Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kīnens - Pekinas "Kunlun Red Star" galvenais treneris

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kīnens - Pekinas "Kunlun Red Star" galvenais treneris
Maiks Kīnens
Foto: Kunlun Red Star / rsport.ru

Slavenais kanādiešu speciālists Maiks Kīnens (67) apstiprināts par KHL vienības Pekinas "Kunlun Red Star" galveno treneri, šodien vēsta ķīniešu klubs.

Maiks Kīnens: "Ķīna nopietni attīstās ekonomiskajā ziņā, tai ir liela politiskā ietekme pasaulē. Ceru, ka varēšu dot savu ieguldījumu kluba attīstībā un izlases sagatavošanā mājas olimpiskajām spēlēm."

Kā jau ziņots, Ķīnas galvaspilsēta ir izvēlēta kā 2022. gada ziemas olimpisko spēļu mājvieta. Tas nozīmē, ka hokeja turnīrā piedalīsies arī ķīniešu izlase. Ķīnas hokejā vajadzīgs progress.

Aizvadītajā sezonā KHL debitants Pekinas "Kunlun Red Star" galvenā trenera Vladimira Jurzinova vadībā iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur pirmās kārtas sērijā piekāpās iepriekšējās sezonas čempionvienībai Magņitogorskas "Metlallurg" (1-4). Ķīniešu klubā bija nodarbināts arī Latvijas pilsonis Raitis Pilsētnieks - sporta direktora Vladimira Krečina vietnieks.

Pekinas klubs informē, ka nākamajā sezonā būs divi mērķi - iesaistīt vismaz piecus ķīniešu hokejistus ar pietiekamu spēles laiku (tiks organizēti speciāli drafti, lai visā pasaulē atrastu piemērotus ķīniešu spēlētājus) un iekļūt KHL izslēgšanas spēļu otrajā kārtā. Kīnena vadībā klubs cer sākt jaunu ēru, kur komanda būs konkurētspējīgāka.

Maiks Kīnens trenera karjeras laikā vadījis tādus klubus kā Filadelfijas "Flyers", Čikāgas "Blackhawks", Ņujorkas "Rangers", Sentluisas "Blues", Vankūveras "Canucks", Bostonas "Bruins", Floridas "Panthers" un Kalgari "Flames". NHL trenera karjeras laikā Kīnens 1386 spēlēs palīdzējis saviem klubiem tikt pie 672 panākumiem. 1994. gadā kopā ar Ņujorkas "Rangers" viņš kļuva par Stenlija kausa ieguvēju, bet vēl trīsreiz (divreiz ar "Flyers", vienreiz ar "Blackhawks") piedalījies Stenlija kausa finālā.

Slavenais kanādietis 2013. gadā kļuva par Magņotogorskas "Metallurg" galveno treneri un jau pirmajā sezonā izcīnīja KHL galveno trofeju. Kīnens ir vienīgais treneris, kurš ieguvis gan Stenlija kausu, gan Gagarina kausu.

Izmantotie resursi:
rsport.ru

  +1 [+] [-]

, 2017-03-16 15:46, pirms 7 gadiem
Prieks par šo cilvēku! Par lielu un skaistu KHL!

  +2 [+] [-]

, 2017-03-16 15:51, pirms 7 gadiem
Nogrieza naudu Medveščakam, lai ķīniešiem varētu Maiku uzsaukt?

  +1 [+] [-]

, 2017-03-16 17:26, pirms 7 gadiem
Lai kiniesiem interestu hokejs, tur vajag savakt Z-Amerikas sastavu ar daziem skalakiem uzvardiem, vini jau ka kerti uz tadam lietam, futbola tiesi ta ari notiek.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-16 18:05, pirms 7 gadiem
Viņa gados sēdēt savā rančo un dzīvot mierīgu dzīvi ne skraidīt pa pasauli un mācīt ķīniešiem hokeju spēlēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja