Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Videls: "Emocionālais Skudra nebaida - esmu iepazinies ar Nazarovu"

Videls: "Emocionālais Skudra nebaida - esmu iepazinies ar Nazarovu"
Linuss Videls
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Zviedru uzbrucējs Linuss Videls, kurš pagājušajā sezonā kļuva par Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" rezultatīvāko spēlētāju, bet vasaras ievadā pārcēlās uz Ņižņijnovgorodas "Torpedo", atzina, ka no jaunā galvenā trenera Pētera Skudras nebaidās, jo iepriekš strādājis kopā ar Andreju Nazarovu.

Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" pievienojies pašā sezonas priekšvakarā, ievadā nespējis atrast īsto lomu, zviedru centra uzbrucējs Linuss Videls turpinājumā ieskrējās un kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju - 58 spēlēs viņš guva desmit vārtus, tostarp vienus no skaistākajiem līgā, un izdarīja 24 piespēles. Sniegums nopelnīja līgumu ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

"Kad šeit ierados citu komandu sastāvā, pilsēta atstāja patīkamu iespaidu - skaisti, interesanti, daudz iespēju. Tāpat patika šeit spēlēt - skatītāju izveidotā atmosfēra, atbalstot savu komandu, bija iespaidīga," pauda 30 gadus vecais un 192 centimetrus garais hokejists. "Plus patika, ka turpat visi Ņižņijnovgorodas "Torpedo" treneri runā angliski, un tas viss ietekmēja lēmumu pieņemt piedāvājumu. Ierodoties pārliecinājos par izvēles pareizību. Attieksme no personāla un komandas biedru puses bija labāka nekā gaidīju."

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" galvenais treneris ir Pēteris Skudra, kurš Latvijas valstsvienību pārstāvēja 1993., 1994. un 1997. gada pasaules čempionātos, un Videlam viņa vārds nav svešs: "Viņš bija lielisks hokejists, spēlēja Nacionālajā hokeja līgā. Skudra zina angļu valodu, un tas palīdz sazināties. Un divas sezonas pēc kārtas viņš kopā ar komandu iekļuvis izslēgšanas spēlēs, un tas ir pats galvenais."

"Viņa emocionālā uzvedība uz rezervistu soliņa mani nemaz nebaida. Esmu taču pieredzējis Andreju Nazarovu," ar smaidu teica Videls. Pirms pievienošanās Rīgas "Dinamo" skandināvs pārstāvēja Čerepovecas "Severstal", ar 52 spēlēs sakrātajiem 27 punktiem kļūstot par komandas labāko uzbrucēju. "Hokejs - emocionāla spēle, tāpēc pat labi, ka treneris ir emocionāls."

No Rīgas "Dinamo" uz Ņižņijnovgorodas "Torpedo" šovasar pārcēlās arī Ģirts Ankipāns, kurš strādās par Skudras palīgu, bet komanda joprojām izrāda interesi par latviešu uzbrucēju Miku Indraši, kurš nule piedalījās Nacionālās hokeja līgas kluba Ņujorkas "Islanders" attīstības nometnē.

Tikmēr divkārtējā Gagarina kausa ieguvēja Maskavas "Dynamo" ieradusies Pinskā, kur trenēsies pirms regulārā čempionāta sākuma. Aizvadīta savstarpējā pārbaudes spēle, kurā baltie ar 7:4 pieveica zilo komandu. Uzvarētāju pirmo maiņu veidoja Mārtiņš Karsums, Aleksejs Cvetkovs un Maksims Karpovs (divi vārti), bez zaudētāju pirmajā maiņā spēlēja Kaspars Daugaviņš, Konstantīns Gorovikovs un Maksims Pestuško (divi vārti). Latvieši palika bez rezultatīviem metieniem.

Izmantotie resursi:
Всё о спорте на SOVSPORT.RU. Советский Спорт...
ХК «Динамо» Москва — официальный сайт


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.