Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

''Dinamiešu'' novērtējums pēc svarīgās uzvaras

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

''Dinamiešu'' novērtējums pēc svarīgās uzvaras
Divi spēles varoņi - Oļegs Sorokins iemeta uzvaras ripu, savukārt Martins Pruseks glāba bieži. Turklāt parūpējās par intrigu!
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šovakar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas ''Dinamo'' izcīnīja svarīgu uzvaru, cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Trīs punkti tika atņemti Maskavas ''Spartak'', turklāt - ceturto reizi šosezon aizvadītajos četros mačos. Pēc mača nolēmām novērtēt hokejistu iespēto. Labākais? Būsim vienisprātis ar daudziem - lai gan sagādāja otros vārtus, taču čehs Martins Pruseks bija galvenais uzvaras kaldinātājs. Piepalīdzot Oļegam Sorokinam, ''Dinamo'' tuvojas play off.

Martins Pruseks ****
Otro spēli pēc kārtas Šuplers ''Dinamo'' vārtu drošību uzticēja Prusekam. Un nekļūdījās arī šoreiz - tieši čehu vārtsargs pelnīti tika atzīts par labāko rīdzinieku rindās. Jā, tieši uz viņa sirdsapziņas gulstās vaina par otrajiem zaudētajiem vārtiem, taču Pruseks glāba situācijās, kad ripai bija jāšķērso vārtu līnija. Teicama spēle, atvairīti 93,5% pretinieku metienu, labākais spēlētājs uzvarētāju rindās, taču ideālam novērtējumam pietrūka veiksmes - otrajos zaudētajos vārtos.

Sandis Ozoliņš ***
Kā jau komandas kapteinis, atkal izrunājās ar tiesnešiem. Veiksmīgi cīnījās gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, taču, būdams laukumā jau ilgāku laiku, kļūdījās ''Spartak'' zonā, atļaujot pretiniekam izskriet vienam pret Pruseku - rezultātā Oskaram Cibuļskim nācās pārkāpt noteikumus, un tika zaudēti pirmie vārti. Spēlēja 22:53 minūtes, pa vārtiem nemeta, nopelnīja divas soda minūtes.

Oļegs Sorokins *****
Uz ledus pavadīja teju tik pat laika, cik Ozoliņš [par divām sekundēm mazāk], taču spēlēja veiksmīgāk. Tieši Oļega uzmetiens pa vārtiem rezultātu ļāva atklāt Robertam Petrovickim, turklāt Sorokins guva arī uzvaras vārtus, kas sezonā viņam bija otrais vārtu guvums. 1+1 aizsargam, kas laukumā savus tiešos pienākumus paveica bez rupjām kļūdām [Bez kļūdām nospēlēt vienkārši nav iespējams...] - izcili!

Guntis Galviņš ***
Tieši Guntis ''Dinamo'' ļāva spēlēt vairākumā, gūstot uzvaras vārtus. Šoreiz uzbrukumā devās ar mazāku sparu, vairāk pievēršoties savu vārtu drošībai, taču bija reizes, kad Galviņš bija uzbrukuma zonas dziļumā. Partneri neprata atrast... Jāsaka, ka pozicionāli kļūdījās, kad tika ielaisti pirmie vārti. Uz ledus, kā parasti, pavadīja vairāk par 20 minūtēm (21:00), nopelnīja divas soda minūtes, turklāt pašā spēles izskaņā, kas varēja maksāt dārgi, taču - viss ir labs, kas labi beidzas. Jāpiezīmē, ka lietderīgākais ''dinamietis'' turpina pelnīt plusus - šoreiz +1.

Rodrigo Laviņš ***
Arī šajā mačā Rodrigo izmēģināja sev tik mīļo spēka paņēmienu, kas vainagojās panākumiem - pēcāk tika pārkāpti noteikumi pret Galviņu, bet vairākums tika izmantots. Daļēji vainojams pirmo vārtu zaudējumā - pēc Pruseka atsistās ripas kļūdījās pozicionāli, taču situāciju varēja glābt, nopelnot noraidījumu. Labāk redzētu spēlētāju uz noraidīto soliņa, nevis ripu ''Dinamo'' vārtos. Divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, uz ledus pavadīja 20:54 minūtes.

