Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Karsums: "Priecājos, ka tiku prom no Tampabejas"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Karsums: "Priecājos, ka tiku prom no Tampabejas"
Mārtiņš Karsums
Foto: dinamoriga.eu

''Paldies ''Dinamo'' par doto iespēju. Esmu priecīgs, ka tiku prom no Tampabejas,'' intervijā Sportacentrs.com stāsta Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums. Hokejists sarunā arī atskatās uz debiju Nacionālajā Hokeja līgā (NHL), neizdevušos sezonu Amerikas Hokeja līgā (AHL) un gatavojas palīdzēt "Dinamo'' iekļūt Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) izslēgšanas mačos.

- Pirmais treniņš ''Dinamo'' sastāvā aiz muguras. Kādas sajūtas?
- Bija nedaudz grūtāk nekā parasti. Slidošanas dēļ, jo divas dienas nebiju slidojis. Vakar atlidoju, bet pirms tam biju Vašingtonā, kur kārtoju dokumentus. Pirms tam gan katru dienu slidoju. Kopumā ir normāli.

- Kā ar aklimatizāciju?
- Ir ok. Vakar plkst. 11 (vakarā) aizgāju gulēt, nogulēju visu nakti bez pārtraukumiem, un tagad jūtos jau daudz labāk nekā vakar.

- ''Dinamo'' spēlēsi vienā maiņā ar tiem pašiem partneriem, ar kuriem izlasē – Ģirtu Ankipānu un Jāni Spruktu. Šāda maiņa radās uzreiz vai Juliusam Šupleram biji citi varianti?
- Nē, uzreiz pateica, ka būs Melnā maiņa – es ar Jāni un Ģirtu kopā. Protams, ļoti liels prieks, ka varēšu spēlēt kopā tieši ar viņiem, jo ļoti labi saprotamies un esam viens pie otra pieraduši. Cerams, ka spēlē viss aizies.

- Kāpēc ''cerams''?
- Visādi gadās. Jāspēlē par visiem 100%, tad izdosies. Visi mūsu maiņā prot spēlēt hokeju, gan jau rezultāts neizpaliks.

- Rīt jāspēlē pret vienu no līgas vadošajām komandām – Magņitogorskas ''Metallurg''. Cik daudz pats seko līdz KHL un vai kaut ko zini par rītdienas pretinieku?
- Par pretiniekiem neko daudz nezinu – tik vien, ka ''Metallurg'' ir tabulas augšgalā. Tas nozīmē, ka tā komanda ir laba, bet, atklāti runājot, par pārējām līgas komandām (izņemot ''Dinamo''), neesmu interesējies, tāpēc grūti spriest. Dažas ''Dinamo'' spēles esmu redzējis internetā, jo tajā laikā, kad Rīgā notika spēles, parasti biju mājās pēc rīt treniņa.

- Nav noslēpums, ka tev bija sarunas arī ar Oļega Znaroka vadīto Balašihas ''MVD''. Cik nopietnas tās bija? Vai biļete uz Maskavu jau bija pasūtīta?
- Nē, biļetes nebija. Sēdēju, gaidīju un beigās atbraucu uz Rīgu.

- Tev bija vienalga, uz kurieni braukt – Rīgu vai Maskavu?
- Jā. Biju nonācis tādā situācijā, ka galvenais bija tikt prom. Nebija būtiski, vai tā būtu Rīga vai Maskava, galvenais, lai tiktu spēlēt! Būtu stulbi, ja būtu palicis tur, kur biju. Prieks par to, ka ''Dinamo'' paņēma mani un deva iespēju spēlēt.

- AHL līmenis vairs neapmierināja?
Ne gluži. Es Tampabejai vairs nebiju vajadzīgs. Viņiem tagad ir problēmas ar naudu, tāpēc arī gribēja tikt no manis vaļā.

- Kā vērtē savu sezonu Norfolkā?
- Beigas bija normālas. Sākums man gan ''švaks''. Pirmajos divos mēnešos bija laikam tikai vieni vārti.

