Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

''Dinamo'' eksperimentē ar sastāvu un piedzīvo pirmo zaudējumu turnīrā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

''Dinamo'' eksperimentē ar sastāvu un piedzīvo pirmo zaudējumu turnīrā
Ņikita Jevpalovs bija viens no pamanāmākajiem ''Dinamo'' hokejistiem laukumā šodien
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Dodot iespēju pierādīt sevi jaunajiem spēlētājiem un hokejistiem ar pārbaudes laika līgumiem, pirmo zaudējumu Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņā piedzīvoja Sanda Ozoliņa vadītie Rīgas ''Dinamo'' hokejisti, piekāpjoties Jaroslavļas ''Lokomotiv'' ar 1:5. Rīdzinieki šajā spēlē tika pie 43 soda minūtēm.

Šim mačam, kas no turnīra viedokļa tikpat kā neko neizšķīra, treneri bija izvēlējušies ļoti eksperimentālu sastāvu - ar Lesio un Makmilanu pirmajā virknējumā darbojās 18 gadus vecais Emīls Ģēģeris. Pirmoreiz Dzelzceļa kausā pie teikšanas tika uzbrucēja vienaudzis - aizsargs Renārs Kārkls, tāpat arī Nikolajs Jeļisejevs, Frenks Razgals, Rolands Gritāns, kurš atgriezies komandas sastāvā, un Ēriks Ševčenko.

Pēc viena mača pārtraukuma laukumā atpakaļ bija Oskars Batņa, bet atpūta dota Galjardi, Kristo, Indrašim, Stolerijam, Gilīsam, Ališauskam, Jerofejevam, Galviņam. Kapteiņa Ginta Meijas prombūtnē šos pienākumus pildīja Pujacs, savukārt Pītersu vārtos nomainīja Jānis Kalniņš, rezervē esot ''Lokomotiv'' vārtsargu trenera Sergeja Naumova dēlam Antonam.

Mačs tika uzsākts augstā tempā, turklāt rīdzinieki jau otrajā minūtē tika pie vairākuma - teicami nospēlēja Lipsbergs, gar pretinieku vārtiem apspēlējot divus pretspēlētājus un grasoties ripu raidīt vārtos, tomēr pēdējā brīdī tika paklupināts. Kopā ar Makmilanu un Lesio vairākuma izspēle tika uzticēta arī jaunajam Ģēģerim, taču šim virknējumam saspēle nesekmējās. Kā nākamie laukumā nāca otrais uzbrucēju trijnieks - Razgals - Jevpalovs - Jeļisejevs ar Bičevski un Zīli uz zilās līnijas. Hokejisti ar teicamu saspēli atrada brīvo Jeļisejevu, kura mestajai ripai nūju precīzi pielika Bičevskis - 1:0.

Tiesa, trīs minūtes vēlāk ar ko līdzīgu atbildēja viesi, tikai vienādos sastāvos - kustībā ''Lokomotiv'' uzbrucēji izspēlēja šķērsām pāri uzbrukuma zonai pa metienam Denisam Osipovam, kurš raidīja ripu cauri Jāņa Kalniņa padusei un izlīdzināja rezultātu - 1:1. Pēc zaudētajiem vārtiem rīdzinieki pamanījās arī nonākt mazākumā, grēkojot Balinskim. Vairākumā Jaroslavļa lūkoja nogādāt ripu uz vārtu priekšu, kas arī izdevās - tur esošais Jegors Korškovs meta, Kalniņš ripu ar lielām pūlēm tomēr atsita, bet aizsargi kārtīgi nenovaktēja vārtu priekšu, ļaujot Rušanam Rafikovam to iebakstīt vārtos un panākt 1:2.

Sajutuši trauksmes signālu, ''Dinamo'' hokejisti metās atspēlēties. Pretuzbrukumā pēc labas darbības aizsardzībā izskrēja Jevpalovs, tiekot apturēts ar noteikumu pārkāpumu. Šajā vairākumā mājniekiem par daudz tehniskā brāķa, kļūdu piespēlēs, un iespēja neizmantota. Rīgas aizsardzības zonā valdīja pamatīgs haoss, un Mosaļovam bija lieliska iespēja gūt savas komandas trešos vārtus. Tam sekoja vēl divi rīdzinieku noraidījumi, turklāt Lipsbergs vienubrīd atstāja savu komandu trijatā. Mazākumā rīdzinieki spēlēja ļoti pašaizliedzīgi, guldamies ripas ceļā. Gandrīz puse no pirmā perioda tika aizvadīta skaitliski nevienādos sastāvos.

