Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Pirms KHL pārtraukuma Kuldas "Jokerit" izcīna ceturto uzvaru pēc kārtas

Pirms KHL pārtraukuma Kuldas "Jokerit" izcīna ceturto uzvaru pēc kārtas
Artūrs Kulda
Foto: jokerit.com

Pēdējā Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) spēlē pirms nedēļu ilgā pārtraukuma pirmdien Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" savā laukumā vairāk nekā desmit tūkstoš līdzjutēju klātbūtnē ar 4:1 sakāva Zagrebas "Medveščak", tiekot pie ceturtās uzvaras pēc kārtas.

"Jokerit" uzvaru sēriju sāka 5. decembrī, kad viesos ar 3:1 pārspēja Toljati "Lada", bet pagājušajā nedēļā izcīnīja divus panākumus pēc pamatlaika beigām (6:5 pagarinājumā pret "Neftekhimik" un 5:4 pēcspēles metienos pret "Traktor"). Šodien komanda uzvaru sēriju turpināja, mājās uzņemot Zagrebas "Medveščak", kas tabulā klauvē pie Rietumu konferences play-off durvīm.

Jau piektajā spēles minūtē mājinieki atklāja rezultātu, kad Juhamati Āltonens vairākumā guva savus septītos vārtus sezonā. Abām komandām visa mača garumā bija diezgan daudz iespēju spēlēt vairākumā, bet otros vārtus "Jokerit" guva neilgi pēc tam, kad vairākums otrās trešdaļas vidū bija beidzies. Otrās trešdaļas izskaņā 23 gadus vecais dānis Patriks Bjorkstrands vairākumā guva vārtus arī viesu labā (1:2).

Pēdējās trešdaļas sākumā vārtus gūstot Jerem Sallinenam, "Jokerit" atjaunoja divu vārtu pārsvaru (3:1). Abas komandas vēl pa reizei tika pie vairākuma, kas netika noslēgti ar rezultāta izmaiņām, bet "Medveščak" izredzes atspēlēties un izraut vismaz neizšķirtu lielā mērā iznīcināja pieredzējušā kanādiešu aizsarga Šaouna Morisona noraidījums četrarpus minūtes pirms spēles beigām. "Jokerit" gan pamanījās gūt vēl vienus vārtus, kad viesi nomainīja vārtsargu pret papildus laukuma spēlētāju. Helsinku komanda svinēja uzvaru ar rezultātu 4:1, tiekot pie ceturtā panākuma pēc kārtas.

Artūrs Kulda laukumā devās pirmajā aizsargu pārī, laukumā bija 18 minūtes un 34 sekundes, pa vārtiem nemeta, reizi bloķēja metienu un reizi veica spēka paņēmienu.

Šī bija "Jokerit" 25. uzvara sezonā un 22. uzvara pamatlaikā, un somu komanda ar 75 punktiem ir otrajā vietā Rietumu konferencē. Pirmajā vietā esošajai CSKA ir 87 punkti, bet trešajā vietā ar 82 punktiem ir "Lokomotiv". "Jokerit" atrodas augstāk, jo ir savas Bobrova divīzijas līdere.

Nākamo maču "Jokerit" aizvadīs 22. decembrī, kad Maskavā tiksies ar "Spartak". Tā būs pēdējā komandas spēle 2015. gadā.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-12-14 22:01, pirms 8 gadiem
Nu ta nu nebus gan Jokerit pedeja spele sogad!Cik man zinams Jokerit speles Spengler Cup gada mijaa!!!
, 2015-12-14 22:27, pirms 8 gadiem
Paldies Jokeritam
, 2015-12-14 23:29, pirms 8 gadiem
Klavulapa rakstīja: Super! Jau ceturtā uzvara pēc kārtas!
Jau ceturtā tiesnešu nokārtotā spēle
Tik nesapriecājies! Pret top Krievijas komandām tiesāšana būs par labu krieviem.
Pret Medvescak, Neftehimik un Traktor, protams, tiesneši palīdz SKA 2
, 2015-12-14 23:29, pirms 8 gadiem
Lil_HusTla rakstīja: Nu ta nu nebus gan Jokerit pedeja spele sogad!Cik man zinams Jokerit speles Spengler Cup gada mijaa!!!
Protams, ka būs vairāki bezierunu zaudējumi Šveices un Vācijas klubiem
, 2015-12-14 23:30, pirms 8 gadiem
prieksnieksmk2 rakstīja: Paldies Jokeritam
Paldies tiesnešiem, kuri palīdz SKA 2
, 2015-12-15 13:30, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Paldies tiesnešiem, kuri palīdz SKA 2
Tev galvas daktera palīdzība noderētu
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.