Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Avangard" noteikti nepaturēs Makmilenu, par vārtsargu izvēli jāprasa Hārtlijam

"Avangard" noteikti nepaturēs Makmilenu, par vārtsargu izvēli jāprasa Hārtlijam
Brendons Makmilens. Foto: hawk.ru

Kontinentālās hokeja līgas kluba Omskas "Avangard" prezidents Maksims Sušinskis pēc izstāšanās Gagarina kausa pirmajā kārtā sniedzis interviju Match TV. Jau ziņojām, ka par sezonu viņš treneru štābam piecu ballu skalā ielicis trijnieku, bet tagad piedāvājam iepazīties ar nedaudz plašākiem komentāriem.

"Teiktu, ka neveiksmīgas sezonas iemesli bija divi. Pirmkārt, ārprātīga traumu lavīna. Aizgāja pat tik tālu, ka vienlaikus lazaretē bija desmit vadošie spēlētāji. Viņu komandā nebija, ilgi ārstējās. Lielākā problēma bija šī. Otrkārt, "Avangard", var teikt, spēlēja ar rezervistiem, bet, kad atgriezās savainotie, ar kuriem rēķinājāmies, viņi neparādīja gaidīto spēli – nepaguva uzņemt formu."

Sušinskis traumu epidēmiju gan nevēlējās saistīt ar treniņprocesu: "Es tā neteiktu. Tādā gadījumā plīstu cirkšņi, būtu sastiepumi, bet mums bija krustenisko saišu plīsumi vai radikāli kritieni, kas beidzās ar lūzumiem. To nevar norakstīt uz fizisko sagatavotību. Lai kā arī netrenētos, no šādām traumām nevar izsargāties. Domāju, tā bija apstākļu sakritība. Starp citu, iepriekšējā sezonā līdz pat "play-off" mums nebija nevienas traumas. Iespējams, pie vainas tas, ka līga pārgāja uz mazajiem laukumiem. Savainojumu skaits pieauga visur – vairāk spēka cīņas, varbūt ne visi pie tās ir pieraduši."

Tāpat Sušinskis atzina kļūdas sastāva komplektācijā: "Selekcija komandas darbā ir sarežģītākais jautājums. Nespējām aizstāt Maksu Talbo un Davidu Dearnē, kuri, kā iepriekšējā sezonā stāstīja, esot bijuši nekādi. Uzskatu, ka viņi iepriekšējā sezonā lieliski palīdzēja "play-off". Talbo ģērbtuvē uzvedās kā līderis, bet Dearnē bija labākais iemetienos – visa maiņa turējās uz viņu. Domājām, ka šosezon esam paņēmuši labākos ārzemniekus, bet izrādījās, ka viņi nespēja saspēlēties. Ļoti būtiski, ka pirmās maiņas centru tā arī nedabūjām. Otrkārt, nespējām aizstāt Iļju Mihejevu, kurš aizbrauca uz Toronto. Taču diez vai kāds no KHL brīvajiem aģentiem spētu viņu aizvietot. Rēķinājāmies ar Ņikitu Ščerbaku [sezonu pabeidza Čeļabinskā – A.S.]. Visi viņa bijušie komandas biedri, ar kuriem runājām,- Aleksandrs Radulovs, Iļja Kovaļčuks – galvoja, ka puika pavilks, bet nesanāca."

Sušinskim tika vaicāts, kādēļ tik liela uzticība bija Igoram Bobkovam, kurš nespēja pavilkt komandu izslēgšanas spēlēs, nevis otram vārtsargam Emiļam Garipovam: "Tas nav jautājums man. Es neesmu vārtsargu treneris, un mani nesauc Bobs. Jāprasa Hārtlijam. Mans viedoklis: Emiļam vienkārši bija pārāk maza spēļu prakse, lai tādā situācijā viņu mestu cīņā. Taču kādēļ gan lai es līstu ar saviem padomiem? Tad es būšu atbildīgs par šo lēmumu. Ir treneri, kuri par to saņem algu. Viņiem jālemj, ko darīt un kuru likt vārtos."

Sušinskis atklāja, ka pašlaik notiek pārrunas par līguma pagarināšanu ar Vjačeslavu Voinovu, kurš regulārajā sezonā 59 spēlēs sakrāja 41 (11+30) punktu, taču Gagarina kausā sešos mačos tika pie negatīvas lietderības -8. Prezidents neslēpa neapmierinātību ar bijušo NHL uzbrucēju Svenu Andrigeto, kurš treniņos rādījis brīnumus, bet spēlēs nav pārliecinājis un nav spējis saspēlēties ar komandas biedriem, 56 mačos nopelnot 27 (13+14) punktus. Gan Andrigeto, gan Teiloram Bekam līgums nosacīti ir līdz 2021. gadam, taču ar atrunātiem punktiem – klubs domās, vai spēlētājus paturēt. Toties līgums noteikti netiks pagarināts ar Robu Klīnkhemmeru, kurš savainojuma dēļ Gagarina kausā nespēlēja, un Brendonu Makmilenu, kurš uz "Avangard" pārgāja no Rīgas "Dinamo". Rīgas klubā viņam 34 spēlēs 20 (9+11) punkti, bet "Avangard" kreklā 18 spēlēs tika pie astoņiem (4+4) punktiem. Gagarina kausā kanādietim divi (1+1) punkti un negatīva lietderība -5. "Makmilens atnāca no Rīgas "Dinamo". Plānojām viņu kā centra uzbrucēju, un sākumā viņš pilnībā apmierināja – pirmajās spēlēs vāca daudz punktu. taču "play-off" kaut kas notika. Acīmredzot sāka pret viņu spēlēt asāk. Un mēs vairs neredzējām īsto Makmilenu – viņš nepaliks noteikti."

Izmantotie resursi:
https://www.hawk.ru/news/38351/


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.