Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Fāzels: "KHL finālos tiesnešu darbs vērtējams kā labs"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Fāzels: "KHL finālos tiesnešu darbs vērtējams kā labs"
Renē Fāzels
Foto: sovsport.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) finālsērijas mačā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais Sankpēterburgas SKA piektdien pārspēja Magņitogorskas "Metallurg" (3:2) un nonāca vienas uzvaras attālumā līdz Gagarina kausam. Izskanējuši pārmetumi par neobjektīvu tiesāšanu, taču Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels norāda, ka šajā spēlē un "play-off" kopumā tiesneši strādāja labi.

Finālsērijas ceturtā mača 52. minūtē Magņitogorskas "Metallurg" uzbrucējs Daniss Zaripovs tika noraidīts par uzbrukumu spēlētājam bez ripas. Zaripovs uz noraidīto soliņa nobļāvās: "Sarīkojuši baletu!" [video]. Skaitliskajā vairākumā Sanktpēterburgas SKA iemeta uzvaras ripu (3:2) un nostiprināja vadību sērijā (3-1).

Pēc mača raisījās diskusijas par to, ka minētais noraidījums bija nepamatots. Neapmierinātību pauda arī "Metallurg" galvenais treneris Iļja Vorobjovs un kluba viceprezidents Genādijs Veļičkins.

IIHF prezidents Renē Fāzels: "Kas attiecas uz spēli, mēs redzējām īstu izrādi. Viena lieta mani pārsteidza - visas tās runas par tiesnešiem, man tas nav saprotams, goda vārds, esmu pārsteigts. Manuprāt, tiesneši paveica labu darbu, bet neapmierinātie atradīsies vienmēr. Ja skatāmies tiesnešu darbu kopumā, izslēgšanas spēlēs tas vērtējams kā labs. Uz tiesnešiem, spēlētājiem un treneriem ir liels spiediens - spēlētājiem un treneriem līdzjutēji piedod, bet piedot tiesnešiem neviens pat nedomā. Apšaubot tiesnešu līmeni, tādējādi tiek apšaubīta visa sistēma, un tas ir ļoti bīstami. Šādā situācijā eļļu ugunī lej visi, sākot ar līdzjutējiem un beidzot ar medijiem. Tiesneši jāaizstāv, tāpat kā mēs to darām ar spēlētājiem un treneriem. Ja mēs pārtrauksim aizstāvēt tiesnešus, nonāksim līdz katastrofai. Vēlreiz atkārtoju, ka vakar tiesneši nostrādāja labi, nepieļaujot kļūdas, kas varēja ietekmēt mača rezultātu."

14. aprīļa cīņu Sanktpēterburgas arēnā vēroja 12 498 skatītāji. "Atmosfēra bija neticama, man ļoti patika. Sarežģīti gan salīdzināt ar NHL, kur viss vērsts vispirms uz izklaidēšanu - tur cilvēki nāk, lai izklaidētos, paēstu, padzertu un paskatītos spēli, izņēmums ir "play-off", kad līdzjutēji vairāk vēro notiekošo laukumā un spēles laikā ir aktīvāki," saka IIHF prezidents.

Atgādinām, ka Sanktpēterburgas SKA nodarbināti vairāki ar Latviju saistīti cilvēki - fiziskās sagatavotības treneris Jurijs Ždanovs, servisa cilvēks Aleksandrs Šiškovičs, kā arī Latvijas izlases bijušie kapteiņi Oļegs Znaroks (galvenais treneris) un Harijs Vītoliņš (galvenā trenera asistents). Kā zināms, pēc Gagarina kausa izcīņas beigām Znaroks un Vītoliņš turpinās darbu ar Krievijas izlasi, gatavojoties pasaules čempionātam.

KHL finālsērijas piektā spēlē tiks aizvadīta 16. aprīlī plkst. 15:00 pēc Latvijas laika Magņitogorskā.

Izmantotie resursi:
tass.ru

  -2 [+] [-]

, 2017-04-15 14:38, pirms 7 gadiem
Vērtētājs atradies...diez, tas lopu eskulaps maz no hokeja ko sajēdz?

     [+] [-]

, 2017-04-15 23:12, pirms 7 gadiem
nožēlojams krievu pakaļas bučotājs