Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Znaroka un Vītoliņa trenētā Krievijas izlase Eirotūrē apspēlē zviedrus

Znaroka un Vītoliņa trenētā Krievijas izlase Eirotūrē apspēlē zviedrus
Ņikita Gusevs realizē soda metienu
Foto: AP/Scanpix

LETA. Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas hokeja izlase ceturtdien Eirotūres posma mačā Maskavā ar rezultātu 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) pārspēja Zviedriju.

Mača rezultātu pirmā perioda vidū atklāja zviedru uzbrucējs Frēdriks Petešons, kurš ir latvieša Ronalda Ķēniņa komandas biedrs Šveices vienībā Cīrihes "Lions". Tiesa, nepilnas četras minūtes vēlāk Sergejs Kaļiņins ar raidījumu no iemetienu apļa panāca izlīdzinājumu. Otrā perioda 15.minūtē Vjačeslavs Voinovs no vārtu priekšas izvirzīja vadībā krievus, bet trešās trešdaļas otrajā minūtē Ņikita Gusevs realizēja "bullīti" un panāca 3:1.

Visi trīs vārtu guvēji ikdienā spēlē Znaroka un Vītoliņa vadītajā Sanktpēterburgas SKA, kas šajā posmā izlasē pārstāvēta ar 15 hokejistiem. Vēl desmit spēlētāji ir no Maskavas CSKA, bet pa vienam pārstāvim ir no Magņitogorskas "Metallurg" un Jaroslavļas "Lokomitiv" vienībām. Krievijas hokejisti gatavojas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kurās Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) diskvalifikācijas dēļ startēs zem neitrāla karoga.

Atgādinām, ka posma pirmajās spēlēs Kanāda Maskavā duelī starp divām izlasēm, kas ikdienā šajās sacensībās nespēlē, ar 4:2 ne bez grūtībām pieveica Dienvidkoreju, kamēr Čehija Prāgā ar 3:2 pagarinājumā pārspēja Somiju. Eirotūres pirmajā posmā novembrī ar deviņiem punktiem trijos mačos triumfēja Somija, kamēr pa sešiem punktiem iekrāja Zviedrija un Krievija. Vēl pa trim punktiem guva Kanāda un Čehija, kamēr ar trim zaudējumiem samierinājās Šveice.

Parasti Eirotūrē piedalās četras izlases, kurām šosezon, gatavojoties Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, pievienojas arī citas izlases. Tāpat Kanāda un Šveice gada mijā piedalīsies tradicionālajā Špenglera kausā, kurā sacentīsies arī Rīgas "Dinamo". Iepriekšējā sezonā Eirotūres kopvērtējumā triumfēja Krievija, kas gadu iepriekš palika noslēdzošajā, ceturtajā, pozīcijā.

Izmantotie resursi:
leta.lv


, 2017-12-15 00:22, pirms 6 gadiem
Runāšu jums saprotama valodā- eu, neinteliģences pārstāvji- nav neviena Petešona Zviedrijas izlasē. Beidziet apkaunot sevi un kaitināt lasītājus...
, 2017-12-15 01:28, pirms 6 gadiem
Normāla padomju sistēma veidojas - 15 spēlētāji no SKA, 10 no CSKA. Armijas klubi atkal savāc visus izlases kadrus, šoreiz ne piespiedu kārtā, bet maksājot vairāk kā citi spēj. Back to the USSR 👌 Redzēsim, vai šis strādās 🤔
, 2017-12-15 04:30, pirms 6 gadiem
Tāpat OS nograbēs pret somiem vai čehiem.
, 2017-12-15 06:16, pirms 6 gadiem
Suveizda, tu i riktīgs petešons...
, 2017-12-15 06:48, pirms 6 gadiem
Nē! Peteņšoons Sūdveidza ir... 😆
, 2017-12-15 14:08, pirms 6 gadiem
Nu ko lai dara?Suveizdam patīk zviedru uzvārdus lasīt zviedriski ,nevis latviski.Ja latviešiem Andersons un Pētersons ir tā kā to raksta,tad Suveizdam viņi ir Petešoni un Andešoni.Un nestāstiet tikai par to likumu.Mūsu valstī vēl daudz likumu,par ko atliek pabrīnīties.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.