Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Šuplers: ''Vēlējos, lai Hartigans un Elisons paliktu''

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šuplers: ''Vēlējos, lai Hartigans un Elisons paliktu''
Juliuss Šuplers
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar pie pirmās uzvaras Kontinentālās hokeja līgas (KHL) otrajā sezonā centīsies tikt Rīgas ''Dinamo'' hokejisti, kas plkst. 16:00 Maskavā sacentīsies ar vietējo ''Spartak'' vienību. Pirms spēles komandas galvenais treneris Juliuss Šuplers dalījās pārdomās par komandas zaudējumu iemesliem, slavēja pretiniekus.

''Arī komandā neviens negaidīja, ka zaudēsim visus trīs mačus. Pārbaudes spēlēs piedzīvojām tikai vienu zaudējumu. Tomēr jāsaprot, ka spēlējām pret spēcīgiem pretiniekiem - Radulovs un Jāgrs, ''Salavat Yulaev'' un ''Avangard'' -, šīs komandas meistarības ziņā pārspēj mūs,'' noskaņojumu komandā pauda Rīgas ''Dinamo'' galvenais treneris Juliuss Šuplers, piebilstot, ka šajā sezonā viņš spēlētājiem pirms spēlēm nevar teikt, ka komandu nenovērtēs.

''Puišiem bija vēlēšanās uzvarēt, bet, ielaižoties atklātajā hokejā, radās kļūdas aizsardzībā. Un tādas komandas kā ''Salavat Yulaev'' tās nepiedod. Spēlētāji cenšas, to viņiem pārmest nevaram, bet viņi allaž pamanās zaudēt ripu neīstajā laikā. Jā, un tādi bērnu goli kā pret ''Barys'' vairs nedrīkst tikt ielaisti. Spēlētājiem ir raksturs, un komanda var uzvarēt jebkuru pretinieku, ja vien ir spēlētāji, kas var trāpīt tukšos vārtos,'' pārliecināts par savas komandas spējām bija vienmēr nosvērtais Šuplers.

''[Marsels] Hosa bez pagājušās sezonas partneriem vairs nespēlē tik labi. Vasarā gribēju paturēt gan [Marku] Hartiganu, gan [Metu] Elisonu, kā arī iegūt vēl pāris spēcīgus leģionārus, bet viens ir sapņot par to, otrs - tiešām piepildīt, jo dzīve diktē savus noteikumus. Mūsu budžets nav tik liels kā citām KHL komandām - man žēl, ka komandu atstājuši vairāki pagājušās sezonas līderi. Pagaidām ne visi jaunpienācēji spēj spēlēt nepieciešamajā līmenī, jau pirmssezonas pārbaudes spēlēs bija redzams, ka viņi nespēlē Hartigana vai Elisona līmenī,'' komandas plānus starpsezonu periodā atklāja slovāks, paužot nožēlu, tomēr cerot sasniegt mērķus ar jaunajiem komandas spēlētājiem.

''Nevēlos atzīt, ka šā gada ''Dinamo'' ir vājāks kā pagājušās sezonas, negribu aizskart spēlētājus. Nevaram nokomplektēt divus leģionāru pieciniekus, kā to dara Minskas ''Dinamo'', tādēļ jāstrādā, jarāda zobi - visu var panākt ar lielu darbu, raksturu, disciplīnu,'' Šuplers netieši norādīja, ka šogad komanda ir nedaudz vājāka, tomēr līdz sezonas beigām jāsasniedz iepriekšējā modeļa spējas. ''Jā, šogad divīzija pagadījusies spēcīgāka. Ja pagājušogad spēlējām pret ''Sibir'', ''Amur'', tad šogad pretī stāsies Maskavas ''Dinamo'', Sanktpēterburgas ''SKA''. Taču nedomāju, ka būs tik briesmīgi, visas sezonas ir grūtas, tādēļ jācīnās, jāparāda mugurkauls. Un šādu spēļu pieredze palīdzēs arī Latvijas izlasi pārstāvošajiem hokejistiem.''

