Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kalniņš: "Visvairāk man nepatīk ielaist pēc Latvijas spēlētāju metieniem"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kalniņš: "Visvairāk man nepatīk ielaist pēc Latvijas spēlētāju metieniem"
Jānis Kalniņš. Foto: Mikko Taipale / jokerit.com

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Helsinku "Jokerit" latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš uzskata, ka nav jāiespringst, domājot par nākamajām spēlēm, tā vietā ir jāiet soli pa solim.

Vārtsargiem vienmēr jābūt tonusā. Kā ietekmēja karantīna?
- Kad mēs aizvadījām apmēram 30. maču, man nešķita, ka esam nospēlējuši tik daudz, jo tobrīd jau trīs reizes bijām nokļuvuši karantīnā. Nedēļa mājās, pēc tam treniņi ar komandu un spēles, bet tad atkal nedēļa mājās. Psiholoģiski bija ļoti smagi.

Kā jūs pārvarat šīs grūtības?
- Varējām pastaigāties ar suni vai skriet mežā, kur nav cilvēku. Man lielākā problēma bija palikšana bez darba ar ripu - redzēt metienu un ripas lidojumu. Mājās to sajūtu nevar iegūt, tāpēc pēc karantīnas beigām pirmie treniņi man bija grūti.

Kura bija nepatīkamākā ielaistā ripa jūsu karjerā?
- KHL kaut kā ielaidu no laukuma centra, jo mans ķērājcimds bija saplīsis. Laikam spēlējām pret Ufas "Salavat Yulaev". Parasts metiens no centra, biju sagatavojies noķert ripu, bet tā nokļuva vārtos... Manai galvā šaudījās daudz domu, pirms paskatījos uz ķērājcimdu un ieraudzīju, ka ar to viss nav kārtībā. Parādīju savam soliņam un arbitram, ka cimdu vajag nomainīt. Mans vārtsargu treneris pēc tam pastāstīja, ka tajā brīdī viņš jau sāka gatavoties sarunai ar galveno. Un, protams, visvairāk man nepatīk ielaist pēc Latvijas spēlētāju metieniem. Viņi visi ir mani draugi, bet vārtu guvums liecina par to, ka viņi ir labāki par mani.

.
VIDEO: 28. novembrī Kaspars Daugaviņš iemeta trīs ripas Kalniņa vārtos
.

Nākamajās spēlēs "Jokerit" nebūs viegla pastaiga. Vai esat gatavi regulārā čempionāta izšķirošajai stadijai?
- Viss vienkārši, jāiet no spēles uz spēles. Nav vērts domāt pa to, kas būs rīt. Mums vienkārši jāparāda stabils hokejs visas spēles garumā, labi jāizguļas un tad jādomā par nākamo pretinieku. Es tā sāku darīt kopš pagājušās sezonas, un tas deva rezultātu.

.

"Jokerit" pamatvārtsargi šosezonU-Z%Koef.S.sp.
Jānis Kalniņš (Latvija)13-892.62.133
Anderss Lindbeks (Zviedrija)9-991.72.491

Izmantotie resursi:
khl.ru