Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Arī "Sibirj" izmaksā hokejistiem algas un nokārto parādus

Arī "Sibirj" izmaksā hokejistiem algas un nokārto parādus
"Sibirj" hokejisti
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas Federālais Nodarbinātības dienests jeb vienkāršoti Rostruds paziņojis, ka KHL klubs "Sibirj" pēc dienesta iniciatīvas ir dzēsis savu parādu pret spēlētājiem. Pēdējo divu mēnešu laikā "Sibirj" nebija izmaksājusi algas 150 tūkstošu eiro apmērā.

Rostruda veiktajā pārbaudē iepriekš bija atklājies, ka "Sibirj" ir oficiāls parāds 201 kluba darbiniekam, ieskaitot spēlētājus. Nodarbinātības dienests bija licis klubam šo parādu dzēst maksimāli ātri, un šodien paziņots, ka "Sibirj" ar šo pienākumu ticis galā sekmīgi.

"Juridiskajām personām, kuras bija atbildīgas par algu neizmaksāšanu, tika piedraudēts ar administratīvo sodu, ja situācija netiks uzlabota, taču noliktajā termiņā parādi tikuši dzēsti," vēstīts Rostruda paziņojumā.

Par "Sibirj" finansiālajām runām šosezon tika sākts runāt jau augustā, kad Spēlētāju arodbiedrības prezidents Sergejs Paremuzovs paziņoja, ka šim klubam ir nopietnas problēmas, tiesa, atsevišķi spēlētāji ar oficiālām sūdzībām vēl nav vērsušies. Paremuzovs arī uzskata, ka būtu nepieciešama stingrāka KHL kontrole pār klubu finansiālajām darbībām, proti, algu izmaksām. Pašreizējā situācija paredz, ka hokejists var lauzt līgumu, ja nav saņēmis algu divus mēnešus, turklāt tad viņam pienāktos arī kompensācija par pārējo līguma laiku, taču Paremuzovs atzīst, ka šī sistēma nedarbojas efektīvi: "Ja kāds klubs NHL nemaksātu agas, tur viss notiktu ātri - pārdod klubu, un viss. Taču pie mums klubi tomēr pilda arī sociālo funkciju."

Arodbiedrība nesen norādīja, ka pagaidām par algu nemaksāšanu sūdzējušies vien "Barys" hokejisti, taču KHL apcirkņos skaļi tiek runāts arī par citu klubu problēmām. Visu sezonas sākumu šajā nepatīkamajā sarakstā atradās arī Rīgas "Dinamo", taču vakar kluba valdes priekšsēdētājs paziņoja, ka šīs problēmas atrisināts un spēlētāji algu saņēmuši.

"Sibirj" nākamā spēle paredzēta jau rīt pret Jaroslavļas "Lokomotiv".

Izmantotie resursi:
Новости | Роструд добился выплат игрокам...
ТАСС: Спорт - Роструд добился ликвидации...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-16 16:35, pirms 10 gadiem
khl klubi sāk palenam uz kājam nostāties.
, 2014-10-16 17:06, pirms 10 gadiem
Prieks ka otrajā spēcīgākajā līgā ir sākuši maksāt algas. Vēl viens solis lai tuvākajā laikā apsteigtu NHL!
, 2014-10-16 17:20, pirms 10 gadiem
tas pats noslepumainais lielkolhoza sponsors kas djinama?
, 2014-10-16 17:41, pirms 10 gadiem
Klusas aizdomas,ka šis noslēpumainais sponsors ir .....pats KHL,kurš nevēlas lai šī KHL sezona galīgi izgāžas. Šosezon būs vel daudz jautrības ar šo ĺīgu.Īpaši sezonas nosĺēgumā.
, 2014-10-16 18:54, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Klusas aizdomas,ka šis noslēpumainais sponsors ir .....pats KHL,kurš nevēlas lai šī KHL sezona galīgi izgāžas. Šosezon būs vel daudz jautrības ar šo ĺīgu.Īpaši sezonas nosĺēgumā.
varetu ari but, ja jau viss tik liels noslepums... ta ligai butu pamatiga anti reklama, ja vairaki klubi sezonas laika aizietu pa skuju taku
, 2014-10-16 19:05, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Klusas aizdomas,ka šis noslēpumainais sponsors ir .....pats KHL,kurš nevēlas lai šī KHL sezona galīgi izgāžas. Šosezon būs vel daudz jautrības ar šo ĺīgu.Īpaši sezonas nosĺēgumā.
bet vispār jau smieklīgi - jau kādu mēnesi Novosibirskā brēkā par milzu finanšu problēmām - bet, reku, izrādās ar 150tk EUR (kas varētu būt ~1% no kluba budžeta!!) viss atrisinās. Tu tam tici?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-16 19:49, pirms 10 gadiem
Pilnīgi piekrītu

protams,ka A-BURTS rakstīja: bet pasreiz SKA-CSKA visai spraiga spele Radulovs ka nelabais nepajokam ardas uz sodito solinia 10 minutes sanema, 1:1 pagaidam
, 2014-10-16 19:49, pirms 10 gadiem
Abrags rakstīja: bet vispār jau smieklīgi - jau kādu mēnesi Novosibirskā brēkā par milzu finanšu problēmām - bet, reku, izrādās ar 150tk EUR (kas varētu būt ~1% no kluba budžeta!!) viss atrisinās. Tu tam tici?
Her viņu zin,kam tagad Parašā vispār var ticēt.
Katrā ziņā sagaidīt spēlētāju un klubu darbinieku atziņas visa šā sakarā ir diezgan bezcerīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-16 20:11, pirms 10 gadiem
Nu joptvai, kā trešos ielika Iļja

protams,ka A-BURTS rakstīja: tagad jau 3:1 CSKA laba
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-16 21:04, pirms 10 gadiem
arbadzelis un namejelis ka vienmer nozelojami! ejat tak musu vietejos vienotelus un kaiminelus labak izkidat
, 2014-10-16 21:09, pirms 10 gadiem
Radzinsh rakstīja: arbadzelis un namejelis ka vienmer nozelojami! ejat tak musu vietejos vienotelus un kaiminelus labak izkidat
cik klases esi beidzis? Ej labāk uz vakarskolu - citādi uz Tevi ar pirkstiem rāda
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.