Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Bārtulis: "Savainojums vairs neliek par sevi manīt"

Bārtulis: "Savainojums vairs neliek par sevi manīt"
Oskars Bārtulis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja izlases aizsargs Oskars Bārtulis savainojuma dēļ nepiedalījās šā gada pasaules čempionātā, taču intervijā Doņeckas "Donbass" mājaslapai sacīja, ka tagad viss ir kārtībā un ka trauma vairs neliek par sevi manīt. Tāpat Bārtulis, kurš starpsezonas laikā ar Kārļa Skrastiņa ģimeni un vairākiem hokejistiem organizēja treniņnometni jaunajiem hokejistiem, apliecināja, ka ļoti vēlas spēlēt Soču olimpiskajās spēlēs.

"Šobrīd viss ir labi. Savainojums par sevi vairs nedod ziņu, uz ledus arī viss normāli. Slodzes ir lielas, un tas ir labi, ka tagad viss ir kārtībā," sacīja Oskars Bārtulis, kurš savainojuma dēļ nespēlēja šā gada pasaules čempionātā. "Vai kļuvi apbēdināts Latvijas ne pārāk veiksmīgā čempionāta dēļ? Protams, vienmēr gribas palīdzīet savai valstij. Tiesa, ja tās ir pārbaudes spēles, tas ir viens. Bet, ja garām aiziet pasaules čempionāts...Nav viegli no malas skatīties uz komandu. Gribējās ar to būt uz ledus, bet savainojums neļāva to darīt. Centīšos šeit sagatavoties sezonai un tikt uz olimpiskajām spēlēm."

"Neteiktu, ka izlase čempionātā spēlēja neveiksmīgi. Sākums nesanāca labs, bet to var izskaidrot ar to, ka komandā bija daudz jaunu spēlētāju, kuriem tas bija pirmais pasaules čempionāts. Pēc tam puiši savācās un labi nospēlēja pret slovākiem. Arī nākamās spēles aizvadīja normāli. Protams, būtu uzvarējuši Austriju, viss būtu citādi, bet tāds ir hokejs. Daudz pieredzējušu hokejistu nedevās uz čempionātu, tāpēc tā arī sanāca," Bārtulis turpināja. Oskaram tika vaicāts, vai viņa vēlme spēlēt Soču olimpiādē ir liela: "Droši vien katrs spēlētājs sapņo spēlēt olimpiādē. Līdz spēlēm vēl ir tālu, bet tagad vajag sagatavoties sezonai un to veiksmīgi sākt, lai visu laiku turētos astotniekā. Un pēc tam, ja viss būs kārtībā ar veselību un būšu vajadzīgs komandai, protams, ar lielu prieku braukšu [uz olimpiādi]."

"Agrāk Latvijā bija tikai divas slidotavas, tāpēc tagad spēlētāju kļūst arvien vairāk un vairāk. Tas ir ļoti labi, komandās ir lielāka konkurence, un visi no tā tikai iegūst," Bārtulis atbildēja uz piezīmi, ka Latvijā parādās arvien vairāk un vairāk talantīgu hokejistu. "Jā, sekoju "Donbass" sastāva izmaiņām. Mums ir daudz kā jauna. Atnāca jauni spēlētāji, jauni treneri. Būtībā komandas mugurkauls ir tas pats. Domāju, ka jauniņie mums palīdzēt iekļūt "play-off" un tikt tālāk. Prieks, ka komandā tagad ir vairāk pieredzējušu spēlētāju."

"No jaunajiem spēlētājiem agrāk CSKA skolā kopā spēlējām ar [197 centimetru garo] Piganoviču, kurš arī tolaik bija garākais komandā. Mums toreiz bija 15-16 gadi. Arī ar Jakuceņu biju CSKA, bet vasaras nometnēs. Ar pārējiem puišiem agrāk kopā neesmu spēlējis," teica Bārtulis. Komandu atstāja divi aizsargi, bet vietā pievienojās trīs. "Vai tagad aizsargiem spēlēt būs vieglāk, jo pagājušajā sezonā lielākoties spēlēja tikai trīs pāri? Domāju, ka komandai vienkārši klāt ir nācis vairāk pieredzes. Tereščenko aizvadīja pirmo sezonu KHL, Peretjagins bija pieredzējis, bet tagad mums ir trīs pieredzējuši jauniņie. Domāju, ka jaunie spēlētāji aizsardzības līnijai ir liels pluss. Bet, vai būs vieglāk vai grūtāk, domāju, ka ir atkarīgs no trenera. Kā viņš izlems - spēlēsim trīs vai četros pāros. Ar viņu pieredzi mūsu aizsardzības līnija kļūs spēcīgāka."

26 gadus vecais Oskars Bārtulis savā pirmajā sezonā Kontinentālajā hokeja līgā aizvadīja 40 spēles, guva trīs vārtus, atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, nopelnīja 88 soda minūtes un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +9.

Pilnu interviju ar Oskaru Bārtuli varat lasīt ŠEIT.

Izmantotie resursi:
Хоккейный клуб "Донбасс" - Официальный сайт


, 2013-07-20 14:10, pirms 11 gadiem
Lai veicās Oskaram! Nezinu kā jūs visi bet es vēl ceru ka Bārtulis atgriezīsies NHL kaut uz 1 sezonu
, 2013-07-20 14:24, pirms 11 gadiem
Man jau skiet Oskaram nhl vilciens ir aizgajis,bet vai tas ir tik slikti..savs vards Osim hokeja pasaule ir,lai spelejot khl nopelnitu maizi ar pabiezu desas skeli.. Ps. Izlasei ar nak par labu,ka labs aizsargs pieejams katru pavasari..
, 2013-07-20 16:01, pirms 11 gadiem
NHL vai KHL patiesību sakot prieks ,ka kolonija ar mūsējiem aug arī šajā pusē- vairāk savējo par kuriem turēt īkšķi,jo īpaši tuvojoties Gagarina izcīņai būtu jauki ja Bārtulis ar salāpīto traumu izspiestu uz sezonas beigām vai nākamgad kontraktu ar kautko jaudīgāku par Donbass,lai būtu vēlviens kandidāts uz Gagarinu,savādāk uz papīra pagaidām tie paši ,kas pagajušogad Znaroks/Vītoliņš un Dārziņš
, 2013-07-20 16:22, pirms 11 gadiem
dueto rakstīja: NHL vai KHL patiesību sakot prieks ,ka kolonija ar mūsējiem aug arī šajā pusē- vairāk savējo par kuriem turēt īkšķi,jo īpaši tuvojoties Gagarina izcīņai būtu jauki ja Bārtulis ar salāpīto traumu izspiestu uz sezonas beigām vai nākamgad kontraktu ar kautko jaudīgāku par Donbass,lai būtu vēlviens kandidāts uz Gagarinu,savādāk uz papīra pagaidām tie paši ,kas pagajušogad Znaroks/Vītoliņš un Dārziņš
Ja Znaroks/Vītoliņš uz papīra kandidāti, uz kurieni tad Karsums sezonas laikā pazudīs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-20 16:58, pirms 11 gadiem
bombex rakstīja: Diezgan stulbi parkopet dalu, bet to labako , kur varteikt tiek smuki nolikta uz lapstinam LHF un LV mes netulkojam... Visur pils ar dirslaizam...
ko tad viņš tādu pateica? ka nesaņem naudu no lv formu iegādei bērniem no nelabvēlīgām ģimenēm? i čo?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.