''[Miloša] Ržigas trenētā ''Spartak'' komanda ir piemērs mums, kā bez trīs superzvaigžņu maiņām var sasniegt lieliskus rezultātus. Visu var panākt ar raksturu un centību, jāpanāk maksimāla efektivitāte,'' Šuplers paslavēja gaidāmos ''Dinamo'' pretiniekus šovakar - spēles sākums plkst. 16:00.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru

1 2 53 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: āris spāre

 +10 [+] [-]

, 2009-09-19 12:35, pirms 15 gadiem
Gan mēs vēl parādīsim uz ko esam spējīgi!

 +24 [+] [-]

, 2009-09-19 12:35, pirms 15 gadiem
Mūsu letiņi nav sliktāki - uz priekšu, mēs ticam, ka būs.

  +8 [+] [-]

, 2009-09-19 12:36, pirms 15 gadiem
Noteikti būtu ideāli paturēt abus.Kaut nu Iguldens atvērtos.

  +4 [+] [-]

, 2009-09-19 12:36, pirms 15 gadiem
Vajadzēj, bet iztiksim!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +26 [+] [-]

, 2009-09-19 12:38, pirms 15 gadiem
Tikai nevajag Igguldena statistika AHL neatpaliek no Hartigana un Elisona. Savukārt Karija gan Somijā, gan Šveicē ir izcelies ar fantastisku rezultativitāti tā kā pagaidām izskatās, ka vaina nav spēlētājos, bet treneros, kuri nav atraduši veiksmīgākos uzbrucēju trijniekus....

  +4 [+] [-]

, 2009-09-19 12:39, pirms 15 gadiem
Da ir labi ariii tagad, vnk neiet pagaidaam... Buus veel uzvaras un buus viss labi....

  +2 [+] [-]

, 2009-09-19 12:40, pirms 15 gadiem
uzvaras nekur neizpaliks

  +4 [+] [-]

, 2009-09-19 12:40, pirms 15 gadiem
Jā-visi vēlējāmies. Īpaši pietrūkst Hartigana.

  +4 [+] [-]

, 2009-09-19 12:40, pirms 15 gadiem
[Marsels] Hosa bez pagājušās sezonas partneriem vairs nespēlē tik labi. Vasarā gribēju paturēt gan [Marku] Hartiganu, gan [Metu] Elisonu, kā arī iegūt vēl pāris spēcīgus leģionārus, bet viens ir sapņot par to, otrs - tiešām piepildīt, jo dzīve diktē savus noteikumus. Mūsu budžets nav tik liels kā citām KHL komandām - man žēl, ka komandu atstājuši vairāki pagājušās sezonas līderi.

Un MVD ir KHL grands? Sorry, bet paši RD izvēlējās riskēt ar Ozoliņu un 500K eiro, kā arī viņa ieteikto Igguldenu.

Par Hartiganu saprotu, bet Elisonu gan nē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-09-19 12:43, pirms 15 gadiem
Ržigas trenētā ''Spartak'' komanda ir piemērs mums, kā bez trīs superzvaigžņu maiņām var sasniegt lieliskus rezultātus. Visu var panākt ar raksturu un centību, jāpanāk maksimāla efektivitāte,''

Visu cieņu Šuplera kungam!

 +12 [+] [-]

, 2009-09-19 12:48, pirms 15 gadiem
atcerēsimies, ka otrā sezona būs visgrūtākā.

leģionāri - Svets ir labs, to viņs pierādījā, aizsardzībā vēl jāpiestrādā, bet var redzēt, ka čalis vēlas sevi pierādīt jaunajā līgā. Iguldens visu laiku spēlē neierastajā centra pozīcijā plus tam vēl ir lielais laukums, kas centra uzbrucējiem ir ļoti būtiski, taču viņs nav radis spēlēt tādā pozīcijā. Karija ir labs centrs, pārbaudes spēlēs deva ļoti labas piespēles. es domāju, ka laba maiņa būs Hossa - Karija - Iguldens.