- Kādi bija iemesli tam, ka neizdevās tikt pie vairāk punktiem?
- Iemesls viens – psiholoģija. Uzreiz pēc tam, kad mani nosūtīja lejā, nolaidās rokas. Tobrīd viss bija vienalga. Pagāja laiks un sapratu, ka nav vērts par to domāt, un atsāku spēlēt tā, kā to protu. Pēdējās 15 spēles, manuprāt, jau bija daudz labākas.

- Tavs liktenis faktiski bija zināms jau sezonas sākumā, kad ''Lightning'' aizsūtīja tevi uz fārmklubu. Kāpēc uzreiz nenāci uz Eiropu? Bija cerības tomēr tikt atpakaļ uz NHL?
- Tobrīd bija interese no pāris NHL komandām (Mārtiņš neatklāja, kuras komandas izrādīja interesi - V. B. ), bet tās nevarēja tikt vaļā no spēlētājiem, lai man atbrīvotu vietu. Nogaidīju mēnesi, divus... Nekas nenotika, bet tā sanāca palikt AHL.

- Vai šo pussezonu tavā karjerā var nodēvēt par vējā izmestu laiku?
- Tik skaļi negribētu teikt, bet tā noteikti būs laba mācība priekšdienām.

Atceroties pagājušo sezonu, tiki pie lielās iespējas uzspēlēt pasaules labākajā līgā. Guvi vārtus pret pašu Martinu Brodēru, bet nostiprināties NHL tev neizdevās. Kas pietrūka tad un kas nesanāca šosezon?
- NHL ir katra spēlētāja sapnis. Man bija tāda iespēja, viss bija forši. Protams, gribējās vairāk vārtus, bet to ir grūti izdarīt, ja tu spēlē trešajā vai ceturtajā maiņā. Jāsaka paldies Bostonai un Tampai par doto iespēju. Kas pietrūka? Pašam grūti spriest. Vienu lietu zinu – ātrums. Starta ātrumu vajag lielāku. Man jau Bostonā teica, lai pie tā piestrādāju. Kad Tampā mani nosūtīja uz fārmklubu, man nepateica iemeslus, kāpēc tas izdarīts. Uzzināju, ka man bijusi slikta nometne, bet detaļas neviens neteica – ko nepareizi darīju, nenorādīja uz kļūdām. Nometnē man nedeva iespēju sevi parādīt. Nospēlēju trīs spēles un visas ceturtajā maiņā.

- Atgriežoties pie ''Dinamo'', par līgumu – tas noslēgts uz atlikušo sezonas daļu. ''Dinamo'' taču sākotnēji bija gatavi ņemt tevi tikai ar norunu, ja būsi šeit arī nākamajā sezonā...
- Jā, tā patiešām bija, taču aģents ar klubu beigās spēja vienoties. ''Dinamo'' izdarīja pretimnākšanu, un esmu apmierināts ar noslēgto vienošanos.

- ''Dinamo'' regulārajā čempionātā ir palikušas 13 spēles un līdz astotajai vietai ir seši punkti. ''Play off'' tuvu vai tomēr tālu?
- Seši punkti nav daudz, taču, ja paskatās no otras puses, kalendārs ir grūts, it sevišķi izbraukuma mači. Uzskatu, ka varam cīnīties ar visām komandām. Galvenais – jāspēlē visas 60 minūtes un jāpilda trenera norādījumi. Mūsu komandā taču visi prot spēlēt hokeju!

- Esi jau skatījies nākotnē, ko darīsi pēc šīs sezonas? Vai plāno atgriezties AHL un caur turieni nokļūt NHL vai palikt Eiropā?
- Par to pagaidām nedomāju. Šobrīd domāju tikai par ''Dinamo'' un to kā tikt ''play off''.

- Tavuprāt, pa kādu ceļu ir vieglāk nokļūt uz NHL – caur AHL, KHL vai, piemēram, uzspīdot pasaules čempionātā?
- Noteikti caur AHL. Tajā līgā ir visvairāk skautu. Amerikā pat uz junioru mačiem iet NHL skauti.

