Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Medvedevs: "Baumas par Kovaļčuka algu ir tik tālu no patiesības, ka izraisa tikai smaidu"

Medvedevs: "Baumas par Kovaļčuka algu ir tik tālu no patiesības, ka izraisa tikai smaidu"
Iļja Kovaļčuks
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Šodien oficiāli notika skaļākā pāreja Kontinentālās hokeja līgas vēsturē - četru gadu līgumu ar Sanktpēterburgas SKA noslēdza 30 gadus vecais Iļja Kovaļčuks, kurš atteicās no 77 miljonu ASV dolāru vērta un 12 gadus ilga līguma ar Nacionālās hokeja līgas klubu Ņūdžersijas "Devils". Tiek baumots, ka Kovaļčukam SKA maksās 20 miljonus gadā, taču baumas pilnībā noliedza KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs. Savukārt pats Kovaļčuks uzskata, ka atgriešanās Krievijā ir pareizs lēmums.

"Vēlme beigt karjeru NHL parādījās vēl lokauta laikā. Ieraudzīju attieksmi pret hokeju un spēlētājiem. Viss patika. Sanktpēterburgā ir teicama infrastruktūra, lieliski līdzjutēji, lietišķa vadība. Biju patīkami pārsteigts. Bet, kad atgriezos Amerikā, pēc sezonas beigām uzstādīju...Ultimātu? Tiešs jautājums. Parunāju ar Ņūdžersijas ģenerālmenedžeri Lū Lamorello par to, lai mani palaistu un es atgrieztos Krievijā. Daudzi domā, ka par to paziņoju nedēļu pirms brīvo aģentu tirgus atvēršanās, taču tā nav tiesa. Lū brīdināju jau sen. Un esmu pateicīgs Lamorello, ka viņš mani saprata. Domāju, ka tā ir labāk abām pusēm," sacīja Iļja Kovaļčuks. "Ņūdžersijai ir labi jaunie puiši, kuri nākotnē var izaugt par lieliskiem spēlētājiem. Un arī es atgriežos mājās, kur gūšu baudu no hokeja un gatavošos sezonas lielākajam notikumam - Soču olimpiādei."

"Tādas lietas vienā dienā neatrisina," Kovaļčukam tika vaicāts, vai Lamorello uzreiz nepiekrita Iļjas aizbraukšanai. "Notika darbs, kurā piedalījās mans ziemeļamerikāņu aģents Džejs Grosmans. Viņš bieži tikās ar Lū, runāja. Beigu beigās tika atrasts kompromiss, par ko viņiem milzīgs paldies. Kā attiecos pret kritiku, par galveno pārejas iemeslu uzskatot naudaskāri? Ļoti mierīgi. Katram šajā sakarā ir savs viedoklis. Vai tad es kādam kaut ko nozagu [Džeremijs Rēniks Kovaļčuku vainoja zādzībā - A.S.]? Normāls cilvēks saprot - tas ir pateikts tīri emociju dēļ. Rēniks bija ļoti labs hokejists. Un domāju, ka viņa karjerā radās tādas situācijas, kad vajadzēja pieņemt lēmumu, kas bija labāks spēlētājam un viņa ģimenei. Nebraucu ne uz Mēnesi, ne Ķīnu vai Japānu. Bet gan mājās, kur dzīvo mana mamma, māsa un visi mani draugi. Krievijā man ir daudz ērtāk."

"34 gados man paliek gan vēlme, gan kaisle spēlēt hokeju. SKA ir milzīgi uzdevumi. Vēl nekad neesmu bijis čempions un ceru, ka man tas izdosies Sanktpēterburgā," Kovaļčuks atbildēja uz jautājumu, kādēļ parakstīja līgumu tieši uz četrām sezonām. Nesen viņa māsa Arina medijos sacīja, ka Iļja pēc trim gadiem plānojot atgriezties NHL. "Ļoti mīlu mammu un māsu. Katram var būt savs viedoklis. Bet nebraucu uz Krieviju tādēļ, lai domātu par to, kā atgriezties NHL. Domāju tikai par to, kā dot pēc iespējas vairāk labuma SKA un līgai kopumā, mūsu skatītājiem. Mums priekšā ir olimpiāde, bet pēc trim gadiem - pasaules čempionāts Maskavā un Sanktpēterburgā. Daudz labu notikumu, kuros jāparāda teicama spēle."

