Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL domā par divām apakšgrupām, bet neizslēdz "Jokerit" un "Barys" atgriešanos

Agris Suveizda

KHL domā par divām apakšgrupām, bet neizslēdz "Jokerit" un "Barys" atgriešanos
Dmitrijs Černišenko un Aleksejs Morozovs. Foto: KHL

Kontinentālā hokeja līga savā mājaslapā piedāvā interviju ar organizācijas prezidentu Alekseju Morozovu. Pirmo reizi trīsarpus dienu laikā līga beidzot savos informācijas kanālos pieminēja Helsinku "Jokerit" un Nursultanas "Barys" izstāšanos no Gagarina kausa izcīņas otrās kārtas.

Morozovam tika vaicāts, kādēļ līgas norise netika apturēta uzreiz pēc pirmajiem Maskavas mēra ierobežojumiem: "Kad parādījās pirmais rīkojums, "Dynamo" un "Spartak" sērijā bija atlicis aizvadīt vairs tikai vienu spēli. Izsverot visus "par" un "pret" un konsultējoties ar ieinteresētajām pusēm, pieņēmām lēmumu pirmo kārtu izspēlēt līdz galam. Tobrīd ierobežojumi nebija tik stingri, kā tagad. Līga izskatīja dažādus variantus. Kā varēja precīzi izpildīt rīkojuma prasību un ielaist precīzi 5000 cilvēku, ieskaitot hokejistus, trenerus, personālu un līdzjutējus? Cik biļešu laist tirdzniecībā? Kuriem līdzjutējiem dot priekšroku? Tie bija ļoti sarežģīti jautājumi, bet laika līdz spēlei bija pavisam maz. Beigās pieņēmām lēmumu spēlēt bez skatītājiem. Skarbs lēmums, bet, domāju, taisnīgs."

"Vispirms Maskavas mēra rīkojums par 5000 dalībniekiem, tad Somijas un Kazahstānas robežu slēgšana un īpašs režīms Tatarstanā un Baškortostānā. Aizliegumi netika ieviesti vienlaicīgi. Pilnībā uzticamies valstu valdībām un specdienestiem, kuri nosaka, cik situācija tajā vai citā brīdī ir bīstama veselībai. Tikai viņiem ir visas iespējas pareizi novērtēt situāciju. Ja nav tiešu aizliegumu, tad, man liekas, ir jāturpina spēlēt," Morozovs turpināja. "Bija variants čempionātu apturēt uz nedēļu, par ko arī paziņojām dažas stundas pirms sēdes Sporta ministrijā. Turklāt izstrādājām scenāriju, kurā sešas komandas ir sadalītas divās grupās un 33 dienu laikā nosaka uzvarētāju vispirms apļa turnīrā, bet pēc tam arī pusfināla un fināla sērijās. Šo scenāriju prātā turam arī pašlaik, tikai laika tā realizācijai tagad ir daudz mazāk [līga ir apturēta līdz 10. aprīlim]."

Morozovs neuzskata, ka "Jokerit" un "Barys" izstāšanās dēļ Gagarina kausa noslēgums zaudētu leģitimitāti: "Sāksim ar to, ka, ja situācija mainīsies un klubi gribēs atgriezties, mēs, protams, pretoties negrasāmies. Taču šobrīd neuzskatu, ka šo klubu atteikums ir pamats tam, lai anulētu čempionāta rezultātus. Palikušo sešu komandu spēlētāji ir aizvadījuši visas spēles regulārajā sezonā un tikuši pāri izslēgšanas spēļu pirmajai kārtai. Viņu vainas šajā situācijā nav noteikti. Kādēļ gan mums būtu jāliedz viņiem iespēju turpināt cīnīties par kausu? Ja čempionāts turpināsies, tā iznākums būs leģitīms."

