Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Vilsons: "Vēlējos spēlēt komandā, kas var cīnīties par kausu"

Vilsons: "Vēlējos spēlēt komandā, kas var cīnīties par kausu"
Kails Vilsons rīdzinieku klubā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Kanādiešu uzbrucējs Kails Vilsons aizvadītajā sezonā bija Rīgas "Dinamo" rezultatīvākais spēlētājs, bet jaunajā sezonā viņš spēlēs Čeļabinskas "Traktor". Pirms līguma parakstīšanas viņš pakonsultējās ar latvieti Lauri Dārziņu.

"Ļoti iepatikās spēles stils KHL, kur ir lielāki laukumi. Meistarības līmenis arī augsts. Man patīk spēlēt uz lielākiem laukumiem, šķiet, ka izdodas neslikti. Pagājušajā sezonā man te patika, tāpēc vēlējos palikt un spēlēt komandā, kas var cīnīties par kausu," atzīst Vilsons.

Kanādietis novēl panākumus savam bijušajam klubam, kam salīdzinoši nelielais budžets liedz reāli pretendēt uz līgas galveno trofeju. "Komandai ir ļoti neliels budžets. Ceru, ka tie visi finanšu jautājumi netraucēs aizvadīt labu sezonu," saka leģionārs. "Es guvu milzīgu gandarījumu, spēlējot Rīgas "Dinamo" komandā".

Starpsezonā viņš parakstīja līgumu ar Doņeckas "Donbass", taču saspīlētās ģeopolitiskās situācijas dēļ šī kluba spēlētājiem nācās meklēt citas darbavietas. "Traktor" piedāvājumam viņš piekrita jau nākamajā dienā. Pirms lēmuma pieņemšanas viņš gan pakonsultējās ar Lauri Dārziņu, kurš nesen bija nodarbināts šajā Urālu klubā. "Viņš teica, ka Čeļabinskā viņam patika, laba pilsēta, kluba organizācija ir augstā līmenī. Kad esi apspriedies ar cilvēku, kuru zini un kam uzticies, tad vieglāk pieņemt lēmumu," atzīst kanādietis.

Ko saka tuvinieki un draugi par to, ka tagad Kails spēlē nevis Latvijā, bet gan Krievijā? "Nedomāju, ka viņi zina starpību starp Latviju un Krieviju [smejas]. Viņiem tas ir vienlīdz kaut kur tālu," atklāj Vilsons.

Izmantotie resursi:
www.championat.com


, 2014-08-16 13:47, pirms 10 gadiem
vienvārdsakot, ja Rīgā būtu nauda, tad paliktu.
, 2014-08-16 13:49, pirms 10 gadiem
Rīga var!!!
, 2014-08-16 13:49, pirms 10 gadiem
... un saņemt labu naudu.. to Tu Kail aizmirsi pieminēt
, 2014-08-16 13:49, pirms 10 gadiem
Jā, jā, Vilson, Traktors pagājušajā gadā tiešām cīnījās par Gagarina kausu! Tādēļ aizbildināties ar to diezin vai vajadzētu. Vienkārši gāja tur, kur solīja lielāku naudu, kas nav nekas nosodāms.
, 2014-08-16 13:53, pirms 10 gadiem
ritenis rakstīja: vienvārdsakot, ja Rīgā būtu nauda, tad paliktu.
Tad arii Darzins un Mikelis vel nemtos pa Riigu ja butu liels budzets un vel neskaitami, vienvard sakot nebutu katras sezonas butiska sastavu maina, kas reali visu cakare, un arii rezultati butu vel labaki, bet ar tadu budzetu var vien ceret par ieklusanu playoff, kas jau buus labs sasniegums uz kopeja foona, protams fani cer uz ko vairak, un musejie ir spejigi uz ko vairak, un ja vel veiksme butu nedaudz vairak..
, 2014-08-16 13:58, pirms 10 gadiem
zanessa rakstīja: Jā, jā, Vilson, Traktors pagājušajā gadā tiešām cīnījās par Gagarina kausu! Tādēļ aizbildināties ar to diezin vai vajadzētu. Vienkārši gāja tur, kur solīja lielāku naudu, kas nav nekas nosodāms.
Traktors cīnījās par Cerību kausu, šķiet tika finālā kur zaudēja Omskai, varbūt Kailais grib tik pie Cerību kausu un saprata ka Dinamo par Cerību kausu vairs necīnīsies jo ies uz Gagarinu un tapēc Kailais Rīgu pameta!
, 2014-08-16 13:58, pirms 10 gadiem
Nez ko Dārzs labu pateica par Čeļabu? Viņam tur toč labi negāja..
, 2014-08-16 14:23, pirms 10 gadiem
Jebkuram cilvēkam ir tiesības mēģināt īstenot savas ambīcijas likuma robežās. Viņš grib kausu un naudu arī.
, 2014-08-16 14:24, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: Nez ko Dārzs labu pateica par Čeļabu? Viņam tur toč labi negāja..
Spēlē negāja no rokas, bet sadzīviski un finansiāli tur noteikti bija labi.
, 2014-08-16 18:01, pirms 10 gadiem
Īsti nesaprotu par ko te dažiem tāds cepiens. Reālistiski skatoties ar pašreizējo kluba vadību Dinamo kauss nespīd. Naudas nav, komandas līderus noturēt nevar. Praktiski katru sezonu jāsāk viss no jauna un jāspēlē laimes spēle ar nepārbaudītiem leģionāriem. Nekāda progressa. Tik vien kā vājo lejasgalu varam noturēt(par kuriem tāpat kopumā pārējai līgai tīri ****).

Tikai loģiski, ja spēlētāji(kas sevi pierādījuši šajā līgā)centīsies iekļūt spēcīgākā komandā/iegūt labāku līgumu. Ne jau leģionāri te dzenās uz citām valstīm cīnīties par visu slavināto Gagarinu Pārsvarā tikai un vienīgi $$$, kauss ir kā neliels bonuss. That's it.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-16 19:58, pirms 10 gadiem
nauda dara brīnumus
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.