"Esmu ļoti priecīgs, ka tik ilgi spēlēju stiprākajā līgā pasaulē. Žēl, ka man nesanāca iegūt Stenlija kausu. Pagājušajā gadā tam biju tuvu, izjutu visu NHL izslēgšanas spēļu smagumu. Bet nekāda rūgtuma nav. Karjerā speru soli uz priekšu, atveru jaunu lappusi. Jauni mērļi, citas iespējas," Kovaļčukam tika prasīts, vai nav grūti pamest Ameriku pēc 11 labām sezonām. "Atbraukšu un strādāšu SKA ar tādu pat vēlmi kā NHL. Nekādas nožēlas. Esmu pārliecināts, ka pieņēmu pareizo lēmumu."

"Vēlos pasvītrot, ka Iļjas atgriešanās [Krievijā] pilnībā atbilst visām aizokeāna juridiskajām normām un likumiem, kas ietver iespēju par karjeras beigšanu līgā. Nebūt nejauši NHL viceprezidents Bils Deilijs uzreiz paziņoja, ka līguma laušana ar "Devils" neliedz Kovaļčukam iespēju spēlēt aiz Ziemeļamerikas robežām. Ko mūsu zvaigžņotais uzbrucējs arī izmantoja, parakstot četru gadu līgumu ar SKA," teica KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs. "Krievijā atgriežas superuzbrucējs pašā spēku pilnbriedā. Pie tam pirms pašām NHL līguma ziņā izdevīgākajām sezonām. Priecāsimies par to, nevis spekulēsim par viņa algu SKA."

"Skaitļi, kas pēdējās dienās figurēja masu medijos, ir tik tālu no realitātes, ka neko vairāk par ironisku smaidu tie neizraisa," Medvedevs komentēja baumas, ka Kovaļčuks SKA vienas sezonas laikā saņems 20 miljonus ASV dolāru. "Vai Kovaļčuka reālā alga ir pielīdzināma tai, ko viņš nākamo četru gadu laikā būtu saņēmis Ņūdžersijā [11.5-12.0 miljonus]? Pilnībā salīdzināma. Labāk pievērsīsim uzmanību tam, ka Iļjas atbraukšana ir svarīga ne tikai Sanktpēterburgai, bet arī visam mūsu hokejam. Līderis, meistars un spēlētājs ar raksturu. Izcilība ir tik spilgta, ka visi partneri un pretinieki neizbēgami sajutīs Kovaļčuka hokeja harismu. Un mūsu līga kļūs vēl interesantāka un tribīnēs un pie televizoru ekrāniem piesaistīs vēl vairāk līdzjutēju."

Izmantotie resursi:
Всё о спорте на SOVSPORT.RU. Советский Спорт...
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....


, 2013-07-15 21:33, pirms 11 gadiem
jā,viens hokejists pēkšņi mainīs visu līgu..kaut kā neticās Medvedev ...
, 2013-07-15 21:37, pirms 11 gadiem
Nē, man kā parastam KHL skatiitajam tas ir tikai pluss, ka pa Arenas Rīga ledu slidinaasies tāds kaplis..
, 2013-07-15 21:39, pirms 11 gadiem
Kamer Kovis spides pa KHL, tikmer Ovis NHL rakstis vesturi!!
, 2013-07-15 21:40, pirms 11 gadiem
Arnijss rakstīja: Kamer Kovis spides pa KHL, tikmer Ovis NHL rakstis vesturi!!
Es gan teiktu, ka vēsturi rakstīs tieši Kovaļčuks, ko tur vairs tajā NHL rakstīt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-15 21:50, pirms 11 gadiem
Herberts nemirst rakstīja: Izrādās Kovaļčuks spēlēs par 2.5$ stundā
Nabagu līgā būs jāknapinās ar nabaga algu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-15 21:55, pirms 11 gadiem
Medvedevs: "Baumas par Kovaļčuka algu ir tik tālu no patiesības, ka izraisa tikai smaidu"

Viss pareiz, tā ir vēl lielāka nekā baumo
, 2013-07-15 21:55, pirms 11 gadiem
lai nu kā, bet ciparam jābūt labam no SKA puses
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-15 22:16, pirms 11 gadiem
trakais_v21 rakstīja: kāpēc Červenka nepalika NHL,stati jau normāli
nu nee, bija vājā komandā un nebūt nebija tas līderis, kāda 3. maiņa , tuvu 4ajai
, 2013-07-15 22:18, pirms 11 gadiem
Kovi, vecīt, tu esi izcils hokejists un es tev ļaušu pateikt tavu sakāmo, bet par čempioniem kļūs Maskava ar Znaroku priekšgalā.
, 2013-07-15 22:19, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: 39 spēlēs (9+8) 17 punkti vāji ?
Cienījami, it īpaši Kalgarī, tomēr par 4 miljoniem... Bišķi sālīti
, 2013-07-15 22:21, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: 39 spēlēs (9+8) 17 punkti vāji ?
nu KHL viņš bija viens no labākajiem līgā, bet domāju NHL viņam nepatika otrā ešelona loma vājā komandā. punktus gan vāca solīdi priekš spēles laika. spēles laiks 13 min...
, 2013-07-15 22:32, pirms 11 gadiem
Uzvat gudrakais. Tapec ari Kovalcukam stenlijs nav, atskiriba no Datsuka. Manuprat labakais hokejists ka personiba- uz laukuma un arpus ta.
, 2013-07-15 22:37, pirms 11 gadiem
Ko gan zukarello izvelesies - kaut kadu NY Rangers vai pasu Metalurgu no Magnitagorskas, kura nav normala restorana vai kinoteatra. Neizsledzu iespeju ka ska tur varetu iejaukties.
, 2013-07-15 22:40, pirms 11 gadiem
Nez kāpēc, bet man liekas, ka šitais vel vairākas reizes mainīs savu lēmumu.
, 2013-07-15 22:42, pirms 11 gadiem
Kovaļčuks īsts padomju laiku produkts, kas gatavs spēlēt par maizes kukuli un desas lunķi idejas vārdā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-15 22:50, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Вице-президенту СКА Роман Ротерберг заявил, что клуб не завершил работу на рынке после подписания Ильи Ковальчука.

- Мы не останавливаемся. Хоккей в Питере создали для народа, для жителей города. Пусть взрослые ходят, дети, старики, семьи. Приезд Ковальчука поднимет интерес к игре на другой уровень. Маленькие мальчики, которые сейчас выбирают вид спорта, теперь пойдут в хоккей. Это самый главный успех, - заявил Ротенберг.

Он прокомментировал заявления критиков, которые говорят, что у СКА развился комплекс – никак не могут выиграть Кубок Гагарина: "Я в отличие от Торчетти (новый главный тренер ЦСКА) знаю, кто такой Гагарин, и почему Кубок назван в его честь. Мы будем стремиться к чемпионству. Но показательна и другая вещь. Посмотрите, что творит СКА. Вся Европа не понимает, как американские компании к нам приезжают и говорят: "Хотим с вами договориться о спонсорских контрактах". Причем их размер таков, что история хоккея не знала вообще! Конечно, мы хотим выиграть Кубок Гагарина. Никаких комплексов нет. Готовим команду к отличному сезону. И дай бог, победим!".

Kovie nav pēdējais uz grauda SKA vēl turpinās transfēru darbus.
Tas tikai lieku reizi apliecina to ko Džordža Orvela rakstīja vienā no saviem populārākajiem darbiem „Dzīvnieku ferma”, kas pazīstams ar slaveno citātu: „Visi dzīvnieki ir vienlīdzīgi, bet daži dzīvnieki ir vienlīdzīgāki par citiem”.
Priekš SKA visādi algu griesti ir tikai tādi uz papīra uzrakstīti nieki, kas uz viņiem īsti neattiecas.
, 2013-07-15 22:52, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Nē,par to NHL spēlē,tu sajauci. Tagad kapitālisms poliem samainīts.
Tagad tur par ideju mauc,prestižu un vēl hvz kā vārdā.
Хоккей на AllHockey.Ru - Р.Ротерберг: Ковальчук...
, 2013-07-15 22:59, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Ja tu nebūtu tik aprobežots un nesekotu stereotipiem,tad tu zinātu,ka SKA šosezon nebija pat starp Top 3 klubiem. Ja atmiņa neviļ,ceturtie.
SKA tālu nav vienīgie. Šosezon tas gods bija Ak Bars. Cita lieta,ka tie tādu piķi notriec uz Morozoviem Ņikuļiniem Kapaneniem Pesoneniem Terešenko utt.

