Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Sallinena pārcelšanās uz Rīgas "Dinamo" tomēr varētu nenotikt

Sallinena pārcelšanās uz Rīgas "Dinamo" tomēr varētu nenotikt
Tomi Sallinens. Foto: AP/Scanpix

31 gadu vecais Somijas hokeja uzbrucējs Tomi Sallinens pirms pāris dienām vēl nebija saņēmis piedāvājumu no Rīgas "Dinamo", kaut gan aprīļa sākumā parādījās informācija par viņa iespējamo pievienošanos šim KHL klubam.

Kā jau ziņots, aprīļa sākumā krievu medijs vēstīja, ka soms Sallinens varētu pievienoties Rīgas "Dinamo".

Šonedēļ vēl nebija skaidrības, vai Tomi Sallinens paliks Zviedrijas vienībā "Brynäs" arī uz nākamo sezonu, kaut gan ir spēkā esošs līgums ar šo klubu. Minētajā kontraktā iekļauts punkts, kas ļauj pārcelties uz KHL, bet tādā gadījumā šāds līgums jāparaksta līdz 15. maija beigām. "Mums uz galda joprojām nekā nav," pirms pāris dienām teica spēlētāja aģents Tomass Sjegrens. Tādējādi atvēlētais laiks šobrīd jau varētu būt beidzies.

"Jau kādu laiku strādāju. Dažreiz līgumi var tikt noslēgti pēdējā dienā, dienu iepriekš vai piecas minūtes pēc tam, kad esmu sniedzis interviju, kurā saku, ka nekas tāds nenotiks. Reiz kas tāds patiešām notika," saka Sallinena aģents. "Ja mēs saņemam labu piedāvājumu, tad tas ir interesanti. "Brynäs" viņam klājas labi, viņš izbauda to, kur atrodas."

Aizvadītajā sezonā Somijas centra uzbrucējs piedalījās 52 spēlēs, kurās izcēlās ar 11 vārtiem un 16 piespēlēm, būdams ceturtais rezultatīvākais spēlētājs "Brynäs" komandā. Iepriekš viņš jau ir spēlējis KHL: 2016.-2017. gada sezonu sāka Ņižņekamskas "Neftekhimik", bet pabeidza Pekinas "Kunlun Red Star".

Atgādinām, ka sesto reizi pēc kārtas Rīgas "Dinamo" netika KHL izslēgšanas spēlēs un šoreiz finišēja turnīra tabulas priekšpēdējā vietā. Pēc neveiksmīgās sezonas klubs nolēma neturpināt sadarbību ar līdzšinējo treneru korpusu. Tagad jāskatās, kas notiks ar koronavīrusa pandēmiju saistītajām lietām - jāgaida robežu atvēršana, pulcēšanas un pasākumu organizēšanas ierobežojumu atcelšana, ekonomiskās situācijas stabilizēšanās un tā tālāk. Starpsezonā joprojām nav salīgts "Dinamo" galvenais treneris un netiek ziņots par līgumu parakstīšanu ar leģionāriem.

Izmantotie resursi:
Gefle Dagblad / hockeysverige.se
sport-express.ru


, 2020-05-16 14:59, pirms 4 gadiem
Somam būs jāpagaida, jo vateņus neapmierina attālinātais ......... ar Mīksto Juri un Funi.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.