Morozovs neizslēdza nevienu attīstības scenāriju. Mērķis ir sezonu pabeigt līdz 30. aprīlim, taču nenoliedza iespēju, ka spēles varētu nākties aizvadīt arī pēc šā datuma, kurā beigsies līgumi virknei spēlētāju. Šādā gadījumā Morozovs milzīgu problēmu nesaskata, jo varētu pagarināt līgumus uz nepieciešamo īstermiņa periodu un šādu iespēju varētu paredzēt, mainot līgas reglamentu. Tāpat Morozovs neizslēdz, ka sezona varētu netikt pabeigta, bet uz šādu varbūtību līgas vadība pagaidām nevēlas koncentrēties.

Atgādinām, ka starp sešām palikušajām komandām ir Maskavas CSKA, Sanktpēterburgas SKA, Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dynamo", Kazaņas "Ak Bars", Novosibirskas "Sibir" un Ufas "Salavat Yulaev".

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/news/2020/03/18/...

  +2 [+] [-]

, 2020-03-18 21:42, pirms 4 gadiem
laipni lūgti, vatastānā!
Slēpts komentārs: RB3025

  +5 [+] [-]

, 2020-03-19 06:39, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: laipni lūgti, vatastānā!
ne visi tur galvā jāti vateņi...
ik palaikam parādās arī normāli viedokļi :
https://allhockey.ru/news/show/3814...

  +3 [+] [-]

, 2020-03-19 06:57, pirms 4 gadiem
RB3025 rakstīja: Tu idinj pat nezini vardu nozimi, kurus tu lieto
Vai tik vatņiks neesi.

     [+] [-]

, 2020-03-19 08:55, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Vai tik vatņiks neesi.
Tas ir retorisks jautājums.

     [+] [-]

, 2020-03-19 10:16, pirms 4 gadiem
A kuram gan būtu iespēja vai vajadzība apšaubīt šī kolhoza turnīra leģitimāti, ja beigās šis cirks tiks novests līdz kausa pasniegšanai? Pašu kolhoza turētāju vēstures annālēm jau tas vien vajadzīgs. Cita lieta, ja kādi leģionāri dabūs to sērgu un sabojās karjeru, varbūt attiecīgā federācija var kā reaģēt. Somi un kazahi vismaz savus galvenos spēlētājus no šī kolhoza paglāba.

     [+] [-]

, 2020-03-19 10:20, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: ne visi tur galvā jāti vateņi...
ik palaikam parādās arī normāli viedokļi :
https://allhockey.ru/news/show/381466-Nikolishin_udivitel_no_chto_KHL_srazu_posle_snyatiya_komand_ne_ostanovila_turnir
es jau citā rakstā teicu, ka ir daudz adekvātu viedokļu. te publicē idiotus, es attiecīgi reaģēju

     [+] [-]

, 2020-03-19 10:28, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: es jau citā rakstā teicu, ka ir daudz adekvātu viedokļu. te publicē idiotus, es attiecīgi reaģēju
to es ar pamanīju, ka sportacentrs un sportaziņas.com pārsvarā publicē vatņiku un padomju marazmātiķu viedokļus!

     [+] [-]

, 2020-03-19 10:30, pirms 4 gadiem
Kazaņa jau paziņoja savu viedokli,Ufas leģi prom.Kāds kauss?Pie tam šī pandēmija absolūti nav prognozējama,cik daudz laika tā prasīs.KHL vadība jau var rādīt,ka negrasās padoties,bet beigu beigās apstiprinās regulārās sezonas gala rezultātus ,pēc kā,CSKA zelts,AK Bars sudrabs un SKA bronza.Iznāk Krievijas čempionāta gala rezultāts.Tas protams mans subjektīvais viedoklis,bet manuprāt šobrīd visreālākais.Kaut gan ir viens spēcīgs pretarguments.Krievija ir neprognozējama,tāpat kā pandēmija.

     [+] [-]

, 2020-03-20 08:39, pirms 4 gadiem
Kāds krievu oligarhs nevar samierināties ar to, ka kausu šogad nepacels