Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Daugaviņš un "Torpedo" uzvar vēl vienā pārbaudes turnīrā

Daugaviņš un "Torpedo" uzvar vēl vienā pārbaudes turnīrā
Kaspars Daugaviņš
Foto: hctorpedo.ru

Kontinentālās hokeja līgas klubs Ņižņijnovgorodas "Torpedo" uzvarējis Čehijā notiekošajā pārbaudes turnīrā, pēdējā mačā ar 6:0 sasitot Jihlavas "Dukla".

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vadībā izvirzījās 29. minūtē, kad mazākumā izcēlās Dmitrijs Sjomins. Pēc piecām minūtēm pārsvaru dubultoja Kārters Eštons, bet līdz otrās trešdaļas beigām Kontinentālās hokeja līgas kluba handikaps pieauga līdz 4:0. Punktu ar diviem rezultatīviem metieniem noslēdzošajā trešdaļā pielika Jevgeņijs Gračovs.

Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš spēlēja uzvarētāju pirmajā virknējumā kopā ar Sjominu un pieredzējušo Aleksandru Frolovu, tomēr ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Ņižņijnovgorodas "Torpedo" svinēja uzvaru turnīrā, kurā piedalījās arī trīs Čehijas komandas, gūstot divus panākumus pamatlaikā un vienu pēcspēles metienos.

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" uzvarēja arī mājās rīkotajā turnīrā, kurā bija vienīgā komanda, kas piecās spēlēs pieveica Rīgas "Dinamo". Turklāt tieši pret rīdziniekiem tiks sākts regulārais čempionāts - duelis norisināsies 25. augustā. "Dinamo" tā būs otrā cīņa trīs dienās.

Uzvaru izcīnīja arī vārtsargs Ivars Punnenovs, kura pārstāvētā "SCL Tigers", ar kuru nule pagarināts līgums līdz 2019. gadam, ar 2:1 mājās pieveica Ženēvas "Servette". Laukuma saimnieki abus vārtus guva pirmo piecu ar pusi minūšu laikā, bet Punnenovs kapitulēja tikai 34. minūtē, kad pretinieki guva vārtus mazākumā.

Vēl jāizceļ, ka "Straubing Tigers", kas pērn zaudēja Vācijas čempionāta ceturtdaļfinālā, pārbaudes spēlē ar 3:1 pieveica Japānas valstsvienību, kas būs latviešu pirmā pretiniece cīņa par vienīgo ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Izmantotie resursi:
ХК Торпедо Нижний Новгород - официальный сайт...
Jetzt entdecken | Swiss Ice Hockey Federation


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.