Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Torpedo" paraksta līgumu ar Čehijas līgas rezultatīvāko aizsargu

"Torpedo" paraksta līgumu ar Čehijas līgas rezultatīvāko aizsargu
Breidijs Ostins. Foto: hctorpedo.ru

Kontinentālās hokeja līgas klubs Ņižņijnovgorodas „Torpedo” paziņojis, ka parakstījis līgumu uz vienu sezonu ar Kanādas aizsargu Breidiju Ostinu.

26 gadus vecais Breidijs Ostins šo sezonu aizvadīja Čehijas augstākajā līgā, pārstāvot „Kladno” vienību. 52 regulārās sezonas spēlēs viņš tika pie 43 punktiem (18+25), kas bija labākais rādītājs līgā aizsargu konkurencē un astotais labākais visu spēlētāju konkurencē, par punktu apsteidzot latviešu uzbrucēju Robertu Bukartu.

Ostinam tā bija vienīgā sezona Čehijas līgā. Iepriekš viņš spēlēja Ziemeļamerikā, tiekot draftēts Bufalo „Sabres” sistēmā, turklāt tas notika tajā pašā draftā, kad „Sabres” izvēlējās Zemgu Girgensonu. Girgensons tika draftēts pirmajā kārtā, bet Ostins – septītajā.

Ostins lielākoties gan spēlēja „Sabres” fārmklubā Amerikas hokeja līgā, kur pavadīja trīs pilnas sezonas. Viņš tika pie savas iespējas NHL, taču nospēlēja tikai piecus mačus. 2018./19. gada sezonā Ostins pārcēlās uz Eiropu un spēlēja Dānijas čempionāta komandā „Esbjerg”, 18 mačos tiekot pie deviņiem punktiem.

Izmantotie resursi:
Лучший защитник чешской Экстралиги пополнил...


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.