1 2 3 73 komentāri

 +67 [+] [-]

, 2010-01-17 16:45, pirms 14 gadiem
mums prieks, ka būsi Rīgā!

 +49 [+] [-]

, 2010-01-17 16:51, pirms 14 gadiem
Turies!
ar nepacietiibu gaidu riitdienas machu!
Slēpts komentārs: ar4iks

 +25 [+] [-]

, 2010-01-17 16:56, pirms 14 gadiem
dinde rakstīja: mums prieks, ka būsi Rīgā!
Tu gribēji teikt - ESI Rīgā!

 +30 [+] [-]

, 2010-01-17 16:57, pirms 14 gadiem
cerams,ka Karsums būs tas kas spēs to visu pasākumu sakārtot

 +14 [+] [-]

, 2010-01-17 16:58, pirms 14 gadiem
nu gaidam ritdienu ar nepacietibu!!
un novelam uzvaru un vartus

 +15 [+] [-]

, 2010-01-17 16:59, pirms 14 gadiem
Būs laba iespēja pierādīt sevi .Priekšā PČ,OG !!
Slēpts komentārs: srajo

  +6 [+] [-]

, 2010-01-17 16:59, pirms 14 gadiem
ar4iks rakstīja: Zaagis rit taa vai taa, bet jacinas.. gaidu rit golu no Arnasona un Petrovicka
pesimists !!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-17 17:02, pirms 14 gadiem
paarejot uz khl, vinjsh nav gadijuma norakstijis karjeru nhl? vai ir bijushi gadijumi, kad kads speletaajs kaa maartinjsh aizbrauc no farmkluba uz eiropu pieraadiit savu lietderibu, un peec tam atgriezhas nhl/ahl farmklubu sistema un tiek nhl?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +32 [+] [-]

, 2010-01-17 17:06, pirms 14 gadiem
srajo rakstīja: iesildīsies ar Gagarina kausu, un tad Vankuverā visiem parādīs!
Tu no hokeja diezgan maz ko saproti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2010-01-17 17:08, pirms 14 gadiem
VB pret jautājums- Kāpēc ''cerams''?

Tu, autor, esi galīgi glups, kas tu cerēji,ka viņš teiks,ka uzreiz gūs katrā spēlē viņa maiņa hat-trick.
Tavs stils noder pie tādiem kā Lipmans u.c bet uz šādām intervijām vajag normālus žurnālistus

  +2 [+] [-]

, 2010-01-17 17:10, pirms 14 gadiem
Viņš ir pelnījis vietu NHL!

  +8 [+] [-]

, 2010-01-17 17:15, pirms 14 gadiem
panpalis rakstīja: Viņš ir pelnījis vietu NHL!
vēl jau nav nopelnījis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2010-01-17 17:19, pirms 14 gadiem
Interesanti. Katsums ir pirmais vecis, kuru nācies dzirdēt, ka laimīgs tikt prom no NHL. Neesmu gan īpašs hokeja lietpratējs un fans, bet interesanti...

  +5 [+] [-]

, 2010-01-17 17:22, pirms 14 gadiem
Raimonds65 rakstīja: Interesanti. Katsums ir pirmais vecis, kuru nācies dzirdēt, ka laimīgs tikt prom no NHL. Neesmu gan īpašs hokeja lietpratējs un fans, bet interesanti...
Galigi nepareizi saprati, vins ir preicgs ka tika prom no AHL, protams ja vinu tur negrib, tad kads pamats but priecigam?
Domaju ja vins no NHL kluba uz Dinamo tiktu nezinu vai butu priecigs

  +7 [+] [-]

, 2010-01-17 17:23, pirms 14 gadiem
paskatījos kalendārā- smagas beigas. viegli nebūs. mums palika mg.metalurgs, spartaks, maskavas dinamo, SKA, atlants, CSKA, avangards, un ufa (tas no smagā gala) un severstaļ, minska, viķaz, torpedo un baris. Lai gan mums ir tendence ar smago galu cīnīties labāk nekā ar tiem, kuri potenciāli jāuzvar, tomēr būs grūti un karsuma palīdzība būs vajadzīga cerēsim, ka laukumā viņam nevajadzēs daudz laika lai aklimatizētos.

