Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Eksperts: "Vītoliņa aiziešana Znarokam būs milzīgs zaudējums"

Eksperts: "Vītoliņa aiziešana Znarokam būs milzīgs zaudējums"
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks pēc Gagarina kausa izcīnīšanas (2012)
Foto: ITAR-TASS, Scanpix

Krievu hokeja eksperts Sergejs Gimajevs atzīst, ka Maskavas "Dynamo" galvenais treneris Oļegs Znaroks ir pēdējo piecu sezonu labākais KHL treneris, tomēr nedrīkst aizmirst par viņa asistenta Harija Vītoliņa ieguldījumu taktiskajā ziņā. Ja latvietis izvēlēsies uzsākt galvenā trenera karjeru, tad Znarokam tas būs milzīgs zaudējums.

Pēdējo četru sezonu laikā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais klubs trīs reizes spēlējis KHL finālā, bet pēdējās divās sezonās izcīnīts arī čempionu tituls. "Kā kluba treneris Znaroks pierādījis, ka viņš ir pilnīgā kārtībā, ka ir labākais. Pēc pēdējo piecu sezonu sasniegumiem viņš izvirzījies pirmajā vietā," atzīst krievu hokeja eksperts. "Esmu lepns par viņa darbu, par "Dynamo". Viņi pilnībā bija pelnījuši šo uzvaru. Gala iznākums pilnīgi taisnīgs: "Dynamo" ir spēcīgākais klubs šajā sezonā."

Znaroka galvenais pluss: viņš ir "ļoti harismātisks treneris," uzskata pazīstamais komentētājs Gimajevs. "Godīgums attieksmē pret spēlētājiem - viena no galvenajām viņa īpašībām. Kad viņš saka, ka kāds nav īsts vīrs, tad komanda skaidri saprot, ka to saka īsts vīrs. Znaroks vienmēr atbild par saviem vārdiem. Pats visam gājis cauri un saprot, ko viņš grib no spēlētājiem. Bet viņi skaidri zina, ka viņš neko nesaka tāpat vien, no augšas. Viņš personīgi seko līdzi katrai spēlētāja maiņai, niansēti izjūt komandas iekšējo noskaņojumu."

Speciālists arī norāda, ka nedrīkst aizmirst par galvenā trenera asistenta Harija Vītoliņa ieguldījumu "Dynamo" rezultātos. "Taktiskā darba jomā, smadzeņu pienesumā ir ļoti liela palīdzība. Ja Vītoliņš dosies prom, Znarokam tas būs milzīgs zaudējums," norāda eksperts. "Ja Vītoliņš tomēr nolems strādāt kā galvenais treneris, būšu ļoti priecīgs - lai Harijs pierāda, cik viņš labs. Viņš ir krieviski runājošs treneris, KHL jābūt vairāk tādiem treneriem."

Izmantotie resursi:
rsport.ru


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-19 12:36, pirms 11 gadiem
teikshu taa abols tomeer ir nenopietns . a vitolins ne velti bija kapteinis izlasee ne velti.
, 2013-04-19 12:37, pirms 11 gadiem
Nekur viņš neaizies. Drīzāk kādu dienu abi čomi uztaisīs rokādi - vītoliņš šajā duetā paliks par galveno un Znaroks par labo roku.

Neredzu jēgu viņiem savu individuālismu rādīt, kad sasniegts gandrīz augstākais.