Oskars Cibuļskis ****
Oskars, ieradies no fārmkluba, divu spēļu laikā jau paspējis iejusties ''Dinamo'' piedāvātajos tempos, ērti ieņemot aizejošā vilciena pēdējo solu rindu. Spēli pret ''Metallurg'' aizvadīja pārliecinoši pāri ar Kristapu Sotnieku, tādēļ Šuplers pirms šodienas spēles izlēma iespēlēto pāri nejaukt. Nebija iemesla to darīt arī spēles laikā. Kļūdījās pozicionāli, ļaujot pretiniekam izskriet vienam pret vārtiem, izrāvienu apturot vien ar noteikumu pārkāpumu, kas maksāja pirmos zaudētos vārtus. Ieguvis pārliecību pār saviem spēkiem, treneru uzticību - šķiet, Oskars ''Dinamo'' ir uz palikšanu. Nedaudz atgādina Oskara Bārtuļa veiksmes stāstu, ceļā uz NHL. Spēlēja 15:30 minūtes, no tām - pusotru mazākumā, ziepes nesavārot.

Kristaps Sotnieks ***
Ja aizsargs ir nemanāms, tad viņš savu darbu paveicis teicami. Tas šoreiz sakāms par Sotnieku, kurš otro spēli pēc kārtas pavadīja pārī ar Cibuļski. Šoreiz Kristaps spēlēja mazāk nekā maiņas partneris (14:49), taču viņam nav iemesla būt neapmierinātam - lēnām tiek atkarota Šuplera cieņa. Šķiet, starp sešiem pirmajiem aizsargiem ir uz palikšanu, taču nav arī drošs sākumsastāva aizsargs. Pēc šī mača - tuvāk, nevis tālāk.

Jēkabs Rēdlihs b/v
Jēkabs iepriekšējo spēli izlaida diskvalifikācijas dēļ, visi aizsargi spēlēja labi, tādēļ Šupleram nebija iemesla jaukt iespēlētos virknējumus. Šodien vidējais no brāļiem Rēdlihiem spēlēja gaužām maz (1:15), tādēļ iztiksim bez novērtējuma.

Aleksandrs Ņiživijs ***
Jāsaka - spēles sākumā bija daudz tehniskā brāķa, daudz kļūdu, kas noveda arī pie bīstamiem pretuzbrukumiem. Bija viens no tiem trim spēlētājiem, kas maču pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu. Spēles beigās jau bija sapurinājies, demonstrēja gaidīto sniegumu - ne velti viens no lielākajiem spēles laikiem starp uzbrucējiem. Atrada Sorokinu, kurš guva uzvaras vārtus, reabilitējoties par neveiksmēm sākumā, taču šī Sašam nebija pati labākā spēle.

Marsels Hosa ****
Marsels turpināja rezultativitātes sēriju pret ''Spartak'' - līdzšinējās trijās spēlēs bija izdevies nopelnīt 3+3, arī šoreiz tika turpināts precīzi pa grafiku, jeb 1+1, kas četros mačos pret ''Spartak'' dod vidēji divus punktus mačā - 4+4. Tieši otrie vārti, kurus guva Hosa, pavēra durvis ceļā uz uzvaru. Jāpiebilst, ka šis bija vienīgais Hosas metiens spēlē, tātad 100% realizācija. Tomēr no viņa puses gribētos redzēt vairāk metienu.

Roberts Petrovickis ***
Arī otram slovāku uzbrucējam Robertam Petrovickim 1+1. Pirmo vārtu guvumā atlika vien ripu izmest starp ''Spartak'' vārtsarga kājsargiem, savukārt rezultatīvā piespēle pie pēdējo vārtu guvuma - Petrovickis ievadīja rezultatīvo uzbrukumu, piespēlējot Ņiživijam, bet turpinājums mums visiem jau ir zināms - trīs punkti pret ''Spartak''. Arī Robertam vienīgais metiens bija rezultatīvs, arī viņam -1, turklāt divas soda minūtes [Tiesa, visai apšaubāmā situācijā.].