  +5 [+] [-]

, 2010-01-17 17:24, pirms 14 gadiem
rolix20 rakstīja: Pats galvenais ,lai riit nepaarcenshas.Savaadaak kaadu iebortees bortaa liidz bezsamanjai,tad ilgi mociis sirdsapzinjas paarmetumi.Speeleet saaks piesardziigi,tas gan nebuutu labi.Taa jau vienreiz pret Zviedriem sanaaca.Arii chalis bija uz vilnja un baigi prieciigais.
Tajā epziodē jau zviedrs pats bija vainīgs, Mārtiņš spēleja noteikumu robežās.
Bet tas,ka Mārtiņš uz laukuma atdos visu no sevis tas ir pilnīgi skaidrs,novēlu veiksmi!

  +3 [+] [-]

, 2010-01-17 17:25, pirms 14 gadiem
Melnaa mainja cerams pretiniekiem vinji sagaadaas ne mazums "melno" briizu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-17 17:28, pirms 14 gadiem
Raimonds65 rakstīja: Interesanti. Katsums ir pirmais vecis, kuru nācies dzirdēt, ka laimīgs tikt prom no NHL. Neesmu gan īpašs hokeja lietpratējs un fans, bet interesanti...
NHL ir tomēr sapnis un līmenis augstāk nekā KHL vai kur citur, cilvēkam mērķis, kuru grib pierādīt, uz brīdi atliekas, tāpēc arī nav priecīgs.

  +5 [+] [-]

, 2010-01-17 17:37, pirms 14 gadiem
tagad tikai mierīgi. Jātiek galā ar lielo uzmanību Rīgā un būs ok.!

  +5 [+] [-]

, 2010-01-17 17:39, pirms 14 gadiem
Ja nu Tampa nav devusi sevi pieradit, ganjau Mārtins paradis ka labi spele KHL limeni

  +6 [+] [-]

, 2010-01-17 17:40, pirms 14 gadiem
Lai izdodas dzīt izmisumā pretinieku vārtsargus, Mārtiņ!!!

  +4 [+] [-]

, 2010-01-17 17:40, pirms 14 gadiem
KHL vairs nav pastariits, un NHL tieshaam reekjinas ar KHL, ne pa velti ir shie striidi, gan par speeleetaajiem, gan par junioriem (kas gan ir sens staasts)! Taa kaa ir speeleetaaji, kas nokljuvushi sprukaas (KHL) pieraadiijushi, ka var atgriezties NHL!

  +5 [+] [-]

, 2010-01-17 17:45, pirms 14 gadiem
ar Mārtiņu - uz play off
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-01-17 17:51, pirms 14 gadiem
Nekur nav tik labi kā mājās

  +2 [+] [-]

, 2010-01-17 17:56, pirms 14 gadiem
Priecājos, ka esi Rīgā! Ievelc Dinamo play-off!

  +3 [+] [-]

, 2010-01-17 18:06, pirms 14 gadiem
Slikti ir tas, ka viņš ir vēl tālāk no NHL nekā bija iepriekš, viņam šeit jākļūst par zvaigzni, lai viņu tur pamana vai atkal jābrauc uz AHL un tu jāsāk kapāt no pašas apakšas. Jācer, ka čalim būs motivācija sisties.

 +12 [+] [-]

, 2010-01-17 18:12, pirms 14 gadiem
Volx rakstīja: Es sapni redzeju ka lauz ligumu ar Spruktu.
Zini, kas notiek ar sapņiem, kurus izstāsta citiem? Nepiepildās...

  +9 [+] [-]

, 2010-01-17 18:22, pirms 14 gadiem
Buutu Kanaadietis sen jau nhl speleetu!
1 2 3 73 komentāri