Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Kulda: "Skatos variantus arī KHL"

Kulda: "Skatos variantus arī KHL"
Artūrs Kulda
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

„Es skatos variantus arī KHL. Man nav noteikts laika limits, līdz kuram jāparaksta līgums. Varu parakstīt kaut rīt, pēc nedēļas vai mēneša – jebkurā līgā,” intervijā „Sporta Avīzē” stāsta Latvijas izlases hokejists Artūrs Kulda.

Pēc negaidītā izsaukuma no Novosibirskas „Sibir” uz Vinipegas „Jets” aizvadītās sezonas izskaņā, Kulda gan netika pie spēles laika, bet intensīvi trenējās, tiekot atalgots ar kvalifikācijas līgumu, kas paredz, ka „Jets” saglabā tiesības uz latviešu aizsargu vēl vismaz uz vienu sezonu. „Tas ir tikai kvalifikācijas līgums, lai saglabātu tiesības uz mani,” īss ir Kulda. „Esmu brīvais aģents gan NHL, gan KHL. Pašlaik gaidu izdevīgus piedāvājumus, pēcāk jau izraudzīšos labāko,” skaidro hokejists.

„Esmu mierīgs un, godīgi sakot, lieki nesatraucos, jo principā neko tur nevaru mainīt, varu tikai trenēties. Ja reiz kvalificēja mani, tad attiecīgi rēķinās ar mani, bet tik un tā galavārds piederēs man, kur spēlēšu. Pagājušogad bija līdzīga situācija, kad nav skaidrības par nākamo sezonu, lai gan tā jau ir pēdējos gadus. Vēlētos, protams, lai būtu, pēc kā orientēties, bet pašlaik nav citu variantu, kā tikai trenēties,” sarunā ar „Sporta Avīzi” stāsta Kulda, noliedzoši atbildot uz jautājumu, vai piedāvājumu viņam izteikusi Rīgas „Dinamo” kluba vadība.

2012. gada vasarā Artūrs noslēdza viena gada līgumu ar KHL klubu Novosibirskas "Sibir". Sezonas pirmajās sešās spēlēs viņš guva piecus vārtus, kļūdams par KHL tābrīža labāko vārtu guvēju starp aizsargiem un otro labāk starp visiem spēlētājiem. Pēc tam, kad "Sibir" piedzīvoja zaudējumu Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā, Kulda atgriezās Vinipegas "Jets", noslēdzot ar klubu līgumu līdz sezonas beigām, taču tās rindās laukumā nevienā spēlē tā arī nedodoties.

Pilnu interviju ar Kuldu lasiet „Sporta Avīzes” jaunākajā numurā.

Izmantotie resursi:
„Sporta Avīze”


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-16 10:59, pirms 11 gadiem
"atalgots ar kvalifikācijas līgumu"
Jets ir pilnīgi āži ne pašiem Kuldu vajag, ne citiem klubiem tiks.
tāds tas atalgojums.
Pie kam ne viens pats Kulda būs atkal cietējs, Jets aizsargu pārbagātībā.

Noslēgti līgumi uz nākošo sezonu:
Enstrom, Tobias
Byfuglien, Dustin
Clitsome, Grant
Trouba, Jacob
Stuart, Mark
Pardy, Adam

Uz arbitrāžu padoti kvalifikācijas līgumi:
Zach Bogosian
Paul Postma

Kopumā no Vinipegas 5 spēlētāji padevuši uz arbitrāžu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-16 13:02, pirms 11 gadiem
zaipis rakstīja: "atalgots ar kvalifikācijas līgumu"
Jets ir pilnīgi āži ne pašiem Kuldu vajag, ne citiem klubiem tiks.
tāds tas atalgojums.
Pie kam ne viens pats Kulda būs atkal cietējs, Jets aizsargu pārbagātībā.

Noslēgti līgumi uz nākošo sezonu:
Enstrom, Tobias
Byfuglien, Dustin
Clitsome, Grant
Trouba, Jacob
Stuart, Mark
Pardy, Adam

Uz arbitrāžu padoti kvalifikācijas līgumi:
Zach Bogosian
Paul Postma

Kopumā no Vinipegas 5 spēlētāji padevuši uz arbitrāžu
6-7. aizsarga vieta Kuldam būtu pa spēkam. Protams, ka Jets tāpat vien savas tiesības uz Kuldu neatdos, kāpēc lai viņi atdotu to, kas ir viņu?
, 2013-07-16 13:04, pirms 11 gadiem
sandis44442 rakstīja: Sen nav bijusi tik interesanta Sporta Avīze..
Tad jau ļoti labi, ka es sen neesmu to pircis
, 2013-07-16 20:33, pirms 11 gadiem
uz Dinamo
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-17 14:31, pirms 11 gadiem
"Виннипег" предложил мне контракт, но это предложение сделано потому, что клуб намерен сохранить на меня права. Жду подходящих предложений, потом уже выберу из имеющихся вариантов. Рижское "Динамо" предлагало контракт.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.