Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Indraša komandas biedrs kļuvis par Gagarina kausa rezultatīvāko aizsargu

Indraša komandas biedrs kļuvis par Gagarina kausa rezultatīvāko aizsargu
Gagarina kausa visu laiku rezultatīvākais aizsasrgs Iļja Ņikuļins. Foto: TASS/Scanpix

Pieredzējušais krievu aizsargs Iļja Nikuļins „Dynamo” zaudētajā spēlē pret CSKA Rietumu konferences pusfināla ceturtajā mačā (1:2) atzīmējās ar rezultatīvo piespēli komandas vienīgajā vārtu guvumā, tādējādi kļūstot par visu laiku rezultatīvāko šī ampluā spēlētāju Gagarina kausā.

Mača 18. minūtē aizsargs izdarīja piespēli Vadimam Šipačovam, kurš pāradresēja ripu Juso Hietanenam, uzbrucējam gūstot „Dynamo” pirmos un vienīgos vārtus. Ņikuļinam tas bija 57. punkts Gagarina kausā, kas ir jauns sacensību rekords. Aizsargs guvis 16 vārtus un atdevis 41 piespēli 129 mačos. Iepriekšējais sasniegums piederēja karjeru noslēgušajam kanādietim Krisam Lī, kurš 82 spēlēs atzīmējies ar deviņiem vārtiem un 47 piespēlēm.

Ņikuļins ir viens no pieredzējušākajiem „Dynamo” hokejistiem. 37 gadus vecais hokejists ir divkārtējais Gagarina kausa ieguvējs, aizsarga kontā arī trīs pasaules čempionāta zelti, viens sudrabs un viena bronza. Karjeras laikā Ņikuļins pārstāvējis tikai divus KHL klubus – „Dynamo” un Kazaņas „Ak Bars”.

Indraša „Dynamo” nonāca iedzinējos konferences pusfināla pret CSKA ar 1:3. Pagaidām latviešu nav ticis pie rezultativitātes punktiem šajā sērijā.

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат