Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Znaroka "Spartak" pievienojas sestais leģionārs - zviedru aizsargs Djuse

Znaroka "Spartak" pievienojas sestais leģionārs - zviedru aizsargs Djuse
Emils Djuse. Foto: imago / Scanpix

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Maskavas "Spartak" vienojies par līgumu ar zviedru aizsargu Emilu Djusi, kurš tādējādi kļūs jau par sesto ārzemnieku jaunās sezonas sastāvā.

26 gadus vecais Djuse lielāko karjeras daļu līdz šim pavadījis dažādos Zviedrijas klubos, bet pirms pagājušās sezonas parakstīja līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Dalasas "Stars". Līdz spēlēšanai NHL Djuse netika, spēļu praksi gūstot Amerikas hokeja līgā (AHL). Februārī Djuse tika iekļauts maiņas darījumā un nonāca Floridas "Panthers" rīcībā, taču arī tur viņam netika dota iespēja debitēt pasaules spēcīgākajā līgā.

Divu komandu sastāvos AHL Djuse aizvadīja 53 mačus, guva piecus vārtus un atdeva 27 rezultatīvas piespēles. Pirms tam Zviedrijas čempionāta augstākajā līgā aizsargam 282 spēles, 21 vārti un 71 rezultatīva piespēle. Tagad Djuse ir gatavs izmēģināt spēkus KHL un pieņēmis Maskavas "Spartak" viena gada līguma piedāvājumu.

KHL reglaments paredz, ka uz vienu spēli Krievijas klubi drīkst pieteikt ne vairāk par pieciem ārzemniekiem, bet Djuse ir jau sestais "Spartak" jaunās sezonas modelī. Iepriekš līgumi parakstīti ar slovāku Jūliusu Hudāčeku, čehu Robinu Hanzlu, slovāku Martinu Bakošu, čehu Lukāšu Radilu un somu Jori Lehteru.

Cits Maskavas lielklubs CSKA parakstījis līgumu ar 24 gadus veco pašmāju uzbrucēju Nikolaju Goldobinu, kurš iepriekšējās piecas sezonas spēlēja Ziemeļamerikā. Lielākoties Goldobins spēlēja AHL, 212 spēlēs sakrājot 73 vārtu guvumus un 110 piespēles, bet NHL uzspēlēja "Sharks" un "Canucks" komandu rindās, 125 mačos izceļoties ar 19 vārtiem un 27 piespēlēm.

Tikmēr Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard" tuvojas līguma noslēgšanai ar AHL otro rezultatīvāko spēlētāju un otro labāko vārtu guvēju aizvadītajā sezonā Rīdu Bušēru. 26 gadus vecais uzbrucējs draftēts 2011. gadā ar kopējo 99. numuru, bet šobrīd tiesības uz viņu NHL pieder Vankūveras "Canucks". Bušērs aizvadītajā sezonā Jutikas "Comets" rindās guva 34 vārtus un sakrāja 67 rezultativitātes punktus.

Pie jauna aizsarga tikusi "Neftekhimik" komanda, kurai pievienosies soms Otso Rantakari. Pagājušo sezonu Rantakari pavadīja Šveicē, nedaudz uzspēlējis arī Zviedrijā, bet lielākoties dzimtenē Somijā.


, 2020-06-19 08:41, pirms 4 gadiem
Nosvinēsim Jāņus,tad varbūt par Rīgas Dinamo kaut ko uzzināsim
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.