Kad viņiem Olimpiskajās spēlēs Krievijas izlasi liks trenēt, tad pēc Sočiem ar zelta medaļām gan varēs teikt - višhe uže nekuda un tad viņi var šķirties kā labākie.
, 2013-04-19 12:38, pirms 11 gadiem
Es ceru tomēr, ka DR Vītoliņš netrenēs, jo sākt galvenā trenera karjeru pie kluba, kura vadība joprojām pēc 5 gadiem neko nejēdz no hokeja nebūtu tas labākais variants
, 2013-04-19 12:51, pirms 11 gadiem
Novēlu Harim būt par treneri jebkurā citā KHL komandā izņemot Rīgu-pie mūsu Skanstes ielas profesionāļiem, viņš pazudīs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-19 13:08, pirms 11 gadiem
Nu gan eksperts baigo eksperta domu izspļāva ārā.....šo saprot pat bērnudārza audzēkņi.
, 2013-04-19 13:09, pirms 11 gadiem
Kopā viņi ir reāls spēks, kā katrs atsevišķi - tas ir liels jautājums. Var arī abi iebraukt auzās... Bet ja nepamēģinās, tad arī nekad neuzzinās, kas sanāk.
, 2013-04-19 13:11, pirms 11 gadiem
Jā es labāk gribētu, lai Haris paliek vel veinu sezonu ar Znaroku kopā un lai Ābols par galveno iekš Rīgas Dinamo.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-19 14:10, pirms 11 gadiem
No vecajiem RD spelētājiem sanāk treneru komanda!!!
, 2013-04-19 14:22, pirms 11 gadiem
Kā spēlētāju Vītoliņu, liekas, neviens īpaši necienīja un nemīlēja (atšķirībā no Oļega). Un nebija jau Haris nekāds stārs, līderis, vilcējs un snaiperis, tāda viduvējība (salīdzinot, piemēram, ar viņa posteņa veci Fanduļu). Tāpēc prieks, ka viņam veicas un sanāk trenera darbā, uz priekšu, Latvijai ir vajadzīgi izcili treneri, ceru (bez pretenzijām pret sarkanādaini), ka Raunas ielā reiz saprašana atnāks mājās un Značoku ar Hari ieliks izlases vadībā.
, 2013-04-19 14:52, pirms 11 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Kā spēlētāju Vītoliņu, liekas, neviens īpaši necienīja un nemīlēja (atšķirībā no Oļega). Un nebija jau Haris nekāds stārs, līderis, vilcējs un snaiperis, tāda viduvējība (salīdzinot, piemēram, ar viņa posteņa veci Fanduļu). Tāpēc prieks, ka viņam veicas un sanāk trenera darbā, uz priekšu, Latvijai ir vajadzīgi izcili treneri, ceru (bez pretenzijām pret sarkanādaini), ka Raunas ielā reiz saprašana atnāks mājās un Značoku ar Hari ieliks izlases vadībā.
Ļoti subjektīvs viedoklis,jo padomju laika Dinamo Haris noteikti bija labāks par Fandulu ,divreiz draftēts NHL un 8 spēles Jets sastāvā Harim,kā arī sezona Zviedrijas virslīgā,par Šveices posmu vispār nav vērts runāt ,jo tur viņš bija kluba vilcējs un arī PČ viņš bija pirmās maiņas centrs,pietam visus beidzamos gadus spēlēja ar ielaistām traumām.Kā arī tika spēlēt PSRS olimpiskajā [jauno talantu izlasē],PSRS otrajā izlasē un sudraba medaļa PČ junioriem PSRS izlasē.
, 2013-04-19 15:20, pirms 11 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Kā spēlētāju Vītoliņu, liekas, neviens īpaši necienīja un nemīlēja (atšķirībā no Oļega). Un nebija jau Haris nekāds stārs, līderis, vilcējs un snaiperis, tāda viduvējība (salīdzinot, piemēram, ar viņa posteņa veci Fanduļu). Tāpēc prieks, ka viņam veicas un sanāk trenera darbā, uz priekšu, Latvijai ir vajadzīgi izcili treneri, ceru (bez pretenzijām pret sarkanādaini), ka Raunas ielā reiz saprašana atnāks mājās un Značoku ar Hari ieliks izlases vadībā.
cik tev gadu, 12?
Viitolinju cieniija taapat kaa Znaroku (turklaat vinsh jau kuraa paaudzee ir hokejists).
, 2013-04-19 15:22, pirms 11 gadiem
coffijs rakstīja: Ļoti subjektīvs viedoklis,jo padomju laika Dinamo Haris noteikti bija labāks par Fandulu ,divreiz draftēts NHL un 8 spēles Jets sastāvā Harim,kā arī sezona Zviedrijas virslīgā,par Šveices posmu vispār nav vērts runāt ,jo tur viņš bija kluba vilcējs un arī PČ viņš bija pirmās maiņas centrs,pietam visus beidzamos gadus spēlēja ar ielaistām traumām.Kā arī tika spēlēt PSRS olimpiskajā [jauno talantu izlasē],PSRS otrajā izlasē un sudraba medaļa PČ junioriem PSRS izlasē.
Nū, vispār jau Fanduļs bija somu līgas spīdeklis daudzus gadus, kad tai līgai bija augstāks prestižs nekā tagad. Diez vai tā pārliecināti var teikt, ka Haris bija labāks spēlētājs. Abi bija labi špīleri, zvaigznes gan nebija.
, 2013-04-19 16:54, pirms 11 gadiem
Zemnieks Kalvītis nespēs Vītoliņam samaksāt, tas RD žmodu bars spēj uztaisīt komandu pa lēto, tad atlaist treneri un nomazgātie balti. Haris ies uz TOP komandām nejau uz RD.
, 2013-04-19 20:15, pirms 11 gadiem
Foto labi redzams, ka Haris tās rietumnieciks, bet Značoks īsts raspizdejs!
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.