atcerēsimies, ka vecias Rīgas Dinamo uzreiz arī netika pie lieliem panākumiem, arī NHL pavisām jaunām klājas grūti, paiet vairākas sezonas kad komanda iekļūst ply-off.

faniem derētu būt nedaudz pacietīgākiem, būs uzvaras, būs zaudējumu. un trennerus arī nevaram uzreiz vainot. tomēr šuplers no ārzemniekiem latviešus vislabāk pārzin. Uz priekšu, Dinamo!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-09-19 12:48, pirms 15 gadiem
Edgars rakstīja: Tikai nevajag Igguldena statistika AHL neatpaliek no Hartigana un Elisona. Savukārt Karija gan Somijā, gan Šveicē ir izcelies ar fantastisku rezultativitāti tā kā pagaidām izskatās, ka vaina nav spēlētājos, bet treneros, kuri nav atraduši veiksmīgākos uzbrucēju trijniekus....
atceries, kas pirms gada meta golus sezonas sākumā?
Tikai leģionāri. Šogad?

  +1 [+] [-]

, 2009-09-19 12:49, pirms 15 gadiem
Edgars rakstīja: Tikai nevajag Igguldena statistika AHL neatpaliek no Hartigana un Elisona. Savukārt Karija gan Somijā, gan Šveicē ir izcelies ar fantastisku rezultativitāti tā kā pagaidām izskatās, ka vaina nav spēlētājos, bet treneros, kuri nav atraduši veiksmīgākos uzbrucēju trijniekus....
Nu es pilnībā nepiekritīšu. Statistika ir viena lieta, bet citas lietas ir arī svarīgas. Hartigans bija ticis gan Anaheimas, gan Detroitas sastāvā, kausa iegūšanas gados, kas pierāda viņa kvalitāti. Elisona kvalitāti jau arī atzīmēja Matulis, kas teica ka nav redzējis kanādieti kas uzreiz nemet pa vārtiem.
Ko es ar to gribēju teikt... Igguldenam, manuprāt, ir zemāks hokeja IQ, kas ļoti traucē KHL, kur komandas piekopj disciplinētu, sistemātisku aizsardzību. Tās ir lietas ,kas AHL ir daudz mazākā mērā svarīgas. Ne velti pat Sprukts bija ļoti rezultatīvs AHL.

     [+] [-]

, 2009-09-19 12:51, pirms 15 gadiem
Straka rakstīja: atceries, kas pirms gada meta golus sezonas sākumā?
Tikai leģionāri. Šogad?
Pirms gada bija leģionāru maiņa kura vairākumā no ledus negāja nost, un ja drīkst tev atgādināt tad pirms gada spēlē pret Atlant 4. maiņā laukumā izgāja reizes 2, tā kā faktiski visu spēli nokapājām ar 3 maiņām, no kurām pārliecinoši lielākais spēles laiks bija tieši leģionāriem.

     [+] [-]

, 2009-09-19 12:58, pirms 15 gadiem
Edgars rakstīja: Pirms gada bija leģionāru maiņa kura vairākumā no ledus negāja nost, un ja drīkst tev atgādināt tad pirms gada spēlē pret Atlant 4. maiņā laukumā izgāja reizes 2, tā kā faktiski visu spēli nokapājām ar 3 maiņām, no kurām pārliecinoši lielākais spēles laiks bija tieši leģionāriem.
arī tiesa.