Un tu Ameriku neatklāji,par tiem algu griestiem. Jeb domāji,ka kādu pārsteigsi ?
Ja vel pērn zināmā mērā fanoju par SKA, tad šosezon pavisam noteikti priecāšos par katru viņu zāģi.
Tagad es saprotu kāpēc Krievijā SKA ir visnemīlētākā komanda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-15 23:04, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Ja tu nebūtu tik aprobežots un nesekotu stereotipiem,tad tu zinātu,ka SKA šosezon nebija pat starp Top 3 klubiem. Ja atmiņa neviļ,ceturtie.
SKA tālu nav vienīgie. Šosezon tas gods bija Ak Bars. Cita lieta,ka tie tādu piķi notriec uz Morozoviem Ņikuļiniem Kapaneniem Pesoneniem Terešenko utt.

Un tu Ameriku neatklāji,par tiem algu griestiem. Jeb domāji,ka kādu pārsteigsi ?
Visas tas bullshits ar algu griestiem ir jāsakārto. Vai nu ir stingri algu griesti kā NHL, kurus nekādi nedrīkst pārkāpt (līdz ar to publicētas tiek arī hokejistu algas), vai arī tērējam cik tik Gazprom ir iešķiebis uz šo sezonu, no limits.
, 2013-07-15 23:09, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Cik es nopratu,tad KHL ar Reebok noslēdza nesen solīdu līgumu.
Vai arī SKA,īsti neatceros.
Karoče lietas rosās. Un nevajag aizmirst,ka CSKA stutē neftinieki
atslēgas vārdi, tas nav bizness, vieni vienīgi mīnusi par sapni. Mums ir autobusi par simtiem miljonu Krievija pāris klubi katru sezonu ar 70 miljoniem
, 2013-07-15 23:12, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Cik es nopratu,tad KHL ar Reebok noslēdza nesen solīdu līgumu.
Vai arī SKA,īsti neatceros.
Karoče lietas rosās. Un nevajag aizmirst,ka CSKA stutē neftinieki

Runājot par griestiem,tas nav reāli tagad. Kā tas tiek domāts.
Jo klubu finanses krasi atšķiras. Tad jāatkratās no ubagiem,bet tad līgā paliks 10 komandas.
KHL taču nevar bez algu griestiem, jo tādi ir taču NHL.
, 2013-07-15 23:19, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Un ka nav bizness ?
tad nesauc to nabagu līgumu ar rebok kā kaut kādu baigo sasniegumu. Drošvien medvedevs iedevis kukuli, lai dabūtu simbolu Kolhozam.
, 2013-07-15 23:21, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kovaļčuks īsts padomju laiku produkts, kas gatavs spēlēt par maizes kukuli un desas lunķi idejas vārdā.
Nedomāju, ka tur runa ir tikai par desas lunķi un maizes kukuli , jebkurā gadījumā viena spēlētāja parādīšanās nevar dot līgai nekādu momentālu efektu, SKA gan tas ir bonuss, bet viena zvaigzne jebkurā gadījumā šiem Gagarinu neatnesīs, nevar aizmirst, ka kā jau pēdējos gadus pierasts Maskavas Dinamo būs pretī SKA rietumu konferences finālā, bet tur jau rezultāts zināms
, 2013-07-15 23:26, pirms 11 gadiem
Medvedevs: "Baumas par Kovaļčuka algu ir tik tālu no patiesības, ka izraisa tikai smaidu. Tie nabagi pat nevar iedomāties cik daudz mēs viņam patiesībā sapiķojām!"
, 2013-07-15 23:29, pirms 11 gadiem
Jāaa Sējējam dzīves laikā tik daudz naudas nebūs lai nopirktu 1spēlētāju!
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.