Miķelis Rēdlihs ***
Šovakar spēlēja labākajā ''Dinamo'' maiņā, kas vērpa bīstamus uzbrukumus ''Spartak'' zonā, taču - bez jūtama rezultāta. Jā, bija momenti, bija iespējas, taču trūka gūto vārtu. Kaut maiņas partneru izpildījumā. Pēdējā trešdaļā Šuplers piedāvāja dažādas variācijas, taču nemainīja vienīgi maiņu Rēdlihs - Karija - Dārziņš. Darīja pareizi, turklāt šo uzbrucēju enerģija atnesa šos trīs punktus.

Martins Karija ****
No sava uzbrucēju trijnieka uz ledus pavadīja vismazāko laika sprīdi, taču pabija uzbrukuma smailē, sagādāja labus momentus arī partneriem. Labi lauzās cauri ''Spartak'' aizsardzības bastioniem, ar enerģisko spēli varoņdarbiem iedvesmoja komandas biedrus. Prasīt prasījās pēc rezultativitātes punkta, kaut vai kādam no šīs maiņas uzbrucējiem - šovakar neapšaubāmi bija labākie uzbrucēji ''Dinamo'' rindās.

Lauris Dārziņš ****
Šovakar tieši Lauris varēja baudīt Šuplera uzticību, no uzbrucēju vidus uz ledus pavadot vislielāko laiku. Bija motors šodienas labākajam uzbrucēju trijniekam, kam pietrūka vien gūtu vārtu. Arī Laurim bija iespējas, taču ripa allaž atstāja nūju visnepatīkamākajos brīžos. Arī šajā mačā pa vārtiem meta septiņas reizes, bet pietrūka veiksmes. Turpinot mest, būs arī vārti!

Ģirts Ankipāns ***
Nopelnīja rezultativitātes punktu par teicamo piespēli Hosam, asistējot neizšķirta panākšanā. Arī spēlē pret ''Metallurg'' izdarīja teicamu piespēli, toreiz gan Jānim Spruktam, taču Ģirts arī šovakar bija aktīvs. Tiesa, ierobežoja nelielais spēles laiks, turklāt trešajā trešdaļā Šuplers sajauca kāršu kavu [Lasi - virknējumus]. Šodien saikne ar Spruktu un Karsumu bija nemanāma.

Jānis Sprukts ***
Šodien savā kontā ierakstīja vienu rezultatīvu piespēli, lai gan līdzšinējās spēlēs pret ''Spartak'' bija guvis vārtus. Nopelnīja arī pozitīvu lietderības koeficientu +1. Šovakar bija salīdzinoši vājš iemetienos - uzvarēti vien četri no 14, jeb sliktākais rādītājs komandā, spēlē uzvarot vien ''Spartak'' uzbrucēju Štefanu Ružičku, kas ikdienā nav centrs. Šodien šķietami bija zaudējis saikni ar Ankipānu un Karsumu. Atmiņā palicis ar labo spēka paņēmienu, uz ledus noguldot viesu hokejistu.

Mārtiņš Karsums ***
Šovakar Mārtiņš var lepoties ar nospēlētām 11 minūtēm, un nullītēm citos statistikas rādītājos. Diemžēl šodien bija pazudis ''Dinamo'' spēlē - ja pret ''Metallurg'' bija vairāki momenti pie pretinieku vārtiem, tad šodien bija nemanāmāks. Tiesa, arī šodien nesamazināja apgriezienus, teju pāri bortam pārlidināja ''Spartak'' hokejistu - turpinam gaidīt pirmo rezultativitātes punktu ''Dinamo'' rindās.

