Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

CSKA grauj "Ak Bars" un trešo reizi novembrī neielaiž vārtus

CSKA grauj "Ak Bars" un trešo reizi novembrī neielaiž vārtus
CSKA uzbrucējs Mihails Grigorenko guva divus vārtus mačā pret Kazaņas "Ak Bars". Foto: rsport.ria.ru

Maskavas CSKA izcīnīja trešo sauso uzvaru novembrī, ar 5:0 apspēlējot Gagarina kausa ieguvēju Kazaņas „Ak Bars”. Citā spēlē „Neftekhimik” savā laukumā piekāpās Bratislavas „Slovan” ar 2:3.

Kazaņa norisinājās 2018. gada Gagarina kausa fināla atkārtojums – „Ak Bars” pret CSKA. Toreiz pārākā bija komanda no Tatarstānas, svinot uzvaras četros mačos no pieciem, bet šodien armijas komanda tika pie vieglā panākuma – 5:0. Astotajā minūtē Mihails Grigorenko pēc Lindena Veja piespēles atklāja rezultātu – 1:0. Otrajā periodā CSKA labi izspēlēja vairākumu, Antons Slepiševs saņēma piespēli kreisajā iemetiena aplī un iemeta ripu tukšajā stūrī – 2:0.

„Ak Bars” bija iespēja atgriezties spēlē, jo divas minūtes vēlāk maskaviešu aizsargs Mets Robinsons piespieda ripu vārtsarga laukumā, par ko uz CSKA vārtiem nozīmēja soda metienu. Tomēr Aleksandrs Burmistrovs to nerealizēja, bet mača vidū Grigorenko guva savus otros vārtus spēlē un panāca 3:0. Drīz CSKA palika četratā, bet vienā no epizodēm Ivans Teļegins paātrinājās, vienatnē izskrēja pret Kazaņas vārtsargu Emīlu Garipovu, palielinot pārsvaru līdz 4:0.

Minūti pirms spēles beigām ar vārtu guvumu atzīmējās arī Konstantīns Okulovs – 5:0. CSKA svinēja 23. uzvaru 27 mačos, un ar 46 punktiem ieņem pirmo vietu Rietumu konferencē, par trīs punktiem apsteidzot otrajā vietā esošo Sanktpēterburgas SKA. CSKA jau devīto reizi šosezon noslēdza spēli bez ielaistiem vārtiem.

Tikmēr Ņižņekamskas „Neftekhimik” pēc zaudējuma Rīgas „Dinamo” savā laukumā piekāpās arī Bratislavas „Slovan” – 2:3. Pēc divām trešdaļām rezultāts bija 1:3 – „Slovan” laba vārtus guva Žiga Jegličs, Mihals Ržepiks un Džefs Tafē, bet mājinieku sastāvā atzīmējās Mihaels Ruhoma. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Adams Polašeks samazināja deficītu līdz minumam – 2:3, kas gan neizglāba „Neftekhimik” no 15. zaudējuma šosezon. „Slovan” kontā tagad ir 22 punkti, un no „play-off” zonas Slovākijas komanda atpaliek vien par diviem punktiem.

KHL spēles, 15. novembris

SpēleRezultāts
Ak Bars – CSKA0:5
Neftekhimik – Slovan2:3
Torpedo – Dinamo (Rīga)2:3 PL

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...