slēpts komentārs: pernambucano
, 2017-07-20 19:41, pirms 7 gadiem
No Ska uz fārmu, nevar teikt, ka līmenis īpāsi mainījies, varbūt pat uz augšu, progresēs un vēl uzspēlēs Šveicē. Skaidri redzams, ka KHL līmenis netiek cienīts.
, 2017-07-20 19:58, pirms 7 gadiem
Pērnais muļķis atkal izceļas.
Slēpts komentārs: RB3025
Slēpts komentārs: hamaleons
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-07-20 21:23, pirms 7 gadiem
Jokerit rindas vins bija vienkarsi fantastiskaa fiziskaja formaa un visus apskreja kaa stavosus, katru speli bez maz vai paris reizes izgaja viens uz vienu, to golu vinam vareja but pat vairak. Tad uz Nesvilu aizbrauca, nezinu kas tur notika, bet nu jaa uz KHL vins neatbrauca vairs tads pats atpakal, formaa nebija, un ja tads punduris ir neformaa, tad jeega no vina maza paliek.
, 2017-07-20 22:26, pirms 7 gadiem
Bēg no KHL spēcīgākās vienības uz AHL standartu. Tāpēc , ka Khl huhna,otmaru banda. Russia vairs NEKAD nebūs PC. Jo Russia smird ko uces. Olimpu lai ņem , jo tur varguli būs , Lv 7 vieta.
, 2017-07-20 22:41, pirms 7 gadiem
Dzīvespriecīgs rakstīja: Bēg no KHL spēcīgākās vienības uz AHL standartu. Tāpēc , ka Khl huhna,otmaru banda. Russia vairs NEKAD nebūs PC. Jo Russia smird ko uces. Olimpu lai ņem , jo tur varguli būs , Lv 7 vieta.
Kur tadi klauni rodas? nesajedz no hokeja neko
kada LV ? vini nepiedalisies OS
un nevis aizbega , bet SKA vins nebija vajadzigs , un sildija benki.
, 2017-07-20 22:52, pirms 7 gadiem
Albert husainov sasjjot
, 2017-07-20 22:53, pirms 7 gadiem
I galskij pomogaet pajobak..
, 2017-07-21 07:41, pirms 7 gadiem
hamaleons rakstīja: Ska rindas vins bija pedejais bet ahl kluba bus pirais. Tas ir kā bankā. Tur var redzet kosmisko atskiribu starp khl un ahl.
NU jā Salīdzināji KHL klubu kurā spēlē krievijas izlases pamatsastāvs un USA viduvēju spēlētāju.
, 2017-07-21 07:42, pirms 7 gadiem
Atšķirība ir skaidri redzama, jo kkāds vidusmēra amerikānis kādā veiksmīgākā sezonā var izkonkurēt pat Kovaļčukus un Dadonovus
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.