Otro trešdaļu ar lielu enerģiju uzsāka Jevpalova uzbrucēju trijnieks, pats Ņikita bīstami meta pa Aleksandra Sudņicina vārtiem. Vēl vienu noraidījumu nopelnīja Lipsbergs, bet mazākumā pēc Mosaļova metiena glāba Kalniņš. Visveiksmīgāk uzbrukumā turpināja spēlēt otrā maiņa, pēc Razgala individuāla reida pretiniekus glābjot Sudņicinam. Trešdaļas vidū ļoti ilgu uzbrukumu izveidoja Jaroslavļa, taču, aizsargiem vairākas reizes neveiksmīgi cenšoties izraidīt ripu no aizsardzības zonas, vietā bija Jānis Kalniņš.

Kalniņam nācās glābt vēlreiz pēc pozicionālas aizsargu kļūdas, kamēr rīdziniekiem pagalam nesekmējās ar mešanu pa vārtiem - pirmajā trešdaļā vārtu rāmī tika raidīts tikai viens metiens, tiesa, tas pats arī nonāca aiz vārtu līnijas. Jautājums, kas noteikti sagādās visvairāk galvassāpju treneriem, ir spēles disciplīna, jo esot vairākumā, rīdzinieki uzreiz pēc tā beigām pamanījās nonākt lielajā mazākumā. ''Lokomotiv'' piecinieks ar ātrām piespēlēm sarāva ''Dinamo'' aizsardzību gabalos, un pēc Brendona Kozuna metiena Kalniņam neizdevās ripu atsist kārtīgi, pēc kontakta ar atsitējcimdu tai ielidojot vārtos - 1:3.

Četras minūtes līdz perioda beigām Jaroslavļas hokejisti kārtīgi aizsardzībā izskoloja uzbrukumā labi spēlējošo Jevpalova maiņu, aizsardzībā muļķīgi kļūdījās Gritāns, ļaujot netraucēti ripu vārtos iebakstīt Denisam Aleksejevam, kurš panāca 1:4. Tas vēl otrajā trešdaļā nebija viss - noseguši Kalniņa redzamību, viesi izkārtoja labu brīdi metienam Pāvelam Kudrjavcevam, kurš iespēju izmantoja - jau 1:5.

Trešajai trešdaļai sākoties, ar elegantu reidu izcēlās Jevpalovs, apspēlēdams divus pretinieku aizsargus, tomēr neizdevās apvest vārtsargu. Spēles tempu pazemināt negrasījās ne viena, ne otra komanda. Divatā pret vienu aizsargu izskrēja Jevpalovs un Jeļisejevs, Ņikta atdeva piespēli Nikolajam, kura metienu apbrīnojami tvēra Sudņicins. Nedaudz vēlāk brīnums liedza gūt vārtus arī Pujacam, kam neizdevās iebakstīt ripu tukšā stūrī.

''Lokomotiv'' hokejisti pa galvu, pa kaklu uz priekšu nerāvās, apzinoties četru vārtu pārsvaru, kamēr ''Dinamo'' rindās bīstamas situācijas padevās vairākkārt izveidot vienīgi Jevpalova maiņai. Viesspēlētāji Lesio un Makmilans spēlēja ļoti epizodiski. Sešas minūtes pirms mača beigām gandrīz nobrieda kautiņš starp Batņu un Ļubuškinu, tomēr tiesneši abus atvēsināja. Batņa gan tika noraidīts līdz spēles beigām, kamēr Ļubuškins saņēma 2+2 sodu. Pagalam nelaimīga situācija gadījās Zīlem, kurš raidīja ripu ārā no savas zonas tik spēcīgi, ka tā pāri visam laukumam pārlidoja pāri aizsargstiklam. Turpinājumā rezultāts vairs nemainījās un spēle noslēdzās ar zaudējumu - 1:5.

Rīt 19:30 abas komandas tiksies atkārtoti Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņas finālā.