Maiks Iguldens ***
Šovakar bija labākais centrs iemetienos - uzvarēti deviņi no 14 piegājieniem. Aktīvi devās uzbrukumā, cīnījās pie apmalēm - darīja visu, kas pieklātos ceturtās maiņas uzbrucējiem. Arī aizsardzībā nebija pasīvs. Turpina kapāties - kas zina, veiksmes gadījumā izdosies izkļūt no nomināli ceturtā trijnieka?

Mārtiņš Cipulis ***
Iepriekšējā mačā, saņēmis elegantu piespēli no Sotnieka, aizbēga viens pret vārtsargu un visu izdarīja kā pēc mācību grāmatas - vārtsargs uz ledus, ripa vārtos. Šodien gaidījām turpinājumu, un - nesagaidījām. Viens metiens pa pretinieku vārtiem bija, tas tika atvairīts. Kā vienmēr - bija aktīvs, ātrākais laukumā, taču ātrās kājas un veiklās rokas šodien vārtus nesagādāja.

Roberts Bukarts b/v
Pretēji iepriekšējai spēlei, šodien tika pieteikts Tailera Arnasona vietā. Spēlēja neilgu laika periodu (6:06), ar neko īpašu atmiņā nav palicis - tādēļ izvairīšos no viņa vērtēšanas. Domājams, Šuplera rangā Bukarts ir apsteidzis Arnasonu, taču treneris bilda, ka izbraukumā dosies arī otrais.

Kurš šovakar bija labākais ''Dinamo'' spēlētājs?

  • 180

  • 316

  • 80

  • 58


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-01-20 23:34, pirms 14 gadiem
Pruseks lai gan nolazoja tomēr ari izvilak daudzas iespeejas.

     [+] [-]

, 2010-01-20 23:35, pirms 14 gadiem
R.Petrovicky

 +26 [+] [-]

, 2010-01-20 23:35, pirms 14 gadiem
Interesanta situācija. Ir Strausa novērtējums par maksu SA+ sadaļā un ir šis Brožes novērtējums par brīvu. Brožes novērtējums reizes divas labāks, pietam vēl par brīvu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-01-20 23:37, pirms 14 gadiem
lkrnpk rakstīja: es sho situacion atrisinu nemaksajot par SA+
esmu abonents, tā kā neiespringstu par to.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-20 23:37, pirms 14 gadiem
sermulis rakstīja: Interesanta situācija. Ir Strausa novērtējums par maksu SA+ sadaļā un ir šis Brožes novērtējums par brīvu. Brožes novērtējums reizes divas labāks, pietam vēl par brīvu.
To pašu gribēju teikt

  +2 [+] [-]

, 2010-01-20 23:39, pirms 14 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-20 23:40, pirms 14 gadiem
Nedaudz atgādina Oskara Bārtuļa veiksmes stāstu, ceļā uz NHL.

shitais man ar tieshi ienaaca praataa skatoties speele (tas par Cibuljski)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-20 23:43, pirms 14 gadiem
Nu es neteiktu ka Cibuļskis bija labāks par Soču. Tieši Soča pāris reizes izručija pēc Cibuļska taktiskām kļudām. Protams Oskars nav slikts aizsargs, bet šodien kājas viņam trīcēja kā rezultātā vairākas neprecīzās piespēles un arī vairākas zaudētas ripas savā zonā. Tomēr jāspēlē vienkāršāk un ātrāk, jo kad laukumā bija Sotnieks un Cibuļskis piecinieks diez gan grūti izgāja no zonas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-01-20 23:46, pirms 14 gadiem
lkrnpk rakstīja: Pirmo nedelju maksaaju, bet tad padomaaju vai tiesam ir jeega? Nezinu, varbut tagad kas mainijies, nav jau zel to santimu, bet nu man to SA+ nevajag... seviski tad, ka tur nekas dizhi interesantaks iznemot Matulja atbildes uz jautajumiem un Pučes rakstiem nav...
Es esmu abonaments un domāju,ka ir vērts palasīt tur dažus rakstus un maksāt par tiem, daudzi no viņiem tomēr ir kvalitatīvi.

