Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Avangard" uzvar un pagarina sēriju

"Avangard" uzvar un pagarina sēriju
Omskas "Avangard" uzbrucējs Antons Burdasovs
Foto: http://www.khl.ru

Vienīgajā Kontinentālās hokeja līgas Austrumu konfrences pusfināla spēlē uzvaru izcīnīja Omskas "Avangard", kas mājas arēnā pieveica Kazaņas "Ak Bars" ar 4:1, sērijā joprojām atrodoties iedzinējos ar 2:3. Divus vārtus mājinieku labā guva uzbrucējs Antons Burdasovs.

Pirms spēles viesu komanda saskarās ar problēmu, jo Omskas ledus halles drošības dienests neielaida iekšā “Ak Bars” talismanu Aibarsu. Visi mēģinājumi atrisināt šo situāciju izradījās neveiksmīgi. Nav zināms, cik lielā mērā tas incidents ietekmēja “Ak Bars” sniegumu, bet pirmos vārtus spēlē ielaida tieši viesi. Aleksandrs Perežogins apzaga pretspēlētāju uz zilās līnijas, pietuvojās vārtiem un piespēlēja atpakaļ Nikolajam Lemtjugovam, kura metiens izradījās neņemams Emilam Garipovam – 1:0. Emocijas sita augstu vilni un nedaudz vēlāk vienā no spēles epizodēm saķērās Mihails Juņkovs un Alberts Jaruļins, katram nopelnot pa četrām soda minūtēm.

Otrā perioda vidū Jegors Martinovs ar piespēli pāri laukumam atrada Antonu Burdasova, kurš neatvairāmi meta vārtu devītniekā no iemetiena apļa – 2:0. Spēles noslēdzošo trešdaļu viesu uzsāka vairākumā. Jevgeņijs Medvedevs piespēlēja Iļjam Zubovam, uzbrucējs noguldināja vārtsargu un iemeta tukšos vārtos – 3:0. Pēc vienas minūtes “Ak Bars” izdevās samazināt rezultāta starpību vairākumā – Irži Sekačs bija pirmais pie atlēkušās ripas – 3:1. Tiesneši ilgi skatījās video atkārtojumu, pēc kura tika atzīts, ka uzbrukuma laikā viesu komanda pareizi iegāja zonā un vārti tika ieskaitīti.

Mājinieki neļāva viesiem iejusties spēlē, jo drīz vien guva ceturtos vārtus – Burdasovs pēc Vladimīra Sobotkas piespēles ieraidīja ripu tukšos vārtos – 4:1. “Ak Bars” bija lieliska iespēja atspēlēties, jo viena uzbrukuma laikā “Avangard” spēlētāji divas reizes pārkāpa noteikumus, turklāt, ja Lemtjugovs saņēma tikai divas minūtes, tad Perežogins tika sodīts ar 5+20, kas nozīmēja divas minūtes lielajā vairākuma un vēl trīs garantētās minūtes piecatā pret četriem neatkarīgi no tā, vai tiek gūti vārti. Tomēr “Ak Bars” neizmantoja priekšrocību spēlētāju skaitā un spēle tā arī noslēdzās ar rezultātu 4:1.

“Avangard” sērijā atrodas iedzinējos ar 2:3, nākamā spēle notiks Kazaņā šo svētdien plkst. 19. martā plkst. 16:00 pēc Latvijas laika.

Kontinentālās hokeja līgas Austrumu konferences pusfināls

Omskas “Avangard” - Kazaņas “Ak Bars” 4:1 (1:0; 1:0; 2:1)
Vārti: 12:03 Lemtjugovs (Perežogins) 1:0, 29:10 Burdasovs (Medvedevs, Martinovs) 2:0, 41:40 Zubovs (Grigorjevs, Medvedevs, vair.) 3:0, 42:55 Sekačs (Tkačovs, Svitovs, vair.) 3:1, 50:08 Burdasovs (Sobotka) 4:1
Soda minūtes: 41:10
Metieni: 31:32
Vārtsargi: Furhs - Garipovs

KomandasSpēleSērijā
“Metallurg” un “Barys”-4:0
“Avangard” un “Ak Bars”4:12:3

Izmantotie avoti:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...

  +1 [+] [-]

, 2017-03-17 18:55, pirms 7 gadiem
Sekačs NHLā vēl tika saukts par Jirži, KHLā jau par Irži. Karjeras beigās būs vienkārši Ži Sekačs.

     [+] [-]

, 2017-03-17 19:36, pirms 7 gadiem
Labi, ka nav Sekačberjs vai Sekačšūns!