Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL Zvaigžņu spēles kapteiņi būs četri vārtsargi

Ints Megnis
Ints Megnis

KHL Zvaigžņu spēles kapteiņi būs četri vārtsargi
Jūliuss Hudāčeks. Foto: Jurijs Kuzmins

Nedēļas nogalē Kazaņā gaidāmajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Zvaigžņu spēlē četru divīziju kapteiņu funkcijas pildīs vārtsargi Jūliuss Hudāčeks, Konstantīns Baruļins, Jakubs Kovāržs un Igors Bobkovs.

Vārtsargi pie KHL Zvaigžņu spēles kapteiņu uzlīmēm tiks pirmoreiz karjerā. Tā Hudāčeks ikdienā pārstāv Maskavas "Spartak" komandu un būs kapteinis Bobrova divīzijā, kurā ikdienā sacenšas arī Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" un Zvaigžņu spēlē piedalīsies tās uzbrucējs Lauris Dārziņš.

"Nozīmēšana par kapteini man kļuva ļoti negaidīta. Nekad neesmu dzirdējis, ka vārtsargi pildītu šādus pienākumus. Pat ne Zvaigžņu spēlē. Man būs liels gods vadīt tādus spēlētājus kā Ņikitu Gusevu. Vēl vairāk tāpēc, ka līdzīga pieredze man iepriekš nav bijusi," saka Hudāčeks.

Tikmēr Kovāržs būs kapteinis Harlamova divīzijā. Viņš ikdienā pārstāv Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienību, kas otrdien savu kārtējo spēli aizvadīs Rīgā. "Vārtsargi hokejā praktiski nekad nav kapteiņi, tomēr man ir tāda pieredze," Kovāržs saka, ka kapteiņa funkcijas pildījis bērnībā, kad nodarbojies ar daudziem un dažādiem sporta veidiem.

Vēl Baruļins no "Sochi" komandas būs kapteinis Tarasova divīzijā, bet Bobkovs, kurš ikdienā pārstāv Omskas "Avangard" šādas funkcijas pildīs Černiševa divīzijā.

Sākotnēji kā Rīgas "Dinamo" pārstāvis Zvaigžņu spēles dalībnieku sastāvā nokļuva rezultatīvais zviedrs Līnuss Videls, tomēr viņš guva traumu, tāpēc tagad uz Kazaņu dosies Dārziņš. Dārziņš pirmoreiz Zvaigžņu spēlē piedalījās 2011. gadā, kad laukumā devās arī Sandis Ozoliņš. Savukārt pērn Rīgas "Dinamo" pārstāvēja tā laika kapteinis Miks Indrašis.

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/news/2019/01/15/...

  -2 [+] [-]

, 2019-01-15 17:04, pirms 5 gadiem
Apsmiekls

  -1 [+] [-]

, 2019-01-15 19:43, pirms 5 gadiem
Kāpēc apsmiekls?! 2008.gadā Luongo arī tika iecelts par Canucks kapteini, ko gan neizdevās realizēt, jo NHL pieņēma noteikumus, ka tas dod privilēģijas varočikiem - pārāk bieži apelējot pie tiesnešiem, ļauj vārtusargiem vilkt spēles gaitu un izmantot iespēju papildus atvilkt elpu. Tā kā šī ir izklaidējoša rakstura spēle, tad kāpēc ne?
Sanāk, ka futbols arī ir izsmiekls? Bufons, Kasiljas, Hārts, Lloris...

     [+] [-]

, 2019-01-15 20:04, pirms 5 gadiem
tommy90 rakstīja: Kāpēc apsmiekls?! 2008.gadā Luongo arī tika iecelts par Canucks kapteini, ko gan neizdevās realizēt, jo NHL pieņēma noteikumus, ka tas dod privilēģijas varočikiem - pārāk bieži apelējot pie tiesnešiem, ļauj vārtusargiem vilkt spēles gaitu un izmantot iespēju papildus atvilkt elpu. Tā kā šī ir izklaidējoša rakstura spēle, tad kāpēc ne?
Sanāk, ka futbols arī ir izsmiekls? Bufons, Kasiljas, Hārts, Lloris...
Precizējums - viņš tika nosaukts par kapteini, taču oficiāli tāds nekad nebija. Arī uz krekla viņam nekad C burts nebija uzšūts, tikai uz maskas uzzīmēts. Un tie noteikumi par vārtsargu nebūšanu par kapteini tika pieņemti apmēram 60 gadus pirms "Canucks" izdomāja šo gājienu.

Par komandas kapteini šādā gadījumā var nosaukt kaut vai kādu biļešu kontrolieri, taču oficiāli viņš nekur kā kapteinis nefigurēs, tāpat kā nefigurēja arī Luongo.

     [+] [-]

, 2019-01-15 22:18, pirms 5 gadiem
"... ko gan neizdevās realizēt... "
Es Tev pilnībā piekrītu, ka oficiāli nekas tur beigās nenotika.
Varbūt zini, kāda atšķirība ir starp on-ice un off-ice kapteiņiem? Cik atceros, bik vēlāk viņš tika iecelts par to otro.