Rīgas ''Dinamo'' - Jaroslavļas ''Lokomotiv'' 1:5 (1:2;0:3;0:0)

Vārti: 3:38 Bičevskis (Jeļisejevs, Zīle, vair.) 1:0, 5:01 Osipovs (Poluņins, Korškovs) 1:1, 7:15 Rafikovs (Korškovs, Kraskovskis, vair.) 1:2, 34:46 Kozuns (Nakladals, Apaļkovs, vair.) 1:3, 36:56 Aleksejevs (Kudrjavcevs, Mosaļovs) 1:4, 37:30 Kudrjavcevs (Kadeikins) 1:5.
Soda minūtes: 43:8
Metieni: 13:32
Vārtsargi: Jānis Kalniņš - Aleksandrs Sudņicins

Rīgas ''Dinamo'' sastāvs

#98 Jānis Kalniņš (#20 Antons Naumovs); #18 Georgijs Pujacs - #26 Uvis Balinskis, #9 Krišjānis Rēdlihs - #2 Renārs Kārkls, #6 Ēriks Ševčenko - #7 Kristaps Zīle, #52 Rolands Gritāns; #38 Lukass Lesio - #88 Brendons Makmilans - #49 Emīls Ģēģeris, #69 Nikolajs Jeļisejevs - #89 Ņikita Jevpalovs - #41 Frenks Razgals, #13 Gunārs Skvorcovs - #11 Oskars Batņa - #37 Juliāns Misjus, #94 Edgars Kulda - #96 Māris Bičevskis - #97 Roberts Lipsbergs.

Latvijas Dzelzceļa kauss 2017

VKomandaSUUPZPZVārtiP
1.Jaroslavļas "Lokomotiv"3200110:56
2.Rīgas "Dinamo"320017:86
3.Kazaņas "Ak Bars"310115:74
4.Minskas "Dinamo"301027:92

Latvijas Dzelzceļa kauss 2017

DatumsLaiksVietaSpēleRez.
13. augustsplkst. 19:30Arēna RīgaRīgas Dinamo – Minskas Dinamo (TV6)3:2
14. augustsplkst. 19:30Arēna RīgaRīgas Dinamo – Kazaņas Ak Bars (TV6)3:1
16. augustsplkst. 19:30Arēna RīgaRīgas Dinamo – Jaroslavļas Lokomotiv (TV6)1:5
17. augustsplkst. 19:30Arēna RīgaSpēle par vietu (TV6)-
1 2 3 4 5 6 195 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2017-08-16 21:49, pirms 7 gadiem
Nu sastāvs jau bija diezgan pašķidrs šodien, tas arī jāatzīst.

     [+] [-]

, 2017-08-16 21:50, pirms 7 gadiem
Cerams dinamo parakstīs līgumu ar Jevpalovu

     [+] [-]

, 2017-08-16 21:52, pirms 7 gadiem
Cerams ka Kalniņš bus n1, bravo janis

     [+] [-]

, 2017-08-16 21:53, pirms 7 gadiem
Pilna arēna - lieliski!Jaunie dabūja izspēlēties- pozitīvi!Rīt būsim spēcīgākajā sastāvā - un parādīsim savu īsto spēku!
Slēpts komentārs: erikxxl

     [+] [-]

, 2017-08-16 21:55, pirms 7 gadiem
Nekas traģisks nav noticis! Vīri taupa spēkus, lai rīt likumsakarīgi celtu virs galvām kausu un triumfētu turnīrā! Jauki, ka Ozoliņš dod iespēju ikvienam!

  +9 [+] [-]

, 2017-08-16 21:55, pirms 7 gadiem
Viss ok, jaunie ar tomēr jāpārbauda

 +11 [+] [-]

, 2017-08-16 21:56, pirms 7 gadiem
Noderīga spēle bez līderiem. Jeļisejevs ar Jevpalalovu pieklājīgi izskatijās. Kalniņš gan nekāds. Uz 3 periodu gribējās redzēt Jr.Naumovu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2017-08-16 21:58, pirms 7 gadiem
Hulim un parejiem DInamo nolicejiem nebus vakarinas jaed, otrs latvietis apests, vares apsmiet latviesu hokejistus kuri sovakar zaudeja. Diezgan nozelojami tie Dinamo aprunataji.