  -2 [+] [-]

, 2010-01-20 23:48, pirms 14 gadiem
eDzuliC rakstīja: Es esmu abonaments un domāju,ka ir vērts palasīt tur dažus rakstus un maksāt par tiem, daudzi no viņiem tomēr ir kvalitatīvi.
vislabāk man patīk, ka var apmainīties viedokļiem ar pašiem žurnālistiem, tāpēc SA+ šķiet vērtīga.

     [+] [-]

, 2010-01-20 23:51, pirms 14 gadiem
Veicas tiem Oskariem

     [+] [-]

, 2010-01-21 00:07, pirms 14 gadiem
Karija!

  +2 [+] [-]

, 2010-01-21 00:09, pirms 14 gadiem
Jāatzīst, ka šis apraksts ir daauuudz labāks par SA+ sadaļā piedāvāto

  +2 [+] [-]

, 2010-01-21 00:11, pirms 14 gadiem
sermulis rakstīja: vislabāk man patīk, ka var apmainīties viedokļiem ar pašiem žurnālistiem, tāpēc SA+ šķiet vērtīga.
Nedrīkst aizmirst arī lielisko interviju ar Sandi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-21 00:14, pirms 14 gadiem
Viņi visi ir malači...

  +1 [+] [-]

, 2010-01-21 01:41, pirms 14 gadiem
Pēdējās divās spēlēs manuprāt labākie aizsargi.
Gan pret magņitku, gan šodien Pruseks glāba vairākkārt, bet nu es tomēr labāk vārtos redzu Masaļski. Brīžiem liekas, ka Prusekam sagādā problēmas vienkārši notvert ripu. Bieži tās tiek atsistas vārtu priekšā. Tad nu aizsargiem jārāda viss, ko māk.
Pirmdien Laviņš teicami izgrūstīja metalurgus un atkārtotu metienu iespējas bij ļoti maz.
Šodien ļoti acīs krita Cibuļskis. Ļoti labi iejuties komandā.

Un nepiekrītu, ka aizsargiem jābūt neredzamiem, lai dabūtu labu vērtējumu. Šādās spēlēs, kur tik daudz jācīnās par atsistajām ripām, viņi ir pat ļoti redzami.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-21 08:09, pirms 14 gadiem
Man liekas ka Cibuļskis tiek mazliet pārvērtēts. Spēlē nedroši, tiek vairākkārt apspēlēts viens uz vienu, piespēles vispār nekādas. Kā atgriezīsies Krišs tā būs uz farmu prom.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-21 10:40, pirms 14 gadiem
Šajā epizodē: "Veiksmīgi cīnījās gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, taču, būdams laukumā jau ilgāku laiku, kļūdījās ''Spartak'' zonā, atļaujot pretiniekam izskriet vienam pret Pruseku - rezultātā Oskaram Cibuļskim nācās pārkāpt noteikumus, un tika zaudēti pirmie vārti. "

...tomēr Iguldens bija tas, kurš nespēja izšķirties, mest vai atspēlēt vai ko... un zaudēja ripu, kas noveda pie pārējā aprakstītā.

     [+] [-]

, 2010-01-21 11:36, pirms 14 gadiem
es par Dārziņu šajā spēlē.. bija pelnījis vārtus vai pat divus!!!

     [+] [-]

, 2010-01-21 11:52, pirms 14 gadiem
lazyeye rakstīja: es par Dārziņu šajā spēlē.. bija pelnījis vārtus vai pat divus!!!
nu vajadzeeja larijam golu, bet varbuut buus 5dien;
visi malachi.

     [+] [-]

, 2010-01-21 11:57, pirms 14 gadiem
Autors piemirsis par Petrovicka neiesisto golu pēc Hosas piespēles-tas bija otrais metiens, līdzīga neveiksme kā Prusekam( tipa-kā tā var?!?)

     [+] [-]

, 2010-01-21 22:02, pirms 14 gadiem
Petrovickim, lūgtum, arī 4 zvaigznītes:} pelnīti tāpēc ka
petrovich27.wordpress.com: atkal Ržiha apvainojies… 3:2 pret...