     [+] [-]

, 2009-09-19 12:59, pirms 15 gadiem
Fedorov91 rakstīja: Nu es pilnībā nepiekritīšu. Statistika ir viena lieta, bet citas lietas ir arī svarīgas. Hartigans bija ticis gan Anaheimas, gan Detroitas sastāvā, kausa iegūšanas gados, kas pierāda viņa kvalitāti. Elisona kvalitāti jau arī atzīmēja Matulis, kas teica ka nav redzējis kanādieti kas uzreiz nemet pa vārtiem.
Ko es ar to gribēju teikt... Igguldenam, manuprāt, ir zemāks hokeja IQ, kas ļoti traucē KHL, kur komandas piekopj disciplinētu, sistemātisku aizsardzību. Tās ir lietas ,kas AHL ir daudz mazākā mērā svarīgas. Ne velti pat Sprukts bija ļoti rezultatīvs AHL.
Hartijs nekad nespēlētu daudz NHL savu fizisko dotumu dēļ augumā kā Karsums, bet svars nekāds. Iguldenu prasīties prasās turēt vārtu priekšā lai pagrūstās bet mūsējie kaut kā mēģina visu laiku izspēlēt uz tālu stabu Cipam vai Ņiživijam, bet nemēģina nolikt kādu vārtu priekšā kurš varētu atlekušās sist iekšā ...
Pretinieki to kombināciju ir jau atšifrējuši un ja pārbaudes spēles dažreiz pat 2-3 ripas tā tika iemestas ta regulārajā sezonā vienīgo Hosa tādu iemeta un vēl 2 reizes viņam tieši tā iedeva ripu bet šis neiemeta.

Tad spēlētājs ir jāprot pareizi izmantot, manuprāt starp Ņiživiju un Cipuli bija jāliek mazais Karija vai Sprukts, jo Iguldens starp viņiem neiederas tas tiesa, tad varētu padomāt par maiņu Hosa-Sprukts-Iguldens, bet tad atkal rodas problēmas ar centriem jo tad Bērziņš jāliek atkal starp Dārziņu un Rēdlihu....

  +3 [+] [-]

, 2009-09-19 12:59, pirms 15 gadiem
ko var muldēt par budžetiem!!! Hartigans CSKA spēlē par nieka 600 000 USD, kas ir tikpat vai pat mazāk kā pagājušā sezonā Rīgā. Elisons bija un ir vēl lētāks. Tad rodas jautājums nah par 340 000 Eur jāņem Karija un pieļauju, ka Iguldens arī nav daudz lētāks! Cik man zināms, tad Hartigans un Elisons nepalika, jo Sējējs gribēja uzvārīties uz starpniecības pročiem (ar aģentu), bet ar vecajiem tas negāja cauri!

  +3 [+] [-]

, 2009-09-19 13:05, pirms 15 gadiem
Un vēl viena problēma visu laiku muhļijamies nemetam kā pret Avangardu sākām puļīt pa vārtiem tā ripas sāka birt iekšā, pret Baris atkal tā pati vienmuļā spēle kas pret Avangardu 1. trešdaļā. Un otra lieta regulāri mums ir aizsargu metieni, BET neviens nav vārtu priekša lai aizsegtu skatu vārtsargam arī kombinācijas, kad izspēlē visu laiku uzbrucēji stāv trijstūrī, bet neviens nav pie pašiem vārtiem (nu ļoti reti ja ir), atskaitot Rēdliha otro golu pret Avangardu neesam koncentrējuši spēlētāju spēkus vārtu priekšu...

     [+] [-]

, 2009-09-19 13:07, pirms 15 gadiem
Bumba rakstīja: ko var muldēt par budžetiem!!! Hartigans CSKA spēlē par nieka 600 000 USD, kas ir tikpat vai pat mazāk kā pagājušā sezonā Rīgā. Elisons bija un ir vēl lētāks. Tad rodas jautājums nah par 340 000 Eur jāņem Karija un pieļauju, ka Iguldens arī nav daudz lētāks! Cik man zināms, tad Hartigans un Elisons nepalika, jo Sējējs gribēja uzvārīties uz starpniecības pročiem (ar aģentu), bet ar vecajiem tas negāja cauri!
Nu tur gan ir vēl viens moments maijā un jūnijā sākumā Hartijs toč prasīja vairāk kā 600 USD
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-09-19 13:34, pirms 15 gadiem
Vasarā gribēju paturēt gan [Marku] Hartiganu, gan [Metu] Elisonu, kā arī iegūt vēl pāris spēcīgus leģionārus

Un tad? Rezultāts būtu tāds pats, bet leģionāru mazāk, pašmāju spēlētāju mazāk... Labāk ir tā kā pašlaik.

