Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Ņižņekamska aptur "Lokomotiv", "Spartak" pārsteidz Omsku

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Ņižņekamska aptur "Lokomotiv", "Spartak" pārsteidz Omsku
Aleksejs Murigins sargāja "Lokomotiv" vārtus līdz spēles trešajai trešdaļai
Foto: hclokomotiv.ru

Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) čempionātā uzvaras ceturtdien izcīnīja Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kas viesos pārspēja Jaroslavļas "Lokomotiv", kā arī Maskavas "Spartak", kas atspēlēja divu vārtu deficītu un izrāva uzvaru pār Omskas "Avangard".

Jaroslavļas „Lokomotiv” (5. vieta Rietumu konferencē) savā laukumā uzņēma Austrumu konferences septīto labāko vienību Ņižņekamskas „Ņeftehimik” vienību, kas pēdējā laikā nespēj pārvarēt neveiksmju joslu, uzvarot tikai vienā no pēdējām četrām spēlēm. Abas komandas jau tikās savā starpā pirms nedaudz vairāk kā nedēļas, toreiz ar 3:1 uzvarot „Lokomotiv” hokejistiem.

„Ņeftehimik” hokejistiem šoreiz izdevās pārtraukt neveiksmju joslu un uzvarēt. Jau spēles 30. sekundē viesi izvirzījās vadībā pēc Pāvela Zdunova metiena (0:1). Laukuma saimnieki atspēlējās septiņas minūtes vēlāk pēc Pāvela Koļedova raidījuma (1:1). Pēc rezultatīva sākuma nākamo vārtu guvumu, kas kļuvis par pēdējo šajā mačā, nācās gaidīt 47 minūtes. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām uzvaru „Ņeftehimik” klubam nodrošināja Aleksandrs Avcins – 1:2. „Lokomotiv” ar šo neveiksmi pārtrauca savu trīs uzvaru ilgu sēriju.

Austrumu konferences otrās vietas īpašniece Omskas „Avangard” Maskavā viesojās pie Rietumu konferences otrās vājākās komandas „Spartak”, kas pēdējos piecos mačos izcīnīja tikai vienu punktu. Maskaviešu kontā bija par 20 punktiem mazāk, nekā sāncenšiem un konferences kopvērtējumā viņi apsteidz vienīgi Rīgas „Dinamo”.

Spēles pirmā trešdaļa apstiprināja pretinieku pozīcijas kopvērtējumā: „Avangard” hokejistiem piederēja pārsvars, arī metienu attiecība (17:8) spilgti liecināja par labu Omskas klubam un pēc pirmajām 20 minūtēm viesi likumsakarīgi atradās vadībā ar 2:0 pēc Jevgeņija Medvedeva un Dennisa Everberja metieniem.

Spēles otrajā trešdaļā laukuma saimniekiem izdevās spēli līdzsvarot, kas atspoguļojās rezultātā. Vispirms Igors Mirnovs vienus vārtus atguva (1:2), bet trešdaļas izskaņā Raians Stoa panāca 2:2. Līdzsvars saglabājās līdz pat pamatlaika beigām, kad viesi palika skaitliskajā mazākumā, bet mājinieki vairākumā aktīvi uzbruka, 20 sekundes pirms beigu signāla izraujot uzvaru: otros vārtus spēlē guva Raians Stoa, nodrošinot „Spartak” panākumu ar 3:2.

KHL spēles, 19.oktobris

SpēleRezultāts
Lokomotiv – Ņeftehimik1:2
Spartak - Avangard3:2

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...