Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Skudra: "Varu uzklausīt piedāvājumus no citiem klubiem"

Skudra: "Varu uzklausīt piedāvājumus no citiem klubiem"
Pēteris Skudra
Foto: khl.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ņižņijnovgorodas "Torpedo" stūrmanis Pēteris Skudra atklāj, ka aizvadītajā sezonā neizdevās īstenot efektīvu kombinacionālo spēli, taču nav vēlēšanās atteikties no šādas pieejas. Latvieša trenētā komanda iepriekš piekopa agresīvu spēka hokeju, bet tagad izkrita izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Pēteris Skudra izvadījis piecas sezonas Ņižņijnovgorodas "Torpedo" galvenā trenera amatā. Pirmajās četrās sezonās tika spēlēts ļoti agresīvs spēka hokejs, bet kāpēc šajā sezonā nebija ierastās agresijas?
- Mēs apzināti atteicāmies no agresijas. Mainījās sastāvs, un parādījās vairāk tieši spēlējošo puišu. Deniss Paršins neskries "līmēt" bortā. Muršāks, Jegličs, Dugins, Daugaviņš - viņi nav tie puiši, kuri var kādu "nogalināt". Viņi ir spēlējošie. Vēlējāmies iegūt sastāva dziļumu un daudzveidību uzbrukumā, tāpēc vācām sastāvu tādam hokejam. Sezonas lielākā vilšanās ir tajā, ka mums neizdevās izpildīt tādu hokeju. Divu gadu laikā "play-off" bija astoņi zaudējumi, no tiem pieci papildlaikā. Vienkārša lieta: ja tu dominē uzbrukumā, tad jāgūst vārti. Ja uz tablo ir nulle, tad dari nepietiekami un pienāk laiks, kad momenti parādās arī pretiniekam. Par to es runāju visu sezonu. Mēs izveidojām tik daudz momentu, iniciatīva tik daudz bija mūsu rokās, taču iegāza realizācija. Darbojāmies bez viltības, bezzobaini, ļoti "kulturāli". Tas mani apbēdināja. Jāmēģina saprast, kur bija kļūda.

Sezonas laikā neradās doma atgriezties pie vecā un pārbaudītā agresīvā hokeja, ja neizdevās kombinacionālā spēle?
- Bija par vēlu. Sastāvs nebija tāds, spēles akcenti tiek salikti vasarā."

Tagad būtu gatavs atteikties no akcenta uz kombinacionālo hokeju un atgriezties pie iepriekšējo gadu shēmas, kas deva rezultātu?
- Nē. Mēs izcīnījām piekto vietu konferencē, neskatoties uz sarežģītu spēļu grafiku. Mums bija problēmas ar sastāvu un atslēgas spēlētāju traumām. Nevēlos atteikties no spēles daudzveidības.

Pēteris Skudra būs "Torpedo" galvenais treneris arī savā sestajā sezonā?
- Notika saruna, kurā man piedāvāja turpināt darbu, taču konkrētības nebija. No manas puses ir jautājumi. Man vienmēr svarīgi, kurp virzās organizācija, kādi ir mēķi un kā gatavojas tos sasniegt. Pagaidām nav atbilžu uz šiem jautājumiem.

Ja sniegs jūs apmierinošas atbildes, paliksiet?
- Vienu varu pateikt precīzi: man un treneru korpusam nav uzdevuma aiziet no "Torpedo".

Pēc sezonas pēdējās spēlēs bija emocijas, kas izskatījās kā sava veida atvadīšanās no Ņižņijnovgorodas. Tagad tomēr sanāk, ka saglabājas motivācija strādāt ar "Torpedo"?
- Neapšaubāmi. Motivācija ir, tā nekur nav pazudusi. Emocijas bija tāpēc, ka noslēdzās noteikts darba posms un varbūt, pasvītroju, varbūt tas bija mans pēdējais mačs. Bet nav uzdevuma aiziet. Piecu gadu laikā tagad pirmoreiz varu uzklausīt piedāvājumus no citiem klubiem, taču patlaban nekas nav izlemts.

Kādas ar hokeju tieši nesaistītas izmaiņas "Torpedo" varat atzīmēt šajos piecos gados?
- Galvenais ir infrastruktūra, kas šeit izveidota. Sākot ar ģērbtuvēm, beidzot ar trenažieriem un sintētisko ledu. "Torpedo" kultūra un disciplīna ir augstā līmenī. Lieliski ofisa darbinieki, ar kuriem patīkami un viegli. Nekas neradīja spriedzi. Viss tika risināts organizēti. Izveidoti visi apstākļi, lai hokejisti vēlētos šeit spēlēt. Šos piecus gadus nevaru izteikt vārdos. Šeit jūtos kā savējais.

Izmantotie resursi:
khl.ru


, 2018-03-17 16:29, pirms 6 gadiem
Uz Dinamo, nav citu variantu!
, 2018-03-17 16:41, pirms 6 gadiem
Nu tāds liekulis, un dirslaiža.. To viņš spēj pateikt pēc spēlēšanas NHL.. varēja vēl pateikt, ka KHL organizācija ir augstākā līmenī nekā NHL.
, 2018-03-17 17:10, pirms 6 gadiem
Es par Skudru!
Bet nu - Torpedo fani viņu šo sezonu baigi nolika, nezin vai izdosies saglabāt savu posteni...
jāsāk pamazām meklet atkāpšanās varianti...
Galvenais lai darbs Krievijā!
, 2018-03-17 17:12, pirms 6 gadiem
Esot pagajuso gadu nomainījies Gubernators Ņižņijā kurš baigi atbalstījis Skudru, tagad vairs tādas aizmugures neesot, līdz ar to var būt jautajumi...
, 2018-03-17 20:32, pirms 6 gadiem
Savickis par šo padomju pilsoni Muraveju varētu būt sajūsmā.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.