Moš CSKA piekristu apmainīt Hartiganu pret Iguldenu...

  +1 [+] [-]

, 2009-09-19 13:45, pirms 15 gadiem
Jauna sezona, daži jauni spēlētāji. Tā kā esmu optimiste, domāju, ka spēle aizies, un nekas neliecinās, ka komanda ir vājāka kā pagājšajā szonā. Manuprāt, daudzi gribēja, lai viņi paliek, bet nu, nebija lemts.

  -1 [+] [-]

, 2009-09-19 13:50, pirms 15 gadiem
KautKasLabs rakstīja: Gan mēs vēl parādīsim uz ko esam spējīgi!
pilnigi piekritu

  +1 [+] [-]

, 2009-09-19 13:55, pirms 15 gadiem
FanīTe* rakstīja: Jauna sezona, daži jauni spēlētāji. Tā kā esmu optimiste, domāju, ka spēle aizies, un nekas neliecinās, ka komanda ir vājāka kā pagājšajā szonā. Manuprāt, daudzi gribēja, lai viņi paliek, bet nu, nebija lemts.
Nedomāju,ka Sējēja komandas koplektācija būs spējīga saniegt vismaz tādu pašu rezultātu,kā pagājušajā sezonā. Sējējs atstāja mašīnu bez motora un tagad tik ar stumšanu un vilkšanu kamēr nesameklēs jaunus leģionārus.

  +4 [+] [-]

, 2009-09-19 14:06, pirms 15 gadiem
Vajag lai RD vadība pogā vaļā maku un par to naudu ko gribēja ņemt Karsumu, lai ņem kādu kurš neiekļūs NHL komandu pamatsastāvā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-09-19 14:21, pirms 15 gadiem
....Šupler!!!!!!..tev nav jāgaužas par uzbrucējiem......mums katastrofa ir aizsardzībāaa!!!!!!Mums vajag tādus spēlētājus,kā Veskots.Tieši viņš pagājušo sezonu iesāka vairums mūsu leģionāru uzbrukumus,tieši viņš ja vajadzēja iedeva bietē - spēlēja gan vairākumā,gan mazākumā.A,kas mums ir tagad .....malacis Sējējs uz Ozo ,kā reklāmu droši ,ka nopelnija ,bet ko viņš dara laukumā labāk paklusēšu.Svets - 'viņš no kauna gribēja zemē ielīst,bet nesanāca ,jo bija ledus....šeit es domāju tos vārtus kur viņš uzbrucēju pēc iemetiena palaida garām Baris spēlē.Sotnieks ar Galviņu -ne, viņi Riga 2000 sastāvā ar ko izcēlās .......a KHL viņi ir stipri zem vidējā.Laviņš kādreiz Krievijā kotējās diezgan augstu,bet tagad gadi ņem savu.Rēdlihs ir viss nemanāmākais aizsargs - tātad sūdus taisa viss mazāk

     [+] [-]

, 2009-09-19 14:22, pirms 15 gadiem
HAOSS rakstīja: Kur ir jēga no "pašmāju" spēlētājiem ja viņi NEVELK? Jaunpienācējus pašmāju salīdzināt pat nevar ar leģionāriem kuri bija pagājušajā sezonā. RD nav izlase,bet biznesa projekts kuram ir jādod rezultāts.
Es gan teiktu, ka pašmāju spēlētāji ir acīmredzami auguši salīdzinot ar pagājušo sezonu. Bet, ja tev ir vienalga, kas spēlē DR, tad iesaku labāk fanot par Minskas Dinamo.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 53 komentāri