Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Dynamo" ar Karsumu, bet bez Daugaviņa izcīna ceturto uzvaru pēc kārtas

"Dynamo" ar Karsumu, bet bez Daugaviņa izcīna ceturto uzvaru pēc kārtas
Mārtiņš Karsums pret Romānu Rukavišņikovu
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Kontinentālajā hokeja līgā ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Maskavas "Dynamo", kas izbraukumā līdz 23. minūtei ieguva trīs vārtu pārsvaru pret pašreizējo Gagarina kausa čempioni Sanktpēterburgas SKA, un tas tika noturēts - 4:2. Mārtiņš Karsums laukumā pavadītajās nepilnās 17 minūtēs izdarīja trīs metienus, bet Kaspars Daugaviņš nespēlēja.

Maskavas "Dynamo" vadībā izvirzījās astotajā minūtē, kad Anseļs Gaļimovs tika pie netraucēta metiena no labās puses, un izcelties neliedza arī šaurais leņķis. Otrās trešdaļas pašā ievadā divas reizes izdevās izmantot skaitlisko vairākumu, kas ļāva pārsvaru palielināt līdz 3:0. Vispirms Maksims Karpovs iešāva ripu devītniekā, pēcāk Mets Robinsons bija precīzs no zilās līnijas. Kanādiešu aizsargam, kurš ir rezultatīvākais spēlētājs komandā, tas bija piektais vārtu guvums astoņos mačos.

Taču Sanktpēterburgas SKA nepadevās, līdz 50. minūtei deficītu samazinot līdz minimumam. Maksimam Čudinovam vairākumā padevās metiens no vidējas distances, bet Antons Belovs realizēja pārsvaru pieci pret trim. Tomēr atspēlēties laukuma saimniekiem nebija lemts. Punktu viņu cerībām ar metienu tukšos vārtos pielika Jurijs Babenko - 4:2 Maskavas "Dynamo" labā.

Mārtiņš Karsums uzvarētāju rindās spēlēja otrajā virknējumā, laukumā pavadot 16 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā tika izdarīti trīs metieni (visi otrajā trešdaļā) un trīs spēka paņēmieni, bloķēts viens metiens un zaudēts vienīgajā iemetienā. Kaspars Daugaviņš laukumā nedevās otrajā mačā pēc kārtas.

Maskavas "Dynamo" ar astoņās spēlēs sakrātajiem 15 punktiem ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē, bet Sanktpēterburgas SKA pagaidām tikai devītā. Pirmo pozīciju ieņem Maskavas CSKA, kas šovakar atstāja sausā Hantimansijskas "Yugra" - 4:0. Desmit spēlēs ar astoņiem vārtu guvumiem izcēlies Džefs Plets. Ar 20 metieniem galā tika 20 gadus vecais vārtsargs Iļja Sorokins.

KHL regulārais čempionāts, 15. septembris

SpēleRez.
Jaroslavļas "Lokomotiv" - Magņitogorskas "Metallurg"3:0
Maskavas CSKA - Hantimansijskas "Yugra"4:0
Sanktpēterburgas SKA - Maskavas "Dynamo"2:4
Čerepovecas 'Severstal" - Jekaterinburgas "Avtomobilist"4:1

, 2015-09-15 22:51, pirms 9 gadiem
Sūdīgi, ka Daugava palaidies. Karsums laukumā bija divos Dynamo vārtu gūšanas brīžos, tāpēc prieks par Mārtiņu.
, 2015-09-15 22:54, pirms 9 gadiem
Daugava jau speeleetu,ja shim ljautu...nav tak vinjsh tik suudiigs,ka nevar speeleet pat 4 mainjaa
diez,cik ilgi Viitols sho turees gjerbtuvee???!
, 2015-09-15 23:10, pirms 9 gadiem
acīm redzot Daugava būs muti palaidis.
, 2015-09-15 23:29, pirms 9 gadiem
Ceturtā uzvara pēc kārtas? Dynamo pēdējās četrās spēlēs tikai vienu reizi uzvarēja
, 2015-09-15 23:59, pirms 9 gadiem
Garpeters rakstīja: Ceturtā uzvara pēc kārtas? Dynamo pēdējās četrās spēlēs tikai vienu reizi uzvarēja
Ne gluži - pēdējās četrās spēlēs divas uzvaras, bet četras uzvaras pēc kārtas tiešām nav.
, 2015-09-16 00:01, pirms 9 gadiem
Kāds zina kas ar Daugaviņu? Nevar taču būt tik slikti
, 2015-09-16 00:08, pirms 9 gadiem
Kaspars lai krāmē čemodānus un uz Rīgu! Zvaigzni Leino lai aizvieto
, 2015-09-16 00:45, pirms 9 gadiem
Ceturtā uzvara pēc kārtas? Ulvi, saņemies!
, 2015-09-16 08:32, pirms 9 gadiem
Neesmu skatījusies, bet varbūt autors domā, ka Dinamo ir uzvarējusi 4. spēli pēc kārtas kurā piedalījās Karsums, bet nespēlēja Daugaviņš.
, 2015-09-16 08:34, pirms 9 gadiem
eisaks rakstīja: Kāds zina kas ar Daugaviņu? Nevar taču būt tik slikti
Galīgi vājš!!!
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.