  +2 [+] [-]

, 2017-08-16 21:59, pirms 7 gadiem
Diemžēl vēl no izlases pārbaudes spēlēm Kalniņš ļoti nepārliecina,arī aizsardzība diezgan caura..rīt redzēs kas ir kas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: biskaps
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-08-16 22:03, pirms 7 gadiem
Nu nez. Tur jau brāķis aizsardzībā. Kr. Redliham daudz sūdus vārija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-16 22:05, pirms 7 gadiem
Reeberbahn rakstīja: Hulim un parejiem DInamo nolicejiem nebus vakarinas jaed, otrs latvietis apests, vares apsmiet latviesu hokejistus kuri sovakar zaudeja. Diezgan nozelojami tie Dinamo aprunataji.
Nu tādi kā Funis kas kad sagrauj viņa komandu - viņš atrodas pilnīgā ekstāzē un publicē SC savas dienasgrāmatas - tas arī nav normāli. Es nekad neesmu saticis savā dzīvē cilvēku ar šādu dīvainu attieksmi. Funis ir unikāla parādība.

     [+] [-]

, 2017-08-16 22:06, pirms 7 gadiem
biskaps rakstīja: Tikmēr citā spēlē Latvijas spēcīgākais klubs ar 5:2 pieveica HK Zemgale/LLU!
Domā RD ir krievu klubs - ne Latvijas?

 +10 [+] [-]

, 2017-08-16 22:06, pirms 7 gadiem
Šis portāls jau sen ir kļuvis par ķerto saieta laukumu xd
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-08-16 22:07, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Nekas traģisks nav noticis! Vīri taupa spēkus, lai rīt likumsakarīgi celtu virs galvām kausu un triumfētu turnīrā! Jauki, ka Ozoliņš dod iespēju ikvienam!
Aizmirsi pateikt vārdu "ģērēt." Nākamreiz lūdzu neaizmirsti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-16 22:09, pirms 7 gadiem
Nekuriens sargs rakstīja: Šis portāls jau sen ir kļuvis par ķerto saieta laukumu xd
neesmu dzirdeejis ka kaads buutu noķerts !

     [+] [-]

, 2017-08-16 22:09, pirms 7 gadiem
Kalņiņam tiešām viss ir pa palkiem un lejām, te baiģi švaks, te var šo to notvert! Bet vienozīmīgi nav pirmais NR!

     [+] [-]

, 2017-08-16 22:09, pirms 7 gadiem
HMB-BIROJSSS!!! rakstīja: Riit 1000eur uz LOKO likshu

IESAKU
un riit LOKO sadomaas liiderus atpuutinaat !

  +2 [+] [-]

, 2017-08-16 22:09, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Domā RD ir krievu klubs - ne Latvijas?
Kāds viņš Latvijas klubs, ja viss ir tiešā saistībā ar Krieviju. Tas, ka bāzējas Rīgā neko nenozīmē. Tad jau tagad jaunie Kuņluņi arī ir Latvijas klubs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-08-16 22:11, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Aizmirsi pateikt vārdu "ģērēt." Nākamreiz lūdzu neaizmirsti.
Esmu pārliecināts, ka rīt Lokomoķiv tiks ģērēts! Tad arī teikšu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-08-16 22:11, pirms 7 gadiem
kuklitis rakstīja: neesmu dzirdeejis ka kaads buutu noķerts !
Domā tev to ziņās pa TV ziņos? It kā tu zinātu šo subjektu reālos vārdus un uzvārdus pa lielākajai daļai. Tu taču arī esi kaut kāds tur kuklitis - multiplikāciju filmu varonis.

  -1 [+] [-]

, 2017-08-16 22:12, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Esmu pārliecināts, ka rīt Lokomoķiv tiks ģērēts! Tad arī teikšu.
Kā tad. Nemaz nešaubos. Ha-ha.

  +3 [+] [-]

, 2017-08-16 22:13, pirms 7 gadiem
NU rīt Loko neies tik viegli, Vārtos noteikti Pīters, Aizsardzībā Stolerijs, Jerofejevs, Galviņšm gan jau, kā arī Kristū, M. Rēdlihs, Indrašis, laukuma'būss! Personīgi domāju būss labāka spēle!

  +3 [+] [-]

, 2017-08-16 22:14, pirms 7 gadiem
ar jevpalovu ir japaraksta,labi spele
1 2 3 4 5 6 195 komentāri