Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Minskas "Dinamo" ģenerāldirektors nešaubās par komandas spēlēšanu KHL

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Minskas "Dinamo" ģenerāldirektors nešaubās par komandas spēlēšanu KHL
Dmitrijs Baskovs. Foto: belta.by

Minskas “Dinamo” ģenerāldirektors Dmitrijs Baskovs noliedzis baumas, ka klubs varētu pamest Kontinentālo hokeja līgu, reizē gan apstiprinot, ka šobrīd nav pilnīgas skaidrības par finansējumu un to, kā izpildīt līgas prasības par minimālo algu budžetu.

Runas par to, ka Baltkrievijas klubs varētu pamest KHL, sākās pēc tam, kad kļuva zināms, ka komandas lielākais atbalstītājs “Belaruskali” nav parakstījis jaunu sadarbības līgumu, turklāt “Dinamo” pameta tās līderis Andrejs Kosticins. Baskovs sarunā ar baltkrievu mediju “Pressball” skaidro, ka variants par nespēlēšanu KHL pat netiek izskatīts: “Esam nosūtījuši visus nepieciešamos dokumentus dalībai čempionātā un šobrīd pat neizskatām iespēju, aiziet no līgas. Jā, šobrīd nav noslēgts jauns līgums ar “Belaruskali”, kas mūs ir atbalstījis visus 12 gadus, ko esam pavadījuši KHL, bet, protams, ceram, ka šī sadarbība turpināsies. Tā kā šī jaunā līguma vēl nav, iekrājies neliels parāds spēlētājiem, ko centīsimies dzēst jau tuvākajā laikā.”

“Dinamo” ģenerāldirektors atzīst, ka katru sezonu klubam ir arī liels skaits citu atbalstītāju un ar daļu no tiem panākta vienošanās par atbalsta turpināšanu, taču šobrīd finansējums, ar kuru klubs var rēķināties, neesot pietiekams, lai izpildītu līgas minimālās prasības. “Nākamajā sezonā KHL kluba minimālajam algu budžetam jābūt vismaz 270 miljoni Krievijas rubļi, kas ir apmēram 4 miljoni ASV dolāru, bet tas ir vairāk, nekā “Dinamo” algās maksāja aizvadītajā sezonā. Tas nozīmē, ka mums jāmeklē papildus līdzekļi, lai izpildītu reglamenta prasības. Vēl jo vairāk, ja par tā pārkāpumu paredzēts sods,” neslēpj Baskovs, piebilstot, ka “Dinamo” atbalsta algu griestu ieviešanu, jo tam vajadzētu ievērojami paaugstināt arī Minskas kluba konkurētspēju.

Lai gan komandai varētu būt grūti sameklēt aizvietotāju tādam spēlētājam, kā Andrejam Kosticinam, Baskovs atklāj, ka kopumā par sastāva komplektāciju lielu raižu neesot: “2018. gada maijā mums bija spēkā līgums tikai ar vienu spēlētāju, pagājušajā gadā ar trim, bet šogad – jau 16. Turklāt vēl trim esam piedāvājuši kvalifikācijas līgumus, tas ir, esam vismaz saglabājuši tiesības uz viņiem. Tas ir kluba ilgstošās attīstības stratēģijas rezultāts, jo, pieturoties tai, pērn ar vairākiem spēlētājiem noslēdzām līgumus uz ilgāku laiku. Spēlētājus meklējam arī Ziemeļamerikā, esam sastādījuši vēlamo leģionāru sarakstu, bet laiks izdarīt pareizo izvēli mums ir līdz jūlijam, kad komanda pulcēsies uz pirmajiem treniņiem.”

Tiesa, “Pressball” norāda, ka lielākā daļa spēlētāju no tiem, kas šobrīd ir kluba rīcībā, diez vai ir uzskatāmi par tādiem, ap kuriem iespējams veidot komandu. No pagājušās sezonas pamatspēkiem līgums ar “Dinamo” šobrīd ir Vladislavam Jerjomenko, Aleksandram Kogaļevam, Igoram Martinovam, Džo Morovam, Frensisam Parē un Šeinam Prinsam, kā arī vārtsargiem Aleksanram Osipkovam un Ņikitam Tolopilo.

Iepriekšējā sezonā Minskas “Dinamo” 62 regulārā turnīra spēlēs tika pie 39 punktiem, kas bija ne vien vājākais rādītājs Rietumu konferencē, bet arī visā līgā. Tiesa, dinamieši no Rīgas Baltkrievijas galvaspilsētas klubu apsteidza vien par diviem punktiem.

Izmantotie resursi:
Прессбол - новости белорусского спорта

     [+] [-]

, 2020-05-15 12:40, pirms 4 gadiem
ģī - nā - māāā !!!

  -1 [+] [-]

, 2020-05-15 13:54, pirms 4 gadiem
JA TU ESI HOKEJA UN CITU SPORTA VEIDU FANS,TAD PIEVIENOJIES MŪSU SPORTA FANU WHATSAPP GRUPAI

https://chat.whatsapp.com/Dv19B8pRI...

  +2 [+] [-]

, 2020-05-15 13:59, pirms 4 gadiem
pievienojies WacApp grupai un Tavs telefons tiks uzlauzts, info nopludināts...