Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Nazarovs: "Sanāk, ka Latvija grib kaimiņam nozagt pasaules čempionātu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Nazarovs: "Sanāk, ka Latvija grib kaimiņam nozagt pasaules čempionātu"
Andrejs Nazarovs. Foto: HC Neftekhimik

Krievijas hokeja treneris Andrejs Nazarovs izsaka bažas par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Minskas "Dinamo" dalību jaunajā sezonā, kā arī komentē Latvijas pausto vēlmi atteikties no pasaules čempionāta otras rīkotājvalsts Baltkrievijas.

Minskas "Dinamo" ģenerālsponsors "Belaruskali" pilnībā apturējis rūdas iegūšanu. Strādnieki sākuši streikot, protestējot pret Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu rezultātiem un spēka struktūru vardarbību pret neapmierinātajiem iedzīvotājiem. Ja tas turpināties, tad Minskas "Dinamo" būs finansiālas problēmas un lieli sarežģījumi KHL jaunajā sezonā.

Patlaban uz Baltkrievijas prezidentu tiek izdarīts dažāda vieda spiediens. "Pārāk daudz padomnieku. Pats trakākais, ja šie padomnieki prezidentam Aleksandram Lukašenko ieteiks atsaukt Minskas "Dinamo" no KHL. Man ir pārliecība, ka Minskas "Dinamo" nekādā gadījumā nedrīkst atteikties no KHL čempionāta. Baltkrievijā hokejs ir sporta veids numur viens. Vienkarši nevaru iztēloties līgu bez minskiešiem, bez pārpildītām tribīnēm viņu mājas spēlēs. Cita lieta, ka tajā klubā jau sen ir laiks ieviest kārtību, lai komanda vairs neatrastos turnīra tabulas pēdējās vietās," saka Krievijas hokeja speciālists.

Vakar valdības ārkārtas sēdē tika nolemts, ka Latvija sāks pārrunas ar Starptautisko hokeja federāciju (IIHF) par pasaules čempionāta otras rīkotājvalsts Baltkrievijas nomainīšanu. "Tas ir nopietns signāls. Sanāk, ka mums visiem mīļā un mierīgā bijusī padomju republika Latvija grib kaimiņam nozagt pasaules čempionātu," norāda Andrejs Nazarovs. "Līdz ar to, ja Minskas "Dinamo" izstāsies no KHL, pasaules čempionātu viņiem nozags noteikti."

Atgādinām, ka 2021. gada pasaules čempionāts ieplānots Rīgā un Minskā. Rīgas grupā spēlēs Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Latvija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna. Minskas grupā cīnīsies Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija, Lielbritānija. Rīga uzņems arī divus ceturtdaļfinālus, bet pārējie divi un atlikušie mači iecerēti Baltkrievijas galvaspilsētā.

Izmantotie resursi:
championat.com

  +3 [+] [-]

, 2020-08-18 15:39, pirms 4 gadiem
Nav jau pirmā reize, kad šis kadrs visādu h**ņu runā.

Viss ir pašu baltkrievu ziņā - ja Luka turēsies pie varas ar spēku, tad viņiem tur daudz kas vairs nebūs starptautiskā kontekstā. Būs visādas sankcijas, utt.
Hokejs būtu mazākais, par ko viņiem uztraukties.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-18 15:51, pirms 4 gadiem
Kur tieši saskatāma kāda loģika šī krieva teiktajā? Latvija jau neuzstāj, ka čempionātu jānoņem Baltkrievijai - vienkārši paziņoja, ka nerīkos kopā ar Baltkrieviju!
Nekad nav bijusi prasība, ka "atņemt"!
Ja IIHF vēlēsies, viņi iedos turnīru RUS+BLR, piemēram - un Latvijai te nebūs nekāda teikšana (ja nu vienīgi nebraukt uz čempi).
Tas viss ir tagad IIHF pusē, ne jau Latvijas - jo Latvijas valdībai nav pilnvaru kādam kaut ko "atņemt".

Atņemt - tas faktiski būtu tādā gadījumā, ja Kariņš būtu informējis IIHF, ka LV viena pati rīkos čempi, ka var to atļauties. Vot tā būtu "atņemšana".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2020-08-18 16:13, pirms 4 gadiem
asteus rakstīja: Tas ir pats bēdīgākais variants, ja IIHF izlems par labu Minskai, bet Latvijas aunu valdība atteiksies no čempja Rīgā Delfi.sports. lv rakstā priduroks Riekstiņš pat pieļāva domu par izstāšanos no IIHF pie šāda pavērsiena
Kak tam frankos ? Smena uz krustojuma beidzās ? Ck pensionārus šoreiz izdevās apzagt ?

  +1 [+] [-]

, 2020-08-18 16:25, pirms 4 gadiem
dziedis rakstīja: Kak tam frankos ? Smena uz krustojuma beidzās ? Ck pensionārus šoreiz izdevās apzagt ?
lmao roma tika nobanots

     [+] [-]

, 2020-08-18 18:43, pirms 4 gadiem
Zagšana būtu tad, ja Latvija varētu vienatnē visu turnīru pavilkt, bet tā nav. Grib/negrib mums vajag sabiedroto valsti.

Var jau būt, ka kaimiņu tauta rimsies, bet raugoties uz esošo situaciju un ņemot vērā Lukašenko saikni ar hokeju, diez vai tauta pati nāktu uz tām spēlēm.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-19 07:28, pirms 4 gadiem
Autor, jocīgi gan raksti! Kļūdaini vai apzināti? Baltkrievi protestē ne jau pret vēlēšanu rezultātiem bet pret to ka tika paziņoti falsificēti rezultāti!

  +2 [+] [-]

, 2020-08-19 07:40, pirms 4 gadiem
Un vispār sen bija laiks beigt šo māžošanos ar Rīgas Dinamo! Krievijā tāpat kā Baltkrievijā ir totalitāri režīmi! Lukašenko protams tagad īpaši izcēlās taču mazākos mērogos tas notiek regulāri abās šajās valstīs!

     [+] [-]

, 2020-08-19 19:44, pirms 4 gadiem
Nedaudz jāpagaida un Nazarovs varēs skatīties iekš Первый канал,ka 100% čempi belariem gribēs nozagt Ukraina!