Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Zaharovs: "Esmu runājis 1000 reizes - Baltkrievijas hokejam vajag KHL"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Zaharovs: "Esmu runājis 1000 reizes - Baltkrievijas hokejam vajag KHL"
Mihails Zaharovs. Foto: hockey.by

Baltkrievijas izlases galvenais treneris Mihails Zaharovs norāda, ka Minskas "Dinamo" arī ar vāju finansējumu var audzināt jaunos spēlētājus un pārdot bagātākiem klubiem. Viņaprāt, valstsvienība var nonākt tikpat zemā līmenī kā Ukrainas izlase, ja baltkrievu klubs nespēlēs Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

Kā zināms, KHL pagājušajā sezonā Minskas "Dinamo" centās nepalikt pēdējā vietā, taču šajā cīņā atzina Rīgas "Dinamo" pārākumu. Baltkrievijas klubam radās problēmas ar finansējumu, tagad ir skaidrs, ka nākamās sezonas budžets būs pieticīgs.

Kāds ir jūsu viedoklis par Minskas "Dinamo" spēlēšanas lietderību KHL? "Nesaprotu, kāpēc visi diskutē par šo jautājumu. Baltkrievijas hokejs vispār neattīstīsies bez mūsu kluba dalības KHL. Par to esmu runājis 1000 reizes," norāda Mihails Zaharovs. "Un nav svarīgi, kādā stāvoklī komanda atrodas. Jā, finansējums ir ļoti vājš, taču pat ar to naudu komanda var audzināt spēlētājus un pārdot bagātākiem klubiem."

Baltkrievijas izlasei pēdējos gados ir grūti laiki, tāpēc tiek piesaistīti leģionāri. Valstij vajag Teiloru, Parē, Prinsu, Pletu un Beilenu, nesen atzina izlases galvenais treneris Zaharovs.

"Mūsu hokejistiem jāspēlē spēcīgos čempionātos, tad rezultāts būs arī nacionālajai izlasei. Ja Baltkrievijas komanda nespēlēs KHL, nonāksim pie līdzības ar Ukrainas izlases rezultātiem. Šī diskusija ir jāizbeidz. Neredzu, kā Baltkrievijas hokejs varētu attīstīsies bez KHL. Piekrītu, mums ir problēmas, bet vispirms jau bērnu hokejā," saka treneris.

2021. gada pasaules čempionāts notiks Latvijā un Baltkrievijā. Rīgas grupā spēlēs Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Latvija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna. Minskas grupā cīnīsies Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija, Lielbritānija. Rīga uzņems divus arī ceturtdaļfinālus, bet pārējie divi un atlikušie mači notiks Baltkrievijas galvaspilsētā.

Izmantotie resursi:
hockey.by