Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Indraša jaunā komanda "Dynamo" piesaista vairākus spēcīgus Krievijas hokejistus

Rolands Eliņš

Indraša jaunā komanda "Dynamo" piesaista vairākus spēcīgus Krievijas hokejistus
Vadims Šipačovs
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Mārtiņa Karsuma bijusī un Mika Indraša jaunā komanda Maskavas „Dynamo” šodien paziņojusi par vairākiem nozīmīgiem sastāva papildinājumiem.

Kontinentālās hokeja līgas komanda Maskavas „Dynamo” šosezon nekvalificējās izslēgšanas spēlēm, taču starpsezonā pieteikusi savas ambīcijas nākamajā sezonā revanšēties. Maija sākumā Maskavas klubs apstiprināja latviešu uzbrucēja Mika Indraša pievienošanos, bet šodien komandas sastāvu papildināja pieci Krievijas hokejisti.

No Ziemeļamerikas Krievijā atpakaļ atgriezies aizsargs Andrejs Mironovs, kurš aizvadītajā sezonā nospēlēja desmit mačus Kolorado „Avalanche” rindās, taču pārsvarā atradās fārmklubā AHL, kur 26 spēlēs tika pie deviņiem punktiem. 23 gadus vecais Mironovs Krievijas izlases rindās piedalījies divos pasaules čempionātos un pirms došanās uz Ziemeļameriku pārstāvēja tieši „Dynamo”.

Lielākais ieguvums Maskavas komandā gan ir no konkurentes Sanktpēterburgas SKA, proti, uzbrucējs Vadims Šipačovs. Šipačovs SKA spēlēja kopš 2013. gada, bet šīs sezonas sākumā izmēģināja laimi NHL, pievienojoties „Golden Knights”, kurā gan aizvadīja tikai trīs spēles un ar skandālu to atstāja, pēc tam Krievijas medijos paužot sarūgtinājumu par NHL kluba vadības solījumiem.

Taču aizbraukšana no Ziemeļamerikas ļāva Šipačovam kļūt par Phjončhanas olimpisko spēļu čempionu, bet Krievijas izlasē pasaules čempionātā viņš pirmoreiz kopš 2013. gada netika iekļauts. SKA rindās Šipačovs šosezon guva 25 punktus 22 spēlēs. Viņš ar „Dynamo” noslēdzis divus gadu līgumu.

Maskavas komandai pievienojies arī pieredzējušais Maksims Afigenovs. Tieši šajā klubā Afigenovs uzsāka savu profesionāļa karjeru, kuras gaitā kļuva par pasaules čempionu pieaugušo un U20 izlašu sastāvā, piedalījās 651 NHL spēlē, gūstot 395 punktus, bet pēdējās piecās sezonās rezultatīvi spēlēja Podoļskas „Vityaz” rindās. 38 gadus vecais Afigenovs atgriezies „Dynamo” pēc 13 gadu pārtraukuma.

Maskavā turpmāk spēlēs arī bijušais „Severstal” līderis Dmitrijs Kagarlickis. Viņš piecās KHL sezonās pēc kārtas izcēlies ar vismaz 35 punktiem un šosezon 55 spēlēs tika pie 45 punktiem, palīdzot komandai iekļūt izslēgšanas spēlēs. Viņš ar „Dynamo” noslēdzis viena gada līgumu.

Tāpat „Dynamo” šodien atrada laiku oficiāli noformēt maiņas darījumu ar „Torpedo”, iegūstot 24 gadus veco uzbrucēju Jevgeņiju Mozeru, kurš KHL aizvadījis četras pilnvērtīgas sezons. Šosezon viņš, spēlējot vienā komandā ar Kasparu Daugaviņu, tika pie 14 punktiem 54 mačos. Pret Mozeru Maskavas klubs darījumā atdeva Dmitriju Markovinu, kurš iepriekšējās sezonas balansēja uz robežas starp KHL un fārmklubu, biežāk spēlējot otrajā.

Izmantotie resursi:
https://dynamo.ru/

  +1 [+] [-]

, 2018-05-17 17:41, pirms 6 gadiem
Indrašis būs labā komandā, kura pagaidām spriežot plāno iet pēc titula.....

  +4 [+] [-]

, 2018-05-17 17:43, pirms 6 gadiem
Afigena ka autoram no Afinogenova sanācis Afigenovs 😊 ğeniāli 😊👍

  +2 [+] [-]

, 2018-05-17 18:03, pirms 6 gadiem
Maskavas Dinamo būs ļoti spēcīga nākamajā sezonā!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-17 20:25, pirms 6 gadiem
autors raksta- Maksims Afigenovs
Kas šis par fruktu? Autori speciālisti zviedriskot skandināvu uzvārdus latviski,bet nu sāk ar krievu uzvārdu kropļošanu?Cirks.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-18 00:36, pirms 6 gadiem
